Też potestowałem kilka romów i dorzucę swoje trzy grosze.
Ten z xda-developers jest prawie niezły, ale tak jak pisałem po zainstalowaniu spb pocket plus znika wifi. Po jego odinstalowaniu wifi wraca ale (przy zainstalowanym spb mobile shell) pojawiła się straszna „kaszana” na ekranie tzn.: wszystkie zakładki z Shella pojawiły się otwarte jedna pod drugą. Czyli zajęło to ze dwa ekrany.
Fajnie działa vocie Speed dial ale można sobie go zainstalować samemu na wm6.0.
Jeśli ktoś nie używa programów od spb to rom w sumie niezły.
Następnie do sprawdzenia poszły trzy Romy z:
http://forum.
[PIRACTWO]/viewtopic.php?f=219&t=42962
I tak od końca czarny z todayem od htc i innymi „udogodnieniami” wieszał się mniej więcej co 10 min. Gorąco odradzam.
Drugi tez ala htc, ale już się tak nie wieszał z tym że nie podpasował mi i za długo u mnie nie gościł.
Trzeci, czyli pierwszy z tej strony

działał stabilnie. Spb Stell + pocket plus nie robiły mu krzywdy. Minus w stosunku do tego z xda, to to że zamiast voice Speed dial jest voice commander. Niby jest „czysty” ale np. player jest z htc (coć to może być plus)
Ogólnie wm 6.1 jest szybki (tak jak 6.0) dopóki nie poinstaluje się na nim tego czego używa się na codzień. Po tym zabiegu nie widzę różnicy w szybkości.
Myślałem że zrobi na mnie większe wrażenie.
Ostatecznie powróciłem do polskiego oficjalnego romu, dorzuciłem to co mi się spodobało w w/w czyli
-block recognizer
-letter recognizer
-voice Speed dial
-pocket tweak
i narazie przy tym zostaję.
Poczekam na oficjalną wersję.
PZDR.