A636N- predkość przesyłu danych PC->Asus

• 5 Odpowiedzi
  • 1319 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 15, 2006, 22:45:58 »
Szanowni,

Kupiłem karte 4 GB ( pq 1, secure digital, x150) i zastanawiam sie nad predkościa przesyłu danych. Zgrywajac na palma przez ActiveSync mp3 trwa to chwilke i jest ok. Natomiast przy probach przerzucenia duzych plikow, np 700 MB transfer ustaje na "pierwszej kresce" i na tym sie impreza kończy...
Czy sa jakies parametry ktore musze przegladnac aby to poprawic?
Z gory dziekuje za informacje ;)

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2006, 00:20:15 »
Jakbyś chociaż na chwilę się wysilił to byś znalazł na forum...Co chwile ktoś o tym pisze. Sprawa wygląda tak, że active sync tak wyświetla przy przegrywaniu plików, że masz wrażenie jakby wszystko się zatrzymywało w miejscu...a on przegrywa dalej, albo poczekaj dłużej albo zainstaluj sobie pocketowego total commandera i tam będzie szło normalnie...

P.S. Przy następnym userze który zada to samo pytanie od razu będę odsyłał do search-a  :kill:

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2006, 10:26:03 »
Pytanie wraca jak bumerang, ponieważ nawet biorąc pod uwagę zawieszajacy sie wskaźnik postępu w ActiveSync zrezygnowałem z próby transferu PC-> Asus pliku 700 MB po ok 45 minutach...
Czy to normalne że to tak długo trwa?

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2006, 12:44:33 »
Zainstaluj sobie  total commandera i będziesz widział jak to wszystko idzie...

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2006, 13:08:31 »
Zainstalowałem, ale nie wiem jak sie nim posługiwac bo z poziomu Asusa nie moge przegladac plikow na PC ale mniejsza o to.

Pytanie dalej brzmi: ile czasu jest potrzebne dla operacji jak opisana powyzej?

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2006, 14:23:15 »
nie wiem ale dużo...niech się wypowie ktoś kto tak robił. Tak szczerze mówiąc to po to ludzie kupują czytniki kart żeby w nich nagrywać, bo jest dużo szybciej.