Jak w temacie.
Laptoty widzą sieć, mają skonfigurowane hasła i w routerze są odblokowane ich adresy MAC. Nokia N95 widzi, ale nie łączy bo nie jest skonfigurowana oczywiście, ale widzi. Asusek nie widzi totalnie nic...
Mogę włączyć kartę WiFi, odczytać jej adres MAC, wersję softu; diodka błyska na czerwono i jest ikonka WiFi na belce. I to wsio. Nie widzi mojej sieci.
Nie bardzo uśmiecha mi się HR, jest jakaś możliwość błędu z mojej strony? Wszystkie sieciówki na zakładce "karty" mają ustalanie adresu IP na automat, DNS etc też. No ale to by był problem potem, aktualnie nawet nie widzi sieci, gdzie nie skonfigurowana Nokia widzi.
HR nie pomógł... Czyli niepotrzebnie muszę wsio instalować od nowa

Następna rewelacja: Jak w laptopiku zrobiłem sieć Ad-Hoc to palmek ją wykrył i nawet się połączył. Czyli karta jest

. Hmmm to co nie jest?
Router WiFi to NetGear WNR2000 (

a'propos: jest świetny - elegancki, pionowy ma duży zasięg i dużo opcji).
Napisane: Luty 08, 2009, 23:39:49
Dobra... Okazało się, że jak przestawię router na szybkość minimalną (54Mb) to palmek go widzi, jak na 146 czy 300 to nie. Można jakoś to obejść? Bo nie uśmiecha mi się ograniczaś domowej sieci LAN. Celowo kupowałem tak szybki router żeby mieć domowy LAN na przyzwoitym poziomie.
Niepotrzebnie robiłem HR, tym bardziej że mam problem z jedną aplikacją... ale to inna bajka.
Napisane: Luty 09, 2009, 17:36:00
No więc ponawiam pytanie: Czy również nie możecie się łączyć z punktami dostępu WiFi gdy są one szybsze niż 54Mb? Czyli z nadajnikami standardu "n"?