Hard reset w a63x

• 12 Odpowiedzi
  • 4518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hard reset w a63x
« dnia: Grudzień 24, 2005, 16:00:38 »
Witam

Walczyłem ostro przez ostatnią godzinę, ale jedyne co mi się udało uzyskać po przyciśnięciu power button + reset to skasowanie zegarka i daty, nawet owner information pozostaje. Z tego co wywnioskowałem z postów pod newsem o nowych romach rozumiem iż jedynym sposobem żeby ominąć "Language not match" jest hard reset, a dopiero potem użycie upgrade tool.

Uzywam PDA od zdrowych kilku lat, ale pierwszy raz nie udało mi się zrobić czegoś, co jest w tak oczywiście prosty sposób napisane w instrukcji.

Asusa kupiłem 2 tygodnie temu,  zainstalowany fabrycznie ROM to:
V03.0544.00 POL 0415

prosiłbym o weryfikację czy ten nowy to:
V03.0548.00 POL 0415

pozdrawiam

*

Offline oleey

• *
  • 52
  • Sprzęt: Asusik A696
Hard reset w a63x
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2005, 08:58:11 »
Hard reset wg. instrukcji to:
trzymając przycisk Power wciśnij Reset (działa napewno - sprawdzałem) lub przy włączonym PDA przytrzymaj Power przez ok. 4 sekundy aż pojawi się komunikat o wyłączeniu systemu.

Tak poza tym nie wiem skąd problemy z "language...". Przestaw może ustawienia regionalne na Polskę to pójdzie. Ja przy takiej konfiguracji nie miałem żadnych problemów z upgradem.

pozdr. oleey

*

Anonymous

Hard reset w a63x
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2005, 10:24:47 »
No cóż, wychodzi z tego że u ciebie po prostu działa a u mnie po prostu nie. Przez godzinę o której pisałem wcześniej próbowałem najróżniejszych kombinacji czasowych przyciskania power i resetu, razem, na zmianę, długo, krótko i nic. Fizycznie i kompletnie nic. Kasują się zegarek i data, reszta zostaje bez najmniejszego uszczerbku. Co do ustawień regionalnych to od 4 lat kiedy używam PDA weszło mi już w nawyk zmienianie ustawień na "Polish". Dziś ściagnąłem ze strony asusa pliki ze wszystkich linków odnoszących się do polskiego ROMa, mając nadzieję że może mój był uszkodzony, uzywałem też różnych czytników do wgrania go na kartę, ale za każdym razem dostaję "Language not match". Właśnie postanowiłem że po prostu oleję tą aktualizację, palmtopy są nie moje tylko firmowe i nie zamierzam spędzić świąt na wgrywaniu poprawki której jedynym celem jest uniknięcie wciskania soft resetu od czasu do czasu.

pozdrawiam

Hard reset w a63x
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2005, 10:14:38 »
hmmm robiłem to już kilkadziesiąt razy i z trzymaniem power i wciskając reset i przytrzymując power 4 sekundy aż, pojawiał sie komunikat i nic jedynie resetuje godzine i date :(  

Update:

Otóż w instrukcji na str. 4 podano, że przed hard resetem należy zrobić clean boot, czyli soft reset a właściwy hard robi się przytrzymując speaker (-) i klawisz Mode switcher i wciskasz reset pojawi się komunikat ze zostaną przywrócone ustawienia i zatwierdzasz lub odrzucasz klawiszami z lupka(-) na Tak i lupką (+) na nie.

Powodzenia

*

Offline Obecny

• *
  • 91
  • Sprzęt: Aktualnie Samsung I9000 Galaxy S
Hard reset w a63x
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2005, 21:49:46 »
Hardreset faktycznie kasuje tylko godzine i Bóg wie co jeszcze, ja tez mialem z tym problem bo to nowość w WM5.0 do tej pory hardreset kasował wszystko a tu wszystkie dane zostają i to jest naprawde dobre rozwiązanie, proponuje Ci przed upgradem zrobić czyszczenie pamieci (kasowanie plików) tez pisze w  instrukcji jak tego dokonać ale przypmne należy wcisnąć jednoczesnie klawisze GŁOŚNOŚĆ(-) oraz klawisz przełączania aplikacji( ten z kółkiem ze strzałek) i dodatkowo reset stylusem od spodu, pojawi sie monit i prosba o potwierdzenie za pomocą klawisza (-) w kółku :) górny kierunek joypada :) pozdrawiam :) ta kombinacja powraca ustawienia fabryczne tzn startujemy od kalibracji ekranu!

*

Offline Dicku

• *
  • 94
Hard reset w a63x
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2006, 11:32:48 »
Czytając ten wątek straciłem orientację do końca:
Asus MyPal A636
1. Ja wykonać soft resert
2. Jak wykonać hard reset.
3. Jakie dane (ustawienia )stracę w wyniku hard resetu

Pozdr

*

Offline Youki

• 13
    • http://czytnik-rss.pl
Hard reset w a63x
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2006, 16:53:01 »
1. wciskajac reset (nie stracisz zadnych danych poza tymi ktorych nie zapisales/miales w rmaie)
2. naciskasz kombinacje 3 klawiszy(CTR+ALT+DEL??? ;)) : volume (minus), mode switcher, i reset. dla ulatwienia: volume (minus) i mode switcher sa to odpowiednio przyciski pierwszy z lewej i ostatni z prawej.
3. wszystkie oprocz tych, ktore sa na flash disk. palm wroci do ustawien fabrycznych i bedzie taki jakim go wyjales z pudelka.

Hard reset w a63x
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 19, 2006, 18:19:47 »
a da sie jakas ikone programowa zrobic do szynkiego uruchomienie tego prawdziwego hard resetu ??

*

Offline redik

• **
  • 214
Hard reset w a63x
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2006, 07:29:28 »
ikona do szybkiego uruchomiena HD???
Rozumiem ze zdajesz sobie sprawe z konsekwencji HD? Pomijajac fakt ze po pierwszym zdaje sie ze ikonka Ci zniknie.
Moim skromnym zdaniem trzeba z glowa uzywac PDA i problemy z ciaglym hd znikna. Mam 636 od grudnia, jak na razie HD robilem RAZ i to nie z potrzeby, ale z checi poznawczej...

*

Soovek

Hard reset w a63x
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 20, 2006, 10:42:48 »
Od zakupu ani razu nie musiałem robić HR, chociaż mam dużo softu zainstalowanego. Z tego co wiem, to HR można zrobić programowo - jakim programem to nie pamiętam.
Pozdrawiam

Hard reset w a63x
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 20, 2006, 11:06:32 »
Cytat: "Soovek"
Od zakupu ani razu nie musiałem robić HR, chociaż mam dużo softu zainstalowanego.

W innnym watku napisales , ze wlasnie zrobiles HR. Albo ja czegos nie rozumiem, albo sie placzesz w zeznaniach

*

Soovek

Hard reset w a63x
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 20, 2006, 11:15:56 »
Źle się wyraziłem Asus nie zmusił mnie do HR od czasu zakupu :D

*

Offline redik

• **
  • 214
Hard reset w a63x
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 22, 2006, 13:20:21 »
Cytat: "Mik187"
a da sie jakas ikone programowa zrobic do szynkiego uruchomienie tego prawdziwego hard resetu ??

http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=11&sortby=t&sort=asc&f_id=403