wgranie romu bez uzycia active synca

• 3 Odpowiedzi
  • 1444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wgranie romu bez uzycia active synca
« dnia: Kwiecień 26, 2010, 15:43:24 »
witam
wgralem roma ktory nie dziala na mojej platformie. czy jest jakis sposob zeby wgrac jaki kolwiek bez uzywania tego programu AS. pozdrawiam i czekam na szybka podpowiedz bo mam nie czynny telefon.

Połączone: Kwiecień 26, 2010, 15:45:24
jeszcze dodam ze najprawdopodobniej byl to rom ale nie do tej wersji telefonu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2010, 15:45:24 wysłana przez Piotrus5xx »

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
Odp: wgranie romu bez uzycia active synca
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2010, 15:59:53 »
Możesz wgrać oryginalny ROM z karty. Wszystko zależy od tego z jakiej sieci masz Artemisa. Zaraz postaram się znaleźć stronkę z oryginalnymi ROMami.

Połączone: Kwiecień 26, 2010, 16:02:17
Instrukcja jak wgrywać z karty: http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Artemis_SD_Card_Flashing
A tutaj masz oryginalne ROMy http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Artemis_Upgrades

Mam nadzieję, że jakoś dasz radę :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2010, 16:02:17 wysłana przez ChomikVader »

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2010, 11:30:41 »
Jeśli masz wgranego USPLa to powinna ta metoda być skuteczna:
Przyciśnij i trzymaj dwa górne przyciski na skraju obudowy (wł. + wybieranie głosowe) w tym samym momencie zrób reset rysikiem i po resecie puść przyciski. Wejdzie w stan bootloadera, podepnij kabel usb i wgraj rom dedykowany to Artemisa.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2010, 13:46:27 »
Czy mógłby mi  ktoś pomoc we wgraniu romu z karty do mojego mda. Problem polega na tym że kupiłem go z wgranym softem amigantomek lecz nie łączył się on w trybie usb z activesytcem. Myślałem że problem polega w sofcie i powróciłem z karty na soft oryginalny po czym chciałem wgrać ponownie przez usb inny. Lecz na oryginalnym również usb nie działa, a z karty nie potrafie wgrać już innego. Telefon jest z angielskiego T-mobile.