Menu Start - brak ikonki ustawienia w 636N

• 10 Odpowiedzi
  • 1548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Menu Start - brak ikonki ustawienia w 636N
« dnia: Marzec 22, 2008, 13:03:41 »
Mam problem związany ze zniknięciem ikonki USTAWIENIA w menu start. Z innego programu wszedłem do menu start ale jej nie widzę. Na dole została mi tylko ikonka PROGRAMY i POMOC. Z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Menu Start - brak ikonki ustawienia w 636N
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2008, 13:15:16 »
Dziwne, to przecież integralna część Windows, której nie można usunąć z palucha. Wykonaj soft reset. Powinno pomóc. A jeszcze pytanko: nie instalowałeś ;) podejrzanego softu ;), który mógł coś namieszać w systemie?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2008, 13:15:33 »
W katalogu WINDOWS/MENU START jest tylko katalog PROGRAMY i plik pomocy. Przypuszczam ze coś sie stało z katalogiem USTAWIENIA. Czy ktoś może mi podesłać na maila taki katalog. Dzięki !!!

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2008, 13:29:02 »
Przykro mi, ale nikt Ci tego nie jest w stanie podesłać, gdyż ten katalog jest nieedytowalny i ponadto to integralna część systemu! Usunąłeś ten program z którego powstało zamieszanie? Usuń i wykonaj SR, nie pomoże wykonaj HR. Masz backu systemu? Odtwórz go, jeżeli nie masz - stawiaj system od początku. Przykro mi, ale nie ma innej opcji.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2008, 13:33:47 »
Bez problemu skopiowałem katalog PROGRAMY z menu start na kartę SD dlatego myślę że z katalogiem USTAWIENIA tez nie będzie kłopotu.

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2008, 14:00:28 »
No widzę, że się jednak nie rozumiemy. Katalog Programs zawiera skróty do programów zainstalowanych w PDA (pliki z rozszerzeniem *.lnk), natomiast katalog Settings zawiera ustawienia systemu dla konkretnego systemu operacyjnego. Popatrz na strukturę katalogów w moich załącznikach. Widzisz, że katalog Settings jest pusty Nie zobaczysz jego zawartości z poziomu TC czy innego Explorera i tym bardziej jego wgranie z innego urządzenia nic Ci nie da. Dlatego musisz wykonać te czynności o których wcześniej pisałem.
Napisane: Marzec 22, 2008, 13:58:30
EDIT:

Niestety załączników nie dodam z powodu błędu, który zgłaszam do Administratorów  :(

Katalog załączników jest pełny. Spróbuj wysłać mniejszy plik i/lub skontaktuj się z administratorem.

« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2008, 17:31:04 wysłana przez GrimReaper »

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2008, 15:09:21 »
Rozumiem. Nie wiem co było powodem że nie mam tych ustawień. Posiadam system WM 6 i wiem że w tych ustawieniach są tylko programy których nie można zmieniać lecz tylko uruchamiać.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2008, 20:44:50 »
Niestety załączników nie dodam z powodu błędu, który zgłaszam do Administratorów  smutny

Katalog załączników jest pełny. Spróbuj wysłać mniejszy plik i/lub skontaktuj się z administratorem.

jednak widzę załączniki, czyli już ok?

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2008, 20:59:17 »
A jeszcze pytanko: nie instalowałeś ;) podejrzanego softu ;), który mógł coś namieszać w systemie?
Oj chyba instalował... nakładkę spolszczającą - program mieszający więcej niż jakikolwiek dostępny wirus dla PDA :E

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 23, 2008, 11:54:02 »
Wystarczyło stworzyć pusty katalog USTAWIENIA a wszystko wróciło do porządku. Pozdrawiam

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 23, 2008, 21:35:51 »
jednak widzę załączniki, czyli już ok?

Nie to zdjęcia do strony hostingiem zdjęciowym... A tak na marginesie, to nie wiem czy można dołączyć załącznik na Forum ???

EDIT: niestety, ale nadal nie ma możliwości dodania załącznika. Dla screen'ów pozostaje hosting  :(
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2008, 23:11:01 wysłana przez GrimReaper »