USB host na MyPal636

• 5 Odpowiedzi
  • 1777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mihoo

• 31
    • http://www.danielowski.pl
USB host na MyPal636
« dnia: Luty 12, 2006, 12:08:10 »
cześć,
Przymierzam się do zakupu palma. Mam dylemat podobny do wielu FS520 czy Asus636. W zasadzie kupiłbym bez zastanawiania Asusa ale nie jestem pewny 1 rzeczy, którą w moim przypadku musi mieć PDA. Zależy mi na kupnie dodatkowej karty 2GB i możliwości zgrywania bezpośrednio na palma zdjęć z aparatu cyfrowego przez USB. Chodzi o bezpośredni link aparat->PDA przez USB w aparacie (albo przy wykorzystaniu czytnika USB do kart XD).

Wiem, że Asus nie ma hosta ale czy można w jakiś inny sposób zgrywać fotki korzystając tylko z aparatu i tego palma? Czy jest jakiś specjalny kabel (widziałem gdzieś usb-hosty ale nie wiem czy to coś da)? Nie chcę korzystać z żadnych dodatkowych urządzeń pośredniczących, bo to proste. Gdyby tylko FS520 miał Bluetooth i lepszą baterię...  :?
pozdrawiam

*

Offline MaB

• 15
USB host na MyPal636
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2006, 12:33:48 »
ale jesteś pewien, że jak podepniesz cyfrowke do 520, PDA ją rozpozna i zgrasz zdjecia bezposrednio (tak jak na PC)?
bo zdaje sie ze musialbys miec sterowniki ....

*

Offline mihoo

• 31
    • http://www.danielowski.pl
USB host na MyPal636
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2006, 12:50:09 »
nie wiem właśnie
to będzie mój pierwszy PDA
jeśli nie aparat to przynajmniej czytnik karty XD (taki pendrive), który bez żadnych sterowników działa np. na XP. Wiem że WM to nie XP ale czy jest taka szansa na Asusie w ogóle ?

*

Offline redik

• **
  • 214
USB host na MyPal636
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2006, 09:37:17 »
nie wiem czy Ci to pomoze.... ja mam Asusa 636 ktory jak wiesz ma slot SD. Mam cyfrowke hp (nie pamietam modelu). Przegrywanie do Asusa ogranicza sie do wyjecia karty ze zdjeciami z aparatu i przelozeniu jej do slotu w palmie. Potem to juz zwyklym explorerem

*

Offline Dicku

• *
  • 94
USB host na MyPal636
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2006, 08:13:43 »
Dokładnie, ja tak samo traktuję kartę SD z kamery Canon MVX300.
Pozd

*

Offline xpablo

• 1294
USB host na MyPal636
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2006, 08:54:04 »
Cytat: "redik"
nie wiem czy Ci to pomoze.... ja mam Asusa 636 ktory jak wiesz ma slot SD. Mam cyfrowke hp (nie pamietam modelu). Przegrywanie do Asusa ogranicza sie do wyjecia karty ze zdjeciami z aparatu i przelozeniu jej do slotu w palmie. Potem to juz zwyklym explorerem

Raczej mu nie pomoże ponieważ jak napisał ma on karty xD.
mihoo obawiam się że nie ma dla Ciebie żadnego ratunku w tym przypadku.