wgranie ROM-u a gwarancja

• 14 Odpowiedzi
  • 3504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
  • Sprzęt: BYŁ >>> HTC P3300 Artemis jest HTC KAISER :)
wgranie ROM-u a gwarancja
« dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:43:31 »
po kłopotach jakie ostatnio mam z moim HTC chce wgrać nowy jakis ciekawy ROM i mam pytanie jak się ma wgranie ROM-u do gwarancji??????????

mam go 3dni :P

Odp: wgranie ROM-u a gwarancja
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:46:26 »
z tego co wiem to traci sie gwarancje ale moge sie mylic

*

Offline crowgsm

• **
  • 158
  • Sprzęt: iphone 3g 8GB  BB 8900
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2007, 22:15:49 »
jeżeli producent lub operator na swojej stronie udostępnia sw to nie tracisz gwarancji  podobnie jest z telefonami marki sonyericsson i nokia

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2007, 22:51:25 »
z tego mam rozuemieć że moge nowy ROM , jakies patche np. do nowego radyjka (RADYJKO_NOWE) itd.. wgrywac i nic sie nie stanie??? NIE STRACĘ GWARANCJI?????????????????????

a powiedźcie mi bo kupiłem Artemisa z WM5 i do tego była "lokalizacja PL" i jak zrobiłem HARD rESET to tej lokalizacji oraz TOMTOM-a nie mam to w moim przypadku co mam zrobic????????????

wrac nowy WM6 i TomTom-a z innego źródła czy jakoś dociekac  "tego za co zapłaciłem" ??????????????

*

Offline r_szynek

• **
  • 150
  • Sprzęt: BB Bold 9900, HTC TP2, LG Swift
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2007, 01:26:06 »
Witam

strasznie aktywna bestia z ciebie :)

jesli wgrasz ROM nie pochadzacy ze strony producent lub dystrybutora to tracisz gwarancje na 100%

Moja rada po 3 dniach nie kombinuj z ROMami bo to nie PC i jak cos nie wypali to bedziesz mial przycisk do papieru a nie palmtopa. Pouzywaj go troche to zobaczysz co dziala co nie dziala co ci sie podoba a co nie.

Wiekszosc nowych ROMow tworzonych przez uzytkownikow posiada pewne bugi ktore oczywiscie sa usuwane ale to wiaze sie z dosc czestymymi zmianami ROMow i strata danych w PDA :(

Jeszcze raz moja dobra rada - NIE KOMBINUJ :)

Robert
ps. w sprawie utraconych aplikacji proponuje kontakt ze sprzedawca jesli kupiles go w sklepie (chyba powinienes miec na plytach to oczym mowisz ?)

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2007, 01:47:18 »
najgorzej mnie martwi to że nie mam "lokalizacji PL" skoro za nia zapłaciłme  :mad: :mad: :mad: bo jak zrobiłem HARD RESET  to jest tylko "goły" MW5

co radzicie???? używać WM z angielskim MENU czy "jakoś" dochodzic swoich praw????????????? moim zdaniem skoro zapłaciłem za Lokalizację PL to powiniem ją mięc np: na CD lub innym nosniku żebym mógł sobie ją dograć w każdej chwili (np. tak jak teraz :P)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2007, 15:35:50 »
A czy przypadkiem TT i PL lokalizacji nie masz na Extended_RO-ie .
Czy po HR pozwoliłeś na wgranie ustawień operatorskich  tzw customizacji. Jak dobrze pamietam w pierwszych sprzedawanych w sieci EMPIK lokalizacja znajdowała się w Extended_ROM-ie , pewnie Aplikacja TT też się tam mieści ( i pewnie tak jest jesli sprzedawca nie dał Ci tego na nośniku) . Jesli nadegrasz inny ROM który skasuje Ci zawartość Extended_Rom-u to już tego nie odzyskasz.

Napisane: Wrzesień 12, 2007, 10:05:43
Jesli HTC ( zapewne przez stronę http://member.htc.com)  lub dystrybutor u którego zakupiłeś urządzenie udostępni dla twojego urządzenia ROM to będziesz mógł go wgrać bez utraty gwarancji .
Wgranie innego ROM-u niż udostępniony przez HTC spowoduje w razie jakichkolwiek problemów anulowanie gwarancji.

EDIT
Tylko dlaczego otwierasz nowe wątki na ten sam temat ???
potrzebna zgoda

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2007, 18:06:40 »
Tylko dlaczego otwierasz nowe wątki na ten sam temat ???

Zdublowany temat skasowałem. Mam nadzieję, że był to jednorazowy wybryk.

