ustwaienia wifi/gprs na spv m650

• 5 Odpowiedzi
  • 2290 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ustwaienia wifi/gprs na spv m650
« dnia: Marzec 01, 2010, 21:26:35 »
Witam
posiadam od niedawna spv m650, wm 5.0 Orange z ROM 1.38.69.3 PLK
mam mały problem z konfiguracją połączeń internetowych.
Chciałbym, żeby telefon używał automatycznie wifi lub jeśli nie jest żadna siec wifi dostępna żeby dopiero próbował łączyć się po gprs... W telefonie potrzebuję sprawdzać głównie pocztę i sporadycznie otworzyć strony (ps. czy działa wam na wm 5.0 serwis bankowy mBanku?).
Wifi chula aż miło ale w momencie gdy wyłaczam moduł wifi albo nie mam sieci wifi dostepnej to poczta nie potrafi mi się połaczyć z gprs tylko wywala info "nie można nawiązać połączenia..."
Pomóżcie proszę...
jaką ustawić opcję dla "Połączenie"  w obsłudze wiadomości dla konta mailowego
i jakie opcje wybrać w "Programy automatycznie łączące się z internetem powinny używać:"
i "Programy automatycznie łączące się z siecią prywatną powinny używać:"?
mam nadzieję że jasno napisałem...

Odp: ustwaienia wifi/gprs na spv m650
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2010, 19:45:26 »
Nie żebym sie czepiał ale masz rom z ery kamienia lupanego  :D , wgraj sobie cos nowszego w6,5 albo chociaz wm6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2010, 22:28:19 »
czołem
widzisz... wgrałem z ciekawości AmiganTomka i od tamtej pory nie zaglądam na forum bo wszelkie problemy zniknęły ;-)
a tak powaznie to faktycznie niebo a ziemia WM 6 a 5. Polecam przesiadkę Bo WARTO!

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2010, 12:39:59 »
faktycznie niebo a ziemia WM 6 a 5.
A co by było gdybyś się z 6 przesiadł na 6.5...

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2010, 19:25:01 »
tez polece 6.5 , z tym windowsem mozesz zapomniec o tym cholernym rysiku ktory i tak zgubiłem.

*

Offline mit-nick

• 7
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2010, 20:08:41 »
witam, pozwole sie podpiac, mianowicie wydaje mi sie ze wifi w wm5 jakies slabe jest, mialem niedawno Imate'a Jaq 3 i lapal mi od sasiada dosyc slabiutki sygnal ale lapal, mam obecnie od kilku dni Artka i jestem zawiedziony, czy moze to byc wina romu ze te wifi mi tak tragicznie dziala? Artek ma b/g czy tylko b? jak juz sie polaczy to normalnie tragedia z otwieraniem stron, czy to wina slabego modulu wifi? pozdrawiam