A636 - uszkodzony mikrofon ????

• 4 Odpowiedzi
  • 1306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jan6a

• *
  • 52
« dnia: Kwiecień 07, 2006, 08:39:45 »
Witam,
W moim Asusie skorzystałem wczoraj po raz pierwszy z dyktafonu i przeżyłem szok!!! Co do pozostałych funkcji urządzenia nie mam zastrzeżeń to do jakości zapisywanego dźwięku   mam sporo uwag. W menu Audio ustawiałem wszystkie możliwe kombinacje ustawienia mikrofonu lecz bez jakichkolwiek pozytywnych efektów wiec to nie są na pewno niewłaściwe ustawienia.
A oto moje uwagi:
1. Szumy i trzaski podczas odtwarzania nagrania mimo ze w pomieszczeniu gdzie było nagrywane  jest zupełnie cicho.
2. czułość mikrofonu poniżej przeciętnej - trzeba się wydzierać by  było cokolwiek potem słychać
Były przymiarki co do wykorzystania ASUSA jako zestaw głośnomówiący przez BT z komórką ale w moim przypadku nie wyobrażam sobie by ktokolwiek zrozumiał mnie z drugiej strony.

Jak możecie zrobić test swojego urządzenia dla porównania z moim:

1.Nagrajcie kilkanaście sekund rozmowy w zupełnej ciszy i odtwórzcie nagranie sprawdzając czy towarzyszą trzaski i szumy.
2. nagrajcie zupełną ciszę i sprawdźcie  jak wyżej.  

Pozdrawiam

*

Soovek

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2006, 11:09:22 »
Witam
Wejdz w ustawienia -> audio>zakładka mix kliknij Domyślne a potem zmień z ręcznej na poziom AGC nie ruszając skali głośności. Jest o wiele lepiej.
Potem poeksperymentuj ze skalą głośności AGC
Pozdrawiam

*

Offline jan6a

• *
  • 52
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2006, 12:13:55 »
Dzięki za odzew.

Czyli u Ciebie też trzeszczy i szumi ???

Poeksperymentuje jeszcze ale jak na razie efektów poprawy niestety nie widzę

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2006, 18:07:12 »
Poeksperymentowałem i u mnie jest w 100 % ok. Dźwięk jest czysty i bez zakłuceń przy ustawieniach, które podał soovek. Trzeba tylko ustawić sobie poziom AGC w zależności z jakiej odległości chcesz nagrywać.
pozdro.

*

Soovek

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2006, 18:21:59 »
Cytat: "jan6a"

Czyli u Ciebie też trzeszczy i szumi ???

Tak, jak u każdego :P :D
Pozdrawiam