A636 nie włącza się a do wczoraj chulał pięknie>>>&

• 11 Odpowiedzi
  • 2280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 29, 2006, 12:05:50 »
Witam mam wielki problem mam nowy rom 607 pol asus działał mi poprawinie bateria jest naładowana a nie chce mi sie włączać. Reset i hard reset nic nie dają pojawia się strona asusa poźniej startuje windows i nagle następuje włączenie. Do wczoraj działał bez zarzutu teraz jest martwy.Co może być tgo przyczyną. HR robię poprawnie dwa przyciski plus reset, wjąłem kartę pamięci tez to nic nie daje, bateria jest naładowana (zielona dioda) prz podłączeniu do ładowarki najpierw bursztnowa a później zielona...
Nie wiem co mam z tm zrobić.Proszę o opinie.

*

Offline redik

• **
  • 214
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2006, 13:02:14 »
hmm, jezeli oba resety nie pomagaja to ciezka sprawa... Zasadniczo jedyne co mi przychodzi do glowy to moze wyjac baterie, odczekac troche i sprobowac ponownie. To troche jak zaklinanie ale nic innego nie zrobisz. Potem juz tylko serwis

*

Soovek

Re: A636 nie włącza się a do wczoraj chulał pięknie>>&
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2006, 16:18:06 »
Cytat: "mpilot"
Witam mam wielki problem mam nowy rom 607 pol asus działał mi poprawinie bateria jest naładowana a nie chce mi sie włączać. Reset i hard reset nic nie dają pojawia się strona asusa poźniej startuje windows i nagle następuje włączenie. Do wczoraj działał bez zarzutu teraz jest martwy.Co może być tgo przyczyną. HR robię poprawnie dwa przyciski plus reset, wjąłem kartę pamięci tez to nic nie daje, bateria jest naładowana (zielona dioda) prz podłączeniu do ładowarki najpierw bursztnowa a później zielona...
Nie wiem co mam z tm zrobić.Proszę o opinie.

Witam
Proszę pisać następnym razem NORMALNĄ TRZCIONKĄ a nie pogrubioną.
Moim zdaniem Wyjmij na dłużej baterię - jeśli to nie pomoże to asus zdechł.
Tylko i wyłącznie serwis.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2006, 19:17:09 »
Chyba jakaś plaga

Mi do wczoraj również działał pięknie
a dziśiaj rano już niechciał się włączyć

u mnie nawet nie raguje na hard reset tzn nawet na moment się nie włącza cały czas ekran jest czarny a mam go dopiero dwa tygodnie

a miałem sobie kupić Mio 201 teraz zaczynam żałować że niedość że droższy to jeszcze tak awaryjny

pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2006, 13:47:42 »
Podobnie mialem  z acerem n311.. raz wylaczony nie chcial sie wlaczyc. Reanimowalem go karta sd z nagranym romem i hard resetem.

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2006, 17:00:37 »
A mój asus mnie kiedyś nastraszył, bo pamiętałem że była naładowana bateria a tu się nie chce włączyć. Okazało się że przez kilka dni był w stanie uśpienia, nie włączałem go wtedy wogóle i w tym czasie rozładowała się bateria. Jak podpiąłem do ładowarki to ruszył od razu, a teraz jak nie używam to go wyłączam.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2006, 18:20:59 »
niestety nieche się włączyć nawet pod zasilaniem.

Ale dzisiaj rano jakimś cudem udało mi się go włączyć sciskając nieznacznie boczną obudowe. Pojawił się ekran powitalny ale cały obraz był w poziome szare paski oraz logo ASUSA pojawiało się stracznie powoli po czym wyłączył się samoczynnie.

Więcej ta sztuka się nie udała.

Mam jeszcze pytanie czy powinienem oddać go do reklamacji w sklepie gdzie go kupowałem czy samemu wysłać do ORIKA

Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2006, 16:00:10 »
Jezeli do sklepu masz rzut beretem to chyba lepiej sklep. Jakby byly problemy to zawsze masz kwit ze oddales do sklepu a nie, ze wyslales nie wiadomo gdzie... Poza tym szkoda kasy na przesylke.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 09, 2006, 14:08:17 »
Miałem na początku podobną sytuację z tym włączaniem i okazało się, że to moja wina. Po prostu włączyłem blokadę z tyłu obudowy (hold) i chciałem włączyć  :) Cóż, teraz już wiem. Pozdrawiam

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2006, 23:14:16 »
raz dokładnie mi to samo się zdarzyło, ale wyciągnięcie baterii pomogło albo hold z tyłu

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 19, 2006, 09:24:56 »
Hmmm z tego co widać większość sprzętu z WM 5.0 na pokładzie ma takie problemu, podobnie miałem z N560. pomogło (choć to nie regłuła) wyjęcie baterii na pół godzinki

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 24, 2006, 09:49:50 »
Oho, teraz i mój szwankuje. Raz się włącza następnego dnia, a raz nie, mimo że bateria jest na 100%. Pomaga dopiero wyjęcie baterii, ale wtedy tracę ustawienia zegara i trzeba synchronizować lub ustawiać ręcznie. Nie wiem, co to jest. Nadmienię, że wyłączam system zupełnie, bo nie potrzebuję mieć ciągle na czuwaniu. A gdy bywa kiedyś na czuwaniu, to nigdy po dłuższym czasie nie udaje się go wybudzić, mimo że wcześniej doładuję baterię przed włączeniem, aby mieć pewność, że jest na full. Jakaś plaga chyba. Mam WM5. Czy może ktoś ma jakieś lekarstwo na to? Próbowałem już wszystkich ustawień w opcjach zasilania, ale nie pomaga...