Znikające ikony po SR

• 6 Odpowiedzi
  • 1402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Znikające ikony po SR
« dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:12:32 »
Witam

Od czasu gdy wgrałem nowy ROM po każdym Soft Resecie znikają mi ikony z pulpitu (SPB Pocket Plus 4.02) ale nie wszystkie i za każdym razem inne ??  :mad: Ponieważ trochę kombinuję z ustawieniami (chyba coś zamieszałem w rejestrze?) taki SR robię kilka razy dziennie i za każdym razem muszę poprawiać ikonki  :( Miał ktoś tak? Proszę o pomoc a jak się nie uda to tylko HR. 

Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: Znikające ikony po SR
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:23:12 »
Witam

Od czasu gdy wgrałem nowy ROM po każdym Soft Resecie znikają mi ikony z pulpitu (SPB Pocket Plus 4.02) ale nie wszystkie i za każdym razem inne ??  :mad: Ponieważ trochę kombinuję z ustawieniami (chyba coś zamieszałem w rejestrze?) taki SR robię kilka razy dziennie i za każdym razem muszę poprawiać ikonki  :( Miał ktoś tak? Proszę o pomoc a jak się nie uda to tylko HR. 

Ciekawe,używałem chwilke SPB Pocket Plus ale nie pasował mi więc zamieniłem na Spb Mobile Shell 2.0.Nie zauważyłem jednak takich objawów w trakcie używania.Może dlatego że nie kombinowałem z ustawieniami w rejestrze-jak piszesz.SPB masz w pamięci telefonu czy na karcie pamięci?Od pierwszych dni po ukazaniu się Artemis Touch Vanilla 4.02 używam go i jest póki co extra.Żadnych zawieszeń,bardzo stabilny!Pzdr!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 10:25:12 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:27:57 »
Zainstalowałem sobie pełną wersję SK Tools (bo jest 15% zniżki na handango) i tam jest czyszczenie rejestru i może to jest przyczyną? Tylko, że reszta jest w porządku. Może mam coś nie tak w ustawieniach SPB P+ ? Chociaż znam ten program b.dobrze bo używam prawie rok. Może ktoś ma podobne objawy?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:38:33 »
Przy czyszczeniu rejestru SKTools trzeba uważać jakie wpisy rejestru się usuwa.Rozwaliłem tak ROM Vanilla 4.01.Teraz przy czyszczeniu SKTools usuwam tylko wpisy rejestru o wartości zero,nad innymi sie już zastanawiam i sprawdzam dokładnie ich nazwę.Jeśli noszą nazwy wyinstalowanych programów to spox ,gorzej gdy nie wiem co to za wpisy wtedy ich nie usuwam lu najpierw robie Backup-to podstawa!.Jeśli bedzięsz robił HR to proponuje potestuj sobie Spb Mobile Shell 2.0.SPB Plus się umywa do niego,zostaje więcej RAM-u.Pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:52:50 »
Próbowałem z SPB Mobile + SPB Phone Suite. Tylko zapłaciłem już wcześniej za Pocketa i Phone Suite i jeszcze dużo innych programów z SPB i nie tylko więc teraz znowu wydac 30 $ to dużo  :(

*

Offline woytaski

• *
  • 65
  • Sprzęt: Navroad NR560
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2008, 13:14:10 »
mam to samo...
uzywam Vanilli i Shell'a w wersji 2.0
do tego Pocket+ v.4.0.1

Po każdym soft resecie znikają ikonki w P+ (ikonki nowo dodanych zakładek (kontakty i programy) pozostałe  (systemowe) time, weather są...
Znikają ikonki programów, ale po jakimś czasie część się pojawia, a część nie;(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2008, 07:34:50 »
Zainstalowałem dodatkowo Shella (mam teraz P+, Shell i inne z SPB) i na razie nie ma problemu ze znikającymi ikonkami. Tylko odinstalowałem i na nowo zainstalowałem P+. Nawet z prędkością działania i RAM-em nie ma problemów  :shock: Chociaż iLauncher zamiast P+ lepiej się sprawuje. Jednak szkoda znowu kasy na zdublowanie programów.