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 12, 2007, 18:50:33 »
Jeśli masz Artka kupionego od oficjalnego dystrybutora to na sto procent nie straciłeś ani TomToma ani PLlok. Robiłem HR już z 3 razy i nadal mam i jedno i drugie. Chyba że kupiłeś jakiś kombinowany sprzęt.
Często ludzie kupują po "okazyjnych cenach" a potem kwiatki wychodzą. Może był przywieziony z innego kraju gdzie nie było spolszczenia i ktoś dograł zanim sprzedał itp itd.
Jeśli jest z polskiego kanału dystrybucyjnego to musisz mieć wszystko po HR. Po zrobieniu HR wgrywa sie cały system i trwa to troszke potem jest kalibracja ekranu i po kilku resetach (soft) pojawia się okno wyboru języka i znów SF i potem już wszystko chodzi. Jeśli idzie o TT to nie pamiętam ale trzeba chyba wybrać z "programy" TT i pójdzie samo. Nie jestem pewien ale chyba rzeczywiście nie wgrywa sie sam od razu. Można jeszcze spróbować przez TTHome.
A w ogóle to przypadkiem nie twój pierwszy palmtop? ;) Jeśli tak to szybko przywykniesz do obsługi i nie potrzeba będzie nowego ROMu :) Poza tym powinien niedługo pojawić sie oficjalny od HTC i wtedy hulaj dusza
Pozdrav
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 12, 2007, 19:09:14 »
Jeśli masz Artka kupionego od oficjalnego dystrybutora to na sto procent nie straciłeś ani TomToma ani PLlok. Robiłem HR już z 3 razy i nadal mam i jedno i drugie. Chyba że kupiłeś jakiś kombinowany sprzęt.
Często ludzie kupują po "okazyjnych cenach" a potem kwiatki wychodzą. Może był przywieziony z innego kraju gdzie nie było spolszczenia i ktoś dograł zanim sprzedał itp itd.
Jeśli jest z polskiego kanału dystrybucyjnego to musisz mieć wszystko po HR. Po zrobieniu HR wgrywa sie cały system i trwa to troszke potem jest kalibracja ekranu i po kilku resetach (soft) pojawia się okno wyboru języka i znów SF i potem już wszystko chodzi. Jeśli idzie o TT to nie pamiętam ale trzeba chyba wybrać z "programy" TT i pójdzie samo. Nie jestem pewien ale chyba rzeczywiście nie wgrywa sie sam od razu. Można jeszcze spróbować przez TTHome.
A w ogóle to przypadkiem nie twój pierwszy palmtop? ;) Jeśli tak to szybko przywykniesz do obsługi i nie potrzeba będzie nowego ROMu :) Poza tym powinien niedługo pojawić sie oficjalny od HTC i wtedy hulaj dusza
Pozdrav

kupiłem za pośrednictwem Tryton - Centrum Komputerowe i to jedna z wiekszych firm u nas :) i dając prawie 1850zł za HTC to raczej dobrą rzecz dostałem!!! oni móiwli że sprowadzają ja z jakiejś hurtowni.

po HR miałem jedną kalibrację ekranu a póxniej od razu wskakiwał od razu WM5 i nie było żadnego wyboru języka :( :( :( o TT już mi nie tak batrdzo chodzi ale najbardziej szkoda mi  tel Lokalizacji polskiej bo nowa kosztuje 140zł  :'( :'( :'(

a masz moze "kopie zapasową" swojego ROM-u ????????????? może bys sie podzielił z kolegą w potrzebie :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2007, 23:04:45 wysłana przez Endriuszka »

*

Offline Twinn

• 43
  • Sprzęt: SPV M650 // WM6
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 12, 2007, 21:22:50 »
mowiac "Tryton to jedna z wiekszych firm u nas" masz na mysli okreg gdzie mieszkasz ? ;) bo imho maja spore ceny i nie sadze ze maja duzo klientow... w kazdym razie jest conajmniej kilka sklepow ktore sa "wieksze u nas" mam na mysli cala Polske i na dodatek ceny lepsze...  :P

ps. a skoro boisz sie o takie rzeczy jak gwarancja to moze lepiej nie zabieraj sie za wgrywanie... ;)

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 12, 2007, 23:03:33 »
mowiac "Tryton to jedna z wiekszych firm u nas" masz na mysli okreg gdzie mieszkasz ? ;) bo imho maja spore ceny i nie sadze ze maja duzo klientow... w kazdym razie jest conajmniej kilka sklepow ktore sa "wieksze u nas" mam na mysli cala Polske i na dodatek ceny lepsze...  :P

ps. a skoro boisz sie o takie rzeczy jak gwarancja to moze lepiej nie zabieraj sie za wgrywanie... ;)
tak chodzi o mój okręg gdzie mieszkam :P
moim zdaniem mają dużo klientów i mozna z nimi sie potargować:)
1. na moim HTC utargowałem 70zł
2. na karcie microSD 2GB utargowałem 20zł
3. i do monitora iiyama ProLite E2200WS-B1 22" Wide 5ms za 1269zł dostałem Creative Zen Stone 1GB czarny o wartości około 115zł GRATIS (mieli własnie wtedy taką promocje) czyli podliczając kupijąc Artemisa i iiyama-ne 22" zyskałem około 200zł :)
moim zdaniem to raczej sporo ale każdy ma włąsne zdanie na ten temat !!

*

Offline Twinn

• 43
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 13, 2007, 09:06:14 »
:) dlatego nic nie mowie wiecej bo kazdy ma prawo do wlasnych opinii ;) aczkolwiek ide o zaklad ze kupujac taki sam zestaw rowniez nowy  np na allegro zaoszczedzilbys conajmniej 800 pln... ;)

*

Offline Endriuszka

• **
  • 214
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 13, 2007, 19:53:38 »
:) dlatego nic nie mowie wiecej bo kazdy ma prawo do wlasnych opinii ;) aczkolwiek ide o zaklad ze kupujac taki sam zestaw rowniez nowy  np na allegro zaoszczedzilbys conajmniej 800 pln... ;)

NIE PRZESADZAJ ze 800 zaoszczędze!!!! ciekawe kto by ci dał taki dużyyyy upust ??????????????? chyba czerwony krzyż  :D :D :D

*

Offline Twinn

• 43
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 13, 2007, 22:08:28 »

NIE PRZESADZAJ ze 800 zaoszczędze!!!! ciekawe kto by ci dał taki dużyyyy upust ??????????????? chyba czerwony krzyż  :D :D :D

wejdz najpierw na allegro a dopiero potem zadawaj takie pytania ;)