XDA Orbit O2 pytanie o WIFI

• 6 Odpowiedzi
  • 1401 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

XDA Orbit O2 pytanie o WIFI
« dnia: Listopad 11, 2007, 01:52:27 »
czy możecie napisać jak wam działa wifi w artemisie? nie wiem czy ten typ tak ma czy z moim jest coś nie tak, siedzę od routera jakieś 2m połączenie jest nawiązane pomiędzy XDA a routerem, otwieram IE i chce otworzyć stronę a tu pasek ładowania ładuje tylko kilka kb i staje , strona się nie ładuję, przestawiłem w opcjach żeby wykorzystywał więcej enegri dla wifi i wtedy działa dobrze, czy wy tez tak macie?

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
Odp: XDA Orbit O2 pytanie o WIFI
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2007, 02:10:13 »
Hmm u mnie przez parę ścian i przez sufit bez problemu łapie sygnał, nic nie zmieniałem w opcjach, czyli ustawione na środku między wydajnością i baterią. Strony ładują się bez problemu i nie ma większych problemów z działaniem wifi. Generalnie wiadomo że nie ma się co spodziewać jakiś rewelacji, no ale 2m od routera i są problemy... :O
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2007, 02:16:45 wysłana przez tomme45i »

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2007, 12:51:41 »
Masz coś nie common.

Pozdrawiam,
Masta_J

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2007, 19:58:40 »
no tak mi się wydaje że coś jest nie tak z moim xda jeżeli chodzi o wifi, chodź nie wiem dlaczego tak się dzieje, strony sie nie otwierają do końca ale zasięg pokazuje lekko powyżej połowy, czy są jakieś programy którym mógłbym przetestować wifi na moim XDA ? jeżeli tak to proszę o pomoc

*

Offline miyek

• 14
  • Sprzęt: Obecnie: Samsung Omnia; Poprzednio: HTC Tytn 2, Xda Orbit, Eten x500, Eten m700, MIO a701, treo750, spv m5000
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2008, 09:53:39 »
mam podobny problem - xda orbit, wifi z routera i problem z ładowaniem stron - internet raz działa raz nie....

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 20, 2008, 14:48:26 »
sproboj na innym romie, czy sytuacja bedzie taka sama

ewentualnie nie wiem czy radio rom jest odpowiedzialny za wifi, ale moze ma tez wplyw na zle dzialanie wifi u ciebie

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 20, 2008, 15:06:43 »
Siem!Napisz jaki masz ROM(robiłeś już update po zakupie),jakie Radio GSM.Przy takich objawach przyczyn może być wiele.Zwykle update do WM6 lub WM6.1 plus zmiana Radio pomaga.Miałem podobne historie na WM5 -pomogło zaznaczenie w opcjach BatteryStatusa -Tools-Disable Proxy for WiFi/Cradled ale być może to przypadek.Luknij na WiFi Settings -Turn on available network notification(zaznaczone ptaszkiem) oraz Turn off WiFi if not connected in:Never (jeśli chcesz by WiFi działało póki ręcznie nie zrobisz off.Ciekaw jestem czy dzieje Ci się tak tylko z routerem w twoim domu czy w innych spotach także?Może masz włączona opcje w routerze by filtrował MAC-ki i ustawioną na tylko twój MAC adres PC-ta?Przyczyn może być wiele -niekonieczne związanych z twym XDA .Napisz coś więcej,może coś wspólnie wymyślimy!Pzdr! :wink:

BatteryStatus 1.05.124 build 0308 wersja aktualna do pobrania tu:http://www.chi-tai.info/cs_BatteryStatus_XDA_Neo_WM5_iM_cs.htm
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2008, 23:46:16 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(