Trwalosc "zapiecia" dla kart SIM i microSD

• 14 Odpowiedzi
  • 2634 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piotrek84

• 15
  • Sprzęt: SPV M650 + 2GB + Brando Protector Plus (w drodze)
Trwalosc "zapiecia" dla kart SIM i microSD
« dnia: Październik 27, 2007, 22:48:43 »
Witam!

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem SPV M650. Powoli kompletuję potrzebny soft i dostosowuje "telefon" do swoich potrzeb;). Bardzo mi się spodobała możliwość oglądania filmów (dłuższe trasy jako pasażer, przerwy na uczelni, mimo że rok już ostatni itp.).

Wszystko byłoby cacy poza tym, że nagrywanie filmów (ok. 100mb lub powyżej) przez USB to udręka. Transfer przeważnie oscyluje wokół 100kB i jest co najmniej 4-5 razy za mały by go zaakceptować. Domyślam się, że tego się nie da zmienić, bez zmiany PPC ;).

Tutaj pojawia się właściwe pytanie.

Pomijając fakt uciążliwości wyjmowania karty pamięci spod karty SIM, to czy takie częste żonglerki karty SPV-czytnik-SPV-(...) nie spowodują jakiś luzach na tych saneczkach/rynienkach czy jak to zwał - w każdym bądź razie na tych blaszkach, w które się wsuwa karty.

Btw. czemu nie mogli dać drugiego gniazda na karty w jakimś ludzkim miejscu - tak jak to jest choćby w SEK750i, na boku.

Pozdrawiam

*

Offline ingram

• 19
  • Sprzęt: XDA.O2.Orbit (Touch4.02+AM5.3) 8GB
Odp: Trwalosc "zapiecia" dla kart SIM i microSD
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2007, 23:17:36 »
Z Twojego posta wnioskuję, ze nie dopadło cię jeszcze "uzależnienie" od wgrania przynajmniej raz w tygodniu nowego romu  :D
O ile pamiętam we wszystkich testowanych przeze mnie dołączony jest fajny programik przeznaczony do szybkiej zamiany Twojego Artemisa w pendrive a jest to WM5torage (patrz google)
Można go oczywiście zainstalować dodatkowo. Transfer zdecydowanie szybszy.

O trwałości mocowania ciężko mi coś powiedzieć choć zdarzyło mi się przypadkiem wyciągnąć zapięcie karty ale bez żadnych skutków ubocznych wcisnąłem na miejsce  :grin:

W nowym Artemisie z O2 (HTC Polaris) jest już wejście na microSD z boku...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=338175
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2007, 23:32:05 wysłana przez ingram »

*

Offline piotrek84

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2007, 00:07:07 »
Cytat: ingram
Z Twojego posta wnioskuję, ze nie dopadło cię jeszcze "uzależnienie" od wgrania przynajmniej raz w tygodniu nowego romu  :D

Nie ;). Po czesci z obaw przed niespodziewanym crashem, po czesci z malego doswiadczenia z PPC, po czesci z tego, ze nie widze takiej potrzeby ;).

O ile pamiętam we wszystkich testowanych przeze mnie dołączony jest fajny programik przeznaczony do szybkiej zamiany Twojego Artemisa w pendrive a jest to WM5torage (patrz google)

A czy nie ma wtedy jakiegos problemu z synchronizacja z actisync lub dostepem do karty z poziomu urzadzenia?

O trwałości mocowania ciężko mi coś powiedzieć choć zdarzyło mi się przypadkiem wyciągnąć zapięcie karty ale bez żadnych skutków ubocznych wcisnąłem na miejsce  :grin:

Ja na poczatku nie widzialem, ze tam jest ta rynienka do wlozenia i wkladalem na luzno i sie dziwilem, ze mi sie nie zamyka :D.

W nowym Artemisie z O2 (HTC Polaris) jest już wejście na microSD z boku...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=338175

Super, czemu tylko w nowym  :S

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2007, 07:46:58 »

A czy nie ma wtedy jakiegos problemu z synchronizacja z actisync lub dostepem do karty z poziomu urzadzenia?
No wlasnie jakie to programy i czy nie wystepuja wtedy w/w problemy?
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2007, 08:52:06 »
WM5torage aktywujesz wyłacznie wtedy gdy chcesz szybko coś wgrać na karte ( a nie masz pendriva). Po użyciu deaktywujesz i już działa normalnie -synchronizacja oczywiście. A dzięki temu programikowi masz najdroższego pendriva i możesz podpiąć swojego PDA do każdego PC-ta a nie tylko z zainstalowanym AS.
Mimo że program jest bezpłatny to jest jednym z najbardziej użytecznych programów powstałych  zupełnie prywatnie.
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2007, 09:44:45 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

*

Offline piotrek84

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2007, 16:03:20 »
Potwierdzam. Wersja 1.73 dziala bez problemow. Transfer z 60-100kB/s wzrósł do 450-500kB/s. Przekopiowanie 120MB zajmuje obecnie okolo 5min ---> dla mnie nie oplaca sie wyjmowac karty z urzadzenia - za duzo roboty ;).

