Wyświetlacz w spv m650

• 7 Odpowiedzi
  • 2121 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyświetlacz w spv m650
« dnia: Wrzesień 05, 2008, 00:09:17 »
Mam taki problem, po wymianie digitizera telefon mi się uruchamia ale nic nie pokazuje wyświetlacz, podłączałem do kompa i mi się synchronizuje bez problemu i mam wgląd do urządzenia. Czy to jest problem wyświetlacza??? A może coś innego. Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: Wyświetlacz w spv m650
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2008, 01:02:05 »
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2008, 07:26:57 »
Rozbierałem jeszcze dwa razy i wszystko sprawdzałem, się zastanawiam czy to jest wina wyświetlacza czy może złącza na płycie głównej telefonu do którego podpinamy wyświetlacz

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2008, 08:43:00 »
Rozebranie telefonu do naga pokazuje instrukcja: http://www.pdacenter.ru/razborka/razbor_htc_p3300/
Jeśli robiłeś wszystko zgodnie z nią i wszystko dokładnie poskładałeś, to chyba to jakieś uszkodzenie mechaniczne. A to oznacza wycieczkę do serwisu.
A jeśli coś nie styka, to może podejmij jeszcze jedną próbę z rozłożeniem i delikatnym, ale dokładnym złożeniem telefonu.
Nawet najmniejszy pyłek, który jest w trybach telefonu może być powodem Twoich problemów.

Daj znać, jak Ci poszło. Przyda się dla potomności :)
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 06, 2008, 13:49:30 »
moze uszkodziles wyswietlacz przy wymianie dotyku? bo wtyczke ciezej uszkodzic...najlepiej jakbys mial od kogo porzyczyc m650 i sobie sprawdzic wyswietlacz:)

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2008, 20:03:07 »
rozbierałem jeszcze raz i nic to mi nie dało, muszę chyba załatwić wyświetlacz i sprawdzić, czy miał ktoś już taką sytuacje że najpierw sam rozbierał a potem oddawał do serwisu i jakie były konsekwencje???

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 03, 2008, 00:07:10 »
Telefon dałem do serwisu napewno się odezwe jak bede miał diagnoze

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 22, 2008, 22:44:07 »
Witam
Serwis naprawił usterkę, uszkodzony był układ odpowiedzialny za podświetlanie wyświetlacza, telefon zrobiony, mogę znowu się nim cieszyć.
Pozdro dla wszystkich.