zwisy na wifi

• 4 Odpowiedzi
  • 1406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwisy na wifi
« dnia: Listopad 13, 2007, 23:04:31 »
hej

Czy ktoś przerabiał zawieszenie po uzyskaniu połaczenia Wifi ??
Czasem uda sie coś jeszcze załadować a czasem zaraz jak sie połaczy pracuje wolniej potem juz nie nawet start sie nie włacza i SR

Odp: zwisy na wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2007, 07:36:37 »
po HR działa

ale to nie może byc metoda na wszystkie problemy bo od poczatku wszystko instalować musze ;(

*

Offline rathe

• 20
  • SPV M650, WM6 Era, 32GB SDHC
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2007, 21:59:41 »
Niech zgadnę - używasz D-linka DI 524?

*

Offline d-_-b

• 26
  • Sprzęt: HTC Hero oraz stary SPV M650 B&B 5
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2007, 10:49:27 »
Problemow nie zauwazylem. Posiadam router netgear wgr614ee i pracuje szybciutko i stabilnie
Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz - pomyślał mąż, gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w żonę

*

Offline rathe

• 20
  • SPV M650, WM6 Era, 32GB SDHC
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2007, 16:51:02 »
Przy DI-524 występuje właśnie ten problem i jest nie do usunięcia. Opiszę szczegółowo, bo połamałem sobie na tym zęby. Objaw jest taki: Atek łączy się po wi-fi z di-524. Połączenie trwa jakieś 20-30 sekund i jest zrywane w dziwny sposób - w managerze połączeń jest sygnalizowane połączenie z routerem, ale net nie działa. Pozbierałem od wszystkich znajomych routerki di-524 (razem z moim 6 sztuk) i przystąpiłem do trwających kilka nocy testów na tych routerach i na dwóch nowych Artkach. W każdej konfiguracji (oba Artki + każdy z routerów) zachowanie było identyczne. Nie było więc mowy o usterce PPC albo routera,  bo niemożliwe, żeby nagle wszystkie nowe sprzęty zepsuły się identycznie. W każdym z routerków robiłem wymianę firmware'u: testwałem na wszystkich dostępnych dla hardware'u B04, czyli 2.03, 2.04 i 2.06. Za każdym razem to samo. Oba Artki bez problemu śmigały na KAŻDYM innym urządzeniu wlan, w tym na innych d-linkach: DWL700 oraz ten dla Neostrady, z ADSLem na wejściu (chyba model 604, czy coś takiego?). Po przegrzebaniu setek stron internetowych, znalazłem na jakimś rosyjskojęzycznym forum wzmiankę, że ktoś kiedyś gdzieś miał taki problem z Artkiem, nie bardzo wiadomo z jakim routerem, ale że rozwiązaniem było przełączenie w Artku trybu zasilania wlan na "maksymalna wydajność" (defaultowo jest pośrodku). I... Pomogło!!!
Niestety, w tym reżimie Artek wpie....la prąd jak wściekły.

Nie muszę chyba dodawać, że w serwisie d-linka nic o tym nie wiedzą, a inne PPC z tym routerkiem normalnie chodzą (sprawdziłem pierwsze lepsze MIO).

Reasumując - pozbyłem się di-524 i kupiłem małego linksysa (54GC). I mam problem z głowy :)