A636 + ActiveSync + BT -> problem z numerem com portu

• 2 Odpowiedzi
  • 858 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FocusPocus

• 13
  • Sprzęt: Asus A636
« dnia: Kwiecień 14, 2006, 21:00:59 »
zanabyłem sobie ostatnio adapter BT BlueTake. Jak podłączę go do kompa to XP go ładnie znajduje i instaluje, pojawia się ikonka na pasku systemowym.. Problem zaczyna sie podczas prób podłączenia PPC z kompem przez BT. Asus korzysta z portów 7 i8, a jak chcę je dodać (klikając na ikonkę BT otwiera się menu i tam można dodawać porty com) to akurat 7 i 8 nie chce mi utworzyć. Wygląda to tak jakby coś już z tych portów korzystało. Miałem jakiś czas temu adapter firmy Hama i jakoś wszystko działalo. Czy zmiana adaptera powoduje że komp traktuje go jako zupełnie inne nowe urządzenie? Czy jest jakaś możliwośc ustalania ręcznie numeru com portu? Albo może jak sprawdzić co na tych portach siedzi i jak to ewentualnie odinstalować...
Jakoś nie uśmiech mi się reinstall systemu robić... a jak nic nie poradzicie to pewnie będzie mus :-(

Pozdrawiam

*

Offline Tuvok

• **
  • 150
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2006, 14:31:38 »
mam też bluetake i szczerze mówiąc już się poddałem  :P  wydaje mi się, że nie da się zmusić asusa i bluetake'a do współpracy, mam podobne problemy + kilka innych (np. nie mogę udostępnić netu z peceta przez bt)

rozglądam się już za nowym donglem, bo asusa raczej nie zmienię  :wink: [/img]

*

Offline FocusPocus

• 13
  • Sprzęt: Asus A636
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2006, 08:48:18 »
No i skończyło sie na reinstalacji systemu :-(