więc po kolei
-karty SDHC są widziane,trzeba zainstalować patch za strony Asusa
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=MyPal%20A639-u mnie pod WM6 były problemy,z pracą GPS pod ładowarką samochodową,pomógł patch(link powyżej)
-karty 8Gb są widziane ,osobiście to sprawdzałem na tej karcie TRANSCEND 8Gb
-pamięć flash jest sporo szybsza od pamięci wymiennej,mam podobne spostrzeżenia co do aplikacji typu Auto Mapa
-Hard reset nie kasuje pamięci Flash,ani pamięci zewnętrznej
teraz moje spostrzeżenia,na początku miałem spore problemy z ekranem,i po wgraniu WM6 z nim samym,ale po wymianie w sklepie na model który już przez producenta miał zapodane WM6 wszystkie problemy opisywane na forum u mnie osobiście nie występują,moim zdaniem przed instalacją WM6 powinno się wyczyścić pamięć Ram,ale jak to zrobić na dobrą sprawę nie dowiedziałem się nawet w supporcie Asusa,a mając doświadczenie z Windowsami pecetowymi to wiem tylko tyle że np uaktualnienie z Millenium do XP jedyne co powodowało to masę bluescreenów,i mega niestabilną pracę,z kolei zainstalowanie na czystej partycji i wszystko było ok
co można uznać za plusy
na pewno procesor,nie jest to jakiś tam Samsung,tylko stary poczciwy ,i co najważniejsze nie wysilony Intel,potencjał w tym procku jest spory,u mnie ok 2 tygodni pracował wykręcony na 624 Mhz,i nic kompletnie nic się nie działo ,oprócz oczywiście większego apetytu na energię,
niektórzy donosili o niestabilność,absolutnie tego nie potwierdzam,sprawdzałem go z takimi ustawieniami dosyć intensywnie,i jedno co widać że rzeczywiście PDA pracuje szybciej,
plusem jest na pewno pamięć Rom,ale tu już kolega się wypowiadał
następna zaletą jest na pewno antena GPS,tam gdzie tak chwalony FS 560 nie widzi juz ani jednej satelity,w 639 można jeszcze nawigować(widoczność ok 3-4 satelit)
oczywiście należy wspomnieć o samym zasilaniu,bateria zastosowana w urządzeniu pozwala na bezproblemowe nawigowanie ok 5 godzin przy średnim poziomie sygnału,oczywiście nie sama bateria(pojemnością i technologią wykonania)jest tu zapewne odpowiedzialna,tylko cała konstrukcja ,ale fakt pozostaje faktem że w tej klasie urządzeń 639 jest liderem
ale każdy medal ma dwie strony
moim zdaniem spora wadą jest uchwyt samochodowy,sposób wkładania PDA w ten uchwyt jest jak dla mnie kontrowersyjny,nigdy do końca nie wiem czy dobrze trawię w port komunikacyjny
tutaj moim zdaniem liderem ergonomii pod tym względem są uchwyty firmy DELL
sam port ,tez jest udziwniona konstrukcją Asusa,moim zdaniem sporo lepszym rozwiązaniem było by zastosowanie zwykłego mini USB
w końcu można by było zastosować obudowę z lepszych materiałów,w końcu tańszy 696 ma obudowę aluminiową,co moim zdaniem dodaje szyku,ale tez jest bardziej astetyczne i na pewno trwalsze