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2007, 16:26:51 »
Spokojnie to można używać wersji 1.75.

Dla bardziej odważnych jest już 1.78 beta 2.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline piotrek84

• 15
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2007, 18:09:19 »
Spokojnie to można używać wersji 1.75.

A jest w niej cos istotnie poprawione w stosunku do 1.73?

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2007, 18:24:16 »

A jest w niej cos istotnie poprawione w stosunku do 1.73?

Dla mnie całkiem sporo:

v1.75:
- Many changes to the driver to allow for more invisible error recovery. Can possibly help with read/write instabilities on some devices. Also can help with preventing the complete freezes in case of USB/flash memory errors.
- Added the quick "blink" indication when choosing the LEDs/vibrators.
- Improved the checking for "system" storages. Will try to more intelligently choose the storage card device as default right after install. Can help on devices where "DSK1:" is infact an internal storage, and the storage card is for example "DSK3:".
- More compatible re-mount mechanism. Possibly can help with "Hang on deactivate" issue.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 29, 2007, 05:59:15 »
Nie wiem dlaczego nie moge sciagnac wersji 1,75, mozecie umiescic tu ten plik, Szukajac go natknolem sie na kilka watkow w ktorych byly opisane pady fona po uzyciu tego programu. Moj  angielski jest dosyc kiepski, Wiecie zregoly jaka to byla przyczyna?
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline ingram

• 19
  • Sprzęt: XDA.O2.Orbit (Touch4.02+AM5.3) 8GB
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 29, 2007, 22:16:52 »

Nie ;). Po czesci z obaw przed niespodziewanym crashem, po czesci z malego doswiadczenia z PPC, po czesci z tego, ze nie widze takiej potrzeby ;).

Pierwsze dwa argumenty mogą być, ale w ten ostatni jakoś nie wierzę  :wink:
w ostatnim romie B&B 4.3 (pomijając jego szybkość) jest chociażby wyśmienita aplikacja do przeglądania zdjęć z możliwością "slideshow" i zoomowania
Rzeczywiście gały wyszły mi z orbit jak to zobaczyłem  :O  :ok:
próbkę masz tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=XyYg1u-PENQ

*

Offline matis

• 267
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 Vanilla  + microSD 2GB Kingston
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2007, 11:20:53 »
Pierwsze dwa argumenty mogą być, ale w ten ostatni jakoś nie wierzę  :wink:
w ostatnim romie B&B 4.3 (pomijając jego szybkość) jest chociażby wyśmienita aplikacja do przeglądania zdjęć z możliwością "slideshow" i zoomowania
Rzeczywiście gały wyszły mi z orbit jak to zobaczyłem  :O  :ok:
próbkę masz tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=XyYg1u-PENQ

Fakt - aplikacja jest świetna. Ale jak sprawić, aby nie wyświetlał mi zdjęć z cache'a internet explorera? :)

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 07, 2007, 10:52:38 »
Zainstalowalem WM5torage natomiast mam teraz dziwny problem. Aktywuje go, jest wszystko ok ale po dezaktywacji zakazdym razem uruchamia mi sie instalator TomTom navigator i chce odinstalowac wersje ktora mam i instalowac inna. Co jest grane?

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 08, 2007, 12:44:28 »

Fakt - aplikacja jest świetna. Ale jak sprawić, aby nie wyświetlał mi zdjęć z cache'a internet explorera? :)
Tzn robi Ci podobnie jak u mnie tylko uruchamia cos innego?

*

Offline micho

• 33
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 08, 2007, 16:16:31 »
witam,
i wzystko byloby pieknie...probuje wgrac na swoje m650 ta poprawke i czy jest to 2, czy 3 to wyrzuca mi to samo ze kabel jest zle podlaczony.
wyrzuca mnie z activeSync. A jesli chodzi o synchronizacje i inne programy to wgrywam je bez problemu
Mam 2 kable i na obydwu jest ten sam tekst... wiec raczej to nie o to chodzi
Pewnie cos w moim sprzecie - moze mial ktos podobny problem
mam simlock orange... moze to ma jakis wplyw..?? ale naprawde nie wiem
pozdrawiam i czekam na pomoc