problem z GPSem w A636N? samoczynne wyłączanie PDA...

• 4 Odpowiedzi
  • 879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawgaw

• **
  • 158
    • coś o sobie
  • Sprzęt: HTC Diamond 2.03.540.0 Billyj80
« dnia: Luty 22, 2007, 12:34:39 »
Witam,
popełniłem zakup A636N, zainstalowałem AutomapęXL 3.9.7.1, zarejestrowałem i... nic...
Nie widzi sygnału satelit pomimo prawidłowych ustawień. A skąd wiem, że prawidłowe?

na początku próbowałem ustawiać ręcznie różne kombinacje portów COM: 5/4, 5/3.. zmieniałem prędkości.....
ściągnąłem oprogramowanie do sprawdzenia fixów, wyszukiwałem porty... programy pokazują 12 satelit, albo 6... różnie, ale na pewno pokazują i wiem, że zostałem "namierzony".
Problem pojawia się w momencie używania AmXL. Otóż włączam sobie mapkę, program znalazł sobie ustawienia portu (COM 5 - bo tak pokazały programy i satelity zostały odnalezione) i widze tylko "szukam sygnału GPS (Com5)... i tyle.. nie połączy się za nomen-omen fixa :)
1. co popróbować wg Was?
nic mi nie przychodzi do głowy.....

2. zauważyłem pewne dziwne zachowanie.... włączam sobie WiFi z menadżera a tu nagle wyłączenie...., naciskam przyciek na górze i pojawia się dalej działający ekran... podobnie przy bluetooth....
czasem jak mam otworzoną antenkę :) i jak się jej jakoś dziwnie dotknę - zwis (gaśnie ekran i nie idzie już załączyć palmtopa). Pomaga jedynie softreset....
co Wy na to?

serwis się klania?????

pawgaw
pozdrawiam
PawGaw

*

kichu1979

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2007, 12:38:07 »
Pytanie ? Na jakim porcie i z jaka predkoscia chodzi GPS ?

Ustaw w AM dokladnie tak samo i wylacz automatyczne wykrywanie GPSa.

*

Offline pawgaw

• **
  • 158
    • coś o sobie
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2007, 12:57:29 »
no testowałem z autowykrywaniem i bez, przypisywałem port ręcznie, zmieniałem prędkości transmisji.....
włączałem i wyłączałem opcję otiwerania portu kiedy aktywne....
załamka.....
pawgaw

nie mam żadnej innej mapy do przetestowania.....

ma ktoś pożyczyć :)

pawgaw
pozdrawiam
PawGaw

*

Offline pawgaw

• **
  • 158
    • coś o sobie
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2007, 12:58:54 »
aaaa...
a może to wina tego drugiego portu co się go w AM nie ustawia a ustawia sie go w menadżerze?
pozdrawiam
PawGaw

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2007, 13:52:20 »
Cytat: "pawgaw"
aaaa...
a może to wina tego drugiego portu co się go w AM nie ustawia a ustawia sie go w menadżerze?

Te ustawienie jest do współdzielenia sygnału GPS więc w Twoim przypadku na razie to nie potrzebne. Czy w tym innym programie łapie fixa? bo nie wiem co masz na myśli mówiąc zostałem "namierzony" ;)

ad2. Zrób HR i na "gołym - bez instalacji dodatkowych programów" sprawdź czy będzie taka sama objawa, jeżeli tak to niestety serwis.