zmiana głośności dzwonków...

• 3 Odpowiedzi
  • 1358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana głośności dzwonków...
« dnia: Luty 09, 2009, 23:34:21 »
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi powiedział czy w SPV M650 jest jakaś możliwość przypisania konkretnemu dzwonkowi (np SMS) odpowiedniego poziomu dźwięku.
Szukam czegoś na ten temat już dwa dni i nie potrafię nic znaleźć...
Mam ten telefon bardzo niedługo, dzwonek rozmowy przychodzącej jest bardzo cichy, jak go podgłośnię, to automatycznie dzwonek SMS ryczy jak stado krów co mnie doprowadza do szewskiej pasji... szczególnie jak rano sobie ustawie głośniej żeby usłyszeć budzik, a tu mi o 6 przyjdzie sms i ryczy jak syrena na wojne :-/
W moim poprzednim SPV C500 była super opcja, zmiana poziomu głośności do każdego dzwonka, a w M650 nie mogę tego znaleźć... :(

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
Odp: zmiana głośności dzwonków...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2009, 19:15:09 »
Zarówno dzwonek (jeśli to jest np. mp3 lub wav; na mid-ach się nie znam) jak i określony dźwięk smsa (w WM najczęściej to musi być wav) możesz przecież dostosować do swoich preferencji - np. zwiększając (zmniejszając) głośność, bitrate itp. itd. Wystarczy trochę poeksperymentować z jakimś edytorem czy konwerterem na PC...
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2009, 20:33:35 »
Czyli to jedyna opcja?
Nie ma żadnego programiku w którym można zmniejszyć/zwiększyć poziom głośności odtwarzania danego, pojedynczego dźwięku?
btw, w którym katalogu mogę znaleźć dźwięki sms?
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2009, 22:03:17 wysłana przez LuNaTiC »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2009, 22:48:56 »
Jeżeli chcesz ustawić inny poziom dla sms a inny dla połączeń to prosta sprawa. Dźwięk sms jest dźwiękiem systemowym, a dźwięk połączenia jest telefonu.
Jak wybierasz poziom dźwięku z górnej belki to masz dwa suwaki.
1. to dźwięki systemowe (m.in. sms)
2. to głośność modułu telefonu

Więc nie powinno być problemu, Sam wyciszyłem sobie trochę telefon zostawiając dźwięki systemowe na maksa.
Jak przychodzi sms to mam b. głośno, a jak dzwoni telefon to jest już ciszej.

Są też różnego rodzaju programy do obsługi dźwięków telefonu. Przeszukaj forum.