a636 i tomtom 5

• 9 Odpowiedzi
  • 2417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a636 i tomtom 5
« dnia: Luty 09, 2006, 14:14:43 »
witam wszystkich
mam pytanie czy z a636 bedzie dobrze dzialal tomtom 5 bo w na stronie w kompatybilnosci nie ma zadnych asusow nie mowiac o 636
moze moje pytanie jest lamerskie ale nosze sie z kupnem tego pda a ma to byc moj pierwszy :)
pozdrawiam
piratcool

*

Offline Dicku

• *
  • 94
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2006, 18:56:14 »
U mnie działa doskonale TT 5.2 oczywiście na a636
Pozdr

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2006, 22:56:55 »
tez probowalem - TT dziala. Ale do jezdzenia po Polsce AutoMapa jest 100 tys. razy lepsza. Probowalem obu i nie da sie porownac. Tyle ze nie ma wersji na inne kraje.
Waldek

*

Offline Dicku

• *
  • 94
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2006, 09:24:10 »
Cytat: "WalZych"
tez probowalem - TT dziala. Ale do jezdzenia po Polsce AutoMapa jest 100 tys. razy lepsza. Probowalem obu i nie da sie porownac. Tyle ze nie ma wersji na inne kraje.
Waldek

Piszesz rzeczy oczywiste. Czyzby Ktoś w tym wątku czy wogóle na Forum kwestionował prawdziwość tego twierdzenia. Pytanie brzmiało - czy działa?
Odpowiedzdż jest -tak.
Pozdr

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2006, 12:18:16 »
Cytat: "WalZych"
... do jezdzenia po Polsce AutoMapa jest 100 tys. razy lepsza. Probowalem obu i nie da sie porownac. Tyle ze nie ma wersji na inne kraje.

Zalezy do czego lepsza, bo do samego przejazdu z miasta A np. do granicy, wystarczą znaki drogowe (choć jak jest z tymi znakami, wiedzą wszyscy kierowcy ;-) ).

Całe szczęście że nie ma wersji na inne kraje, pewnie nikt by tego nie kupił, bo są lepsze np. TT :D

Jeśli TT zrobi w końcu 99% pokrycia Polski (prędzej czy później musi zrobić), to AM pozostanie IMO tylko programem dla hobbistów. Tym bardziej że TT działa na MyPal A636, więc bierz spokojnie :D

*

Offline smutny

• **
  • 113
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2006, 21:47:28 »
Dobra. Ja jeszcze nie mam asusa a636, ale mam pewne pytanie. Szczególnie do tych, którzy sprawdzali już tt 5 na nowym asusie. Otóż najnowszy na polskim rynku asusik ma końcówkę romu (jeśli dobrze pamiętam) 0415. I jest to rom niedostępny narazie nigdzie w necie. Natomiast rom nieco starszy, udostępniony oficjalnie ma końcówkę 0404 (chyba). I właśnie obawiam się, czy to oby na pewno nie będzie miało wpływu na działanie tt 5.
W związku z tym mam pytanie: czy Ci, którzy pisali, że tt im bardzo dobrze działa mają najnowszą wersję romu, czy tę nieco starszą (można ją zresztą było ściągnąć z linków w newsach na pda)?
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 25, 2006, 09:12:03 »
no to moze ja :)
juz mam a636 i wlasnie najnowszy rom
TT w wersji 5 nie dziala ! odpala sie mozna pochodzic po funkcjach ale jak zlapie sygnal to sie zaraz wylaczy
musi to byc wersja przynajmniej 5.21 zreszta jest to napisane na stronie tomtoma i jest to zwiazane z wersja systemu a nie romu
z wm5 dziala tylko tt 5.21

pozdrawiam
pirat

*

Offline smutny

• **
  • 113
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 25, 2006, 10:16:27 »
acha... ale jeśli chodzi o samą instalację itd. to nie ma żadnych problemów?

a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 25, 2006, 10:56:54 »
jedynym problemem przy instalacji to czas :)
jak chcesz zaladowac mape europy z polska zajmuje ona okolo 400 MB
niestety przez usb 1.0 idzie to tragicznie wolno

pozdrawiam
pirat

*

Offline smutny

• **
  • 113
a636 i tomtom 5
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 25, 2006, 19:19:24 »
Dobra. Może to będzie mały OT, ale chciałem powrócić na chwilę do kwestii romów.
Mam najnowszego Asusa, tego z romem o końcówce 0415 (czyli niby mega-super-ultra-nowym). Ale występuje u niego znowóż problem w wybudzaniem - bez soft restrartu się nie obędzie. Czyżby myliły mi się cyferki i nie ogarniam. Przecież rom o końcówce 0404 miał rozwiązać ten problem. Może gdzieś zrobiłem błąd i ten udostępniony przez Asusa dwa miechy temu jest nowszy od mojego ale jak na mój gust, jeśli numeracja romu idzie w górę to i jego rozwój powinien być raczej "pozytywny". Z drugiej strony boję się robić odrazu downgrade, bo później mogę nie mieć możliwości na wrócenie do stanu aktualnego. Co byście mi poradzili?

No i drugie - o wiele bardziej lamerskie pytanie - czy tylko d-pad kierunkowy jest podświetlany na niebiesko? Bo wydaje mi się, że chyba oba klawisze fukncyjne powinny być podświetlane, a nie tylko ten po lewej?
pzdr