Xda orbit nie łapie sieci gsm

• 8 Odpowiedzi
  • 1699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Xda orbit nie łapie sieci gsm
« dnia: Październik 08, 2009, 22:50:06 »
Witam.Szukałem na róznych forach tego problemu (jak w temacie) ale nic nie znalazlem.Moze ktos mial podobny problem.Mialem wgrany rom Artemis_Touch_4.02_Full_with_no_cube i wgrywalem rozne radia ale tylko na jednym radiu wskoczyl mi zasieg sieci ktory po chwili zniknal.Prosze o pomoc.

*

Offline bronchilda

• *
  • 79
Odp: Xda orbit nie łapie sieci gsm
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2009, 18:41:25 »
Zobacz czy karta sim została dobrze wepchnięta(czasem nie dojdzie do końca) w gniazdo.
Styki mogły dostać wilgoci, osuszyć delikatnie suszarką, lub podłożyć papierek pod baterie w miejscu gniazda sim.
Rozwiązanie tego typu gniazd nie jest zbyt dobre, często dochodzi w tym modelu do takich objawów jak: nie wykrywanie karty sim lub zanik zasięgu.
Jeżeli te sposoby zawiodą, to znaczy że masz inny problem.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2009, 19:32:28 »
Tez mam xda orbit , wkładam złozony kawałek kartki pod baterie , taka wada telefona

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2009, 22:18:06 »
Niestety to nic nie pomaga.Poakazuje nr telefonu jaki karta ma czyli ja widzi.Tylko dzwne jest to ze jezeli przelacze na manualne wykrywanie sieci to ja znajduje i jest zasieg lecz nie mozna sie dodzwonic na ten numer.Juz wgrywalem rozne radyjka i nic.

*

Offline photo5

• 43
  • Sprzęt: Wizard->Artemis->i780
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2009, 04:34:05 »
podłącze sie do problemu. Mam wersje erową Artemisa, rom shady313 WM 6.5.
U mnie problem objawia się tak że po wyjeździe np. z tunelu (utrata zasięgu) ciągle go szuka i nie znajduje. Pomaga jedynie przełączenie na tryb samolot i ponowne włączenie GSM. Czasami tez jak ktoś puści krótki sygnał (lub tylko tak to wygląda na moim tel.) GSM się "zawiesza" - osoba dzwoniąca słyszy abonent niedostępny, ja nie mogę dzwonić (numer nieprawidłowy), a pokazuje ze zasięg jest. Czym to może być spowodowane? Niestety sposób z czyszczeniem/podkładką nie pomógł :(.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2009, 05:41:04 »
podłącze sie do problemu. Mam wersje erową Artemisa, rom shady313 WM 6.5.
Ten rom jest mocno kulawy. Zawiera sporo błędów i nie jest stabilny. Zobacz, czy na innym romie będziesz mieć ten sam kłopot.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2009, 09:06:15 »
Mam ten rom na xda orbit i łapanie sieci i zarówno dzwonienie z tela smiga w 100% wiec to nie wina romu

*

Offline photo5

• 43
  • Sprzęt: Wizard->Artemis->i780
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2009, 04:12:26 »
Jutro zmienie rom (wyproboje nowy shady313, potem Amigatomek) i dam znac czy pomoglo. Nie wiem czy to mozliwe, ale winna moze byc spora ilosc zainstalowanych programow (glownei na karcie), czy raczej to nie ma zwiazku?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2009, 22:39:44 »