Witam,
popełniłem zakup A636N, zainstalowałem AutomapęXL 3.9.7.1, zarejestrowałem i... nic...
Nie widzi sygnału satelit pomimo prawidłowych ustawień. A skąd wiem, że prawidłowe?
na początku próbowałem ustawiać ręcznie różne kombinacje portów COM: 5/4, 5/3.. zmieniałem prędkości.....
ściągnąłem oprogramowanie do sprawdzenia fixów, wyszukiwałem porty... programy pokazują 12 satelit, albo 6... różnie, ale na pewno pokazują i wiem, że zostałem "namierzony".
Problem pojawia się w momencie używania AmXL. Otóż włączam sobie mapkę, program znalazł sobie ustawienia portu (COM 5 - bo tak pokazały programy i satelity zostały odnalezione) i widze tylko "szukam sygnału GPS (Com5)... i tyle.. nie połączy się za nomen-omen fixa

1. co popróbować wg Was?
nic mi nie przychodzi do głowy.....
2. zauważyłem pewne dziwne zachowanie.... włączam sobie WiFi z menadżera a tu nagle wyłączenie...., naciskam przyciek na górze i pojawia się dalej działający ekran... podobnie przy bluetooth....
czasem jak mam otworzoną antenkę

i jak się jej jakoś dziwnie dotknę - zwis (gaśnie ekran i nie idzie już załączyć palmtopa). Pomaga jedynie softreset....
co Wy na to?
serwis się klania?

?
pawgaw