A632 i problem z wykryciem karty SD po włączeniu

• 8 Odpowiedzi
  • 2088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
« dnia: Styczeń 03, 2006, 16:38:28 »
Witam,
ostatnio zauważyłem, że mój A632 ma sporadyczne problemy z wykryciem karty SD po włączeniu. Pomaga wyciągnięcie karty i ponowne włożenie. Nie zdarza się to często ale mimo wszystko niepokój pozostaje.

Pewnie po dłuższym czasie slot kart SD też może na tym ucierpieć.
Spotkał się ktoś z czymś takim? A jeżeli tak, to czy jest na to jakaś "odtrutka".

pozdro. oleey

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2006, 21:14:08 »
Moze wystarczy wgrac najnowszy ROM? Zainstalowales ten nowy?

*

Offline oleey

• *
  • 52
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2006, 07:24:37 »
Oczywiście mam nowy ROM czyli WM5.0 PL. Karta SD to 512MB Kingston x50.

pozdro. oleey

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2006, 09:50:16 »
W moim A632 też zdarzyło się to raz i też z kartą Kingstona 512. Mało tego nowym ROM nie wyeliminował problemu z wybudzaniem, nadal raz na jakiś czas musze go resetować żeby się włączył. Chyba będę reklamował sprzęt.

*

Offline jp73

• 30
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2006, 10:29:59 »
Mam podobny przypadek na chyba takiej samej karcie jak twoja (kingston 512), w aparacie.
Czasami przy włączeniu aparat nie widzi karty. Pomaga ponowne włączenie. Według mnie to wina karty i sprzedawcy o tym wiedzą. Kupowałem ją z aparatem w sklepie internetowym i karta przyszła w otwartym opakowaniu więc ktoś ją musiał wcześniej sprawdzać.
Karty mają wieczystą gwarancję więc możesz reklamować.

*

Offline oleey

• *
  • 52
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2006, 16:31:07 »
Cytat: "Foka"
Mało tego nowym ROM nie wyeliminował problemu z wybudzaniem, nadal raz na jakiś czas musze go resetować żeby się włączył. Chyba będę reklamował sprzęt.

U mnie na szczęście po aktualizacji ROMu wszystko działa jak należy jeżeli chodzi o wybudzanie. Żadnych problemów. Może masz jakiś program działający w tle, który się kaszani przy wybudzaniu?

A co do karty SD to faktycznie może ona jest winna. Spróbuję zareklamować.

pozdro. oleey

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2006, 11:46:03 »
Witam, mam nowego Asusa parę dni i tez kartę kingstona 512, zauważyłem podobny problem jak wyżej jest opisywany. Czasami zdarza się że palm niw idzi włożonej karty SD, raz musiałem wykonać manewr polegający na wyjęci bateri, żeby palm zobaczył SD. Spróbowałem sformatować karte SD na moim laptopie i wgrac wszystkie dane ponownie. czasmi zdaża sie że po właczeniu pokazuje mi sie Media player z informacja ,że włożyłem kartę Sd i czy ma zaktualizować bibliotekę, mimo że wcale nie wyjmowałem karty. Albo są uszkodzone karty Kingstona albo uszkodzony palm. Ma ktoś jakies informacje na ten temat ?

*

Offline jp73

• 30
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2006, 11:11:37 »
Od pewnego czasu ten problem pojawił sie u mnie. Myślę że to sprawa dokładności wykonania gniazda i karty. W większości przypadków chyba nie da się wskazać jednoznacznie po której stronie leży przyczyna.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2006, 09:37:58 »
U mnie to samo, ten typ tak ma  :roll:

Ale osobiście mi to zbytnio nie przeszkadza.