WM6 ROM upgrade - gdzie?

• 9 Odpowiedzi
  • 1786 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
WM6 ROM upgrade - gdzie?
« dnia: Październik 04, 2007, 12:04:57 »
Cześć,

ponoć jest już upgrade ROMu do WM6, ale jakoś go nie mogę znaleźć. Mam konto w HTC eClub, zarejestrowanego Artemisa (nie jest z brandowany - czysty HTC) i po zalogowaniu nie ma żadnego ROMu ani w sekcji Software updates ani Other downloads. Na forum xda-developers widzę, że ludzie już to zainstalowali, więc może ktoś z Was również zdołał pobrać upgrade i sprawdzi czy dalej jest na stronie? Może w innym miejscu?

Z góry dzięki,
AGollum

Odp: WM6 ROM upgrade - gdzie?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2007, 13:19:33 »
po zalogowaniu i zarejestrowaniu S/N
w zakladce:

"Phone Software Updates"

i

"Select your PDA phone"
powinninesc miec p3300 i w srodku

Windows Mobile® 6 upgrade - download i instrukcje instalacji

*

Offline agollum

• **
  • 206
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2007, 13:28:54 »
po zalogowaniu i zarejestrowaniu S/N
w zakladce:

"Phone Software Updates"

Sprawdzałem dokładnie tak, jak piszesz. Okazało się jednak, że na pewien czas ROM "wyparował" ze strony. W międzyczasie udało mi się go sciągnąć z serwera ftp HTC, a teraz ROM wrócił na swoje miejsce, czyli na oficjalną stronę HTC Europe.

Pozdrawiam
AGollum

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2007, 14:06:25 »
Czy na oficjalnej stronie HTC jest też polska wersja językowa upgrade'u WM6 do Artemisa?

Był link na xda-developers do upgrade'ów, ale tam nie widziałem wersji PL.
SPV M650
Black&Blue 4.2 ROM
SDHC Card 8GB

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2007, 14:14:58 »
sam sobie odpowiedziales....

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2007, 14:33:53 »
Nie znam adresu na który HTC udostępnia swoje upgrade'y.

A xda-developers niekoniecznie musi mieć odnośniki do strony HTC.
Jako właściciel Artemisa brandowanego przez Orange nie mam dostępu do oprogramowania wydawanego przez HTC.
To, że na odnośniku XDA nie ma wersji PL nie jest tożsame, z faktem że nie ma wersji PL. :P
SPV M650
Black&Blue 4.2 ROM
SDHC Card 8GB

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
  • Sprzęt: SPV M650 (HTC P3300)
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 04, 2007, 15:28:45 »
zakladajac ,ze NIE MA wersji PL romu WM5 to na polską wersje WM6 też bym nie liczył...

*

Offline agollum

• **
  • 206
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 04, 2007, 15:42:34 »
Nie ma polskiej wersji ROMu WM6 (z HTC), natomiast w urządzeniach sprzedawanych oficjalnie w Polsce (przynajmniej przez CRC) po hard resecie instalowała się polska nakładka na Windows, klawiatura i Interwrite Recognizer rozpoznający polskie znaki.
Spolszczenie to firmy Sunnysoft było w extended ROMie w postaci plików CAB, więc może jeśli przed upgradem skopiujesz gdzieś ten plik uda Ci się go później zainstalować (żadna strata - najwyżej w razie problemów hard reset, a i tak będziesz miał czysty system).
Powodzenia
AGollum

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 04, 2007, 16:40:41 »
w urządzeniach sprzedawanych oficjalnie w Polsce (przynajmniej przez CRC) po hard resecie instalowała się polska nakładka na Windows, klawiatura i Interwrite firmy Sunnysoft
rotfl :/
to wytlumacz mi to:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79238.0

*

Offline agollum

• **
  • 206
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 04, 2007, 17:21:12 »
w urządzeniach sprzedawanych oficjalnie w Polsce (przynajmniej przez CRC) po hard resecie instalowała się polska nakładka na Windows, klawiatura i Interwrite firmy Sunnysoft
rotfl :/
to wytlumacz mi to:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79238.0

Palec mi się omsknął na klawiaturze. Dystrybutorem jest Formobile, natomiast CRC realizuje serwis. Pewnie technik wziął ROM, który miał pod ręką, wgrał Ci i tyle. Przypuszczam, że ROMy lokalizowane robiła jakaś firma na zlecenie HTC i w CRC mogli nie mieć w nich dostępu. Zresztą również mam o nich jak najgorszą opinię - mój sprzęt trzymali w naprawie chyba 2 miesiące, w końcu Formobile wymienił mi sprzęt na nowy (pewnie dzięki temu uniknąłem Twojego rozczarowania).
Z drugiej strony ja nie używam nakładki spolszczającej system, a zamiast klawiatury Sunysoft używam PCM Keyboard. Tylko InterWrite Recognizera żal...

Pozdrawiam,
AGollum