Stabilny rom z Manila2D :)

• 77 Odpowiedzi
  • 14830 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: Stabilny rom z Manila2D :)
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 10, 2008, 21:42:27 »
Faktycznie.
No to stąd
http://www.mediafire.com/?otanygotxzy

Hasło: PhamQuang
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline komancz

• 29
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 10, 2008, 22:48:04 »
Czad!
Pobrałem stąd nowiusieńki romik:
http://rapidshare.com/files/14967697...5_Manila2D.rar
Password: PhamQuang
Ja mam zainstalowany cały rom z tego posta Manilla była wbudowana.
Ikonki baterii nie mam i w ustawieniach nie widzę opcji aby ją włączyć:(  może w nowszej wersji to poprawili.

W tym liku co podałem w zipie z manilą w dodatkach jest fajny Volume Control - polecam

Malylysy możesz powiedzieć co jest poprawione w nowym romie albo dać link do jego opisu??

Kurcze miałem ładnie ustawiony telefonik i było oki a teraz cały czas siedzę i wgrywam i zmieniam ... to gorsze niż narkotyk:)
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 21:09:16 wysłana przez komancz »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 10, 2008, 23:09:11 »
Trochę słabo rozumiem, co masz na myśli pisząc:
"Ja mam zainstalowany cały rom z tego posta Manilla była wbudowana."  :grin:

A tu masz link czytankę o tym romie:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430243

*

Offline komancz

• 29
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 10, 2008, 23:25:51 »
instalowałem rom z tego linka http://rapidshare.com/files/152025935/YuE_v11.3_3.15.20755_Lite_M2D_WWE.zip.html  i jak wgrałem to baterii nie było:(

dzięki za linka poczytam
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2008, 23:28:00 wysłana przez komancz »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 10, 2008, 23:30:54 »
instalowałem rom z tego linka http://rapidshare.com/files/152025935/YuE_v11.3_3.15.20755_Lite_M2D_WWE.zip.html  i jak wgrałem to baterii nie było:(
Twój link i mój prowadzą do różnych romów.
Ten z baterią, który zainstalowałem dziś jest tu:
http://rapidshare.com/files/152183315/ARTE_WM6.1_3.15.08.33B_B20755_Manila2D.rar

ps
ja też mam frajdę z zabaw nowymi romami, ale jak LPZ wykombinuje jakiegoś caba, dzięki któremy będzie można więcej ludzi dodać do zakładki kontakty, to chyba zostanę na tym romie czas jakiś. Jak nie wykombinuje, to też zostanę, ale mniej radośnie :)

*

Offline komancz

• 29
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 10, 2008, 23:42:54 »
dokładnie mamy dwa inne romy
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 21:14:50 wysłana przez komancz »

« Odpowiedź #36 dnia: Październik 11, 2008, 19:24:19 »
Tradycyjnie zaczyna się robić w tym temacie bajzel. Jak zwykle - ktoś wie że w jakim kościele dzwonią, tylko nie wie w jakim. Ale nie przeszkadza mu to pisać postów.

Ludzie - jak nie jesteście pewni czy naprawdę piszecie dobrze w danym temacie - to nie piszcie! A nie nabijacie sobie posty i robicie bajzel z tematu!

Temat zaczął się od zareklamowania romu: YuE_v11.1_3.15.20755_Lite_M2D_WWE. I miałem wrażenie że tego romu temat winien się trzymać.
Pojawił się jakby na marginesie jeden post czy dwa posty, wspominające o romie: PdaViet. Ale tylko na marginesie głównej dyskusji i na samym początku. Chodziło o stabilność i "wyciekanie" pamięci z tegoż drugiego romu.

Teraz mamy tak - że jedni piszą o romie YuE, drudzy o PdaViet, a inni jeszcze o innym romie, z których wprawdzie każdy zawiera Manillę 2D, ale jakby nie było są różnymi romami z różnymi dodatkowymi rzeczami.

Dlatego u jednych jest Volume Control, u drugich nie ma, jedni mają stan baterii, inni nie.

Proszę niech jakiś Moderator rozbije ten wątek na dwa oddzielne tematy, albo proszę pisać do jakiego romu post się odnosi, bo to nie ma sensu.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 19:32:20 wysłana przez czarki1 »

*

Offline komancz

• 29
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 11, 2008, 20:34:52 »
Co do tematu postu zacytuje "Stabilny rom z Manila2D :)"
Czytam i staram się to robić ze zrozumieniem i nie widzę tam wskazania konkretnego romu więc nie widzę przeszkód żeby ktoś pisał o innych według mnie zgodnych z tematem bo zawierających MANILA2D.

To że ktoś poleca inny rom z manila2d to chyba nic złego... 

« Odpowiedź #38 dnia: Październik 11, 2008, 20:40:52 »
Tylką skąd wiadomo co polecasz?????? I piszesz później bzdury, typu: "Ja mam zainstalowany cały rom z tego posta Manilla była wbudowana."
Czy to jest w ogóle w języku polskim? Jakiś zasad gramatyki kiedyś Cię uczono?
Nie piszesz konkretnie jaki masz rom zainstalowany (później dopiero to dodajesz - jak ktoś inny też stwierdza że nie rozumie Twego postu). Pytasz się co jest w nowym romie poprawione?
Pytam się, w którym nowym romie?
Tego też nie wiadomo.
Kompletny bełkot.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 20:44:39 wysłana przez czarki1 »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 11, 2008, 20:45:39 »
Cały czas rozmawiamy na temat.
Jak wróci LPZ, to zapewne skoncentrujemy się na pierwszym lub drugim wskazanym przez niego romie ( BTW w drugim są kłopoty z wifi na spv m650 ).
Może LPZ dorobi jakiegoś caba lub podpowie jakiś patent ( wspominał że zobaczy jak ten cab czy skrypt, który jest odpowiedzialny za liczbę ludków w kontaktach jest zrobiony ) i wtedy będziemy musieli szukać na forum jakiegoś wątku, gdzie bez aluzji kolegi czarki1 będziemy mogli gadać o cabach? Rozumiem, że jak na moment odejdziemy od rozmowy o pierwszym wskazanym romie, to dostaniemy burę.

A tak swoją drogą.
Co to za obsesja z tym nabijaniem postów. Już któraś osoba porusza ten temat. Nagrody jakieś za to dają?
Może całkiem wyłączyć licznik postów i już. Jeśli nie, to i ja mam prośbę do moderatora. Proszę mi odebrać kilkadziesiąt postów i przekazać je dla czarki1.
Z góry dziękuję.

Ulżyło?

« Odpowiedź #40 dnia: Październik 11, 2008, 21:22:08 »
Dla zainteresowanych dodatki dla romu YuE with M2D:

1. New HTC camera 6.8 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=429621
2. Manila 2D-style Comm Manager (Opal Comm Manager 2.7.1.8) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430468
3. Dialer skin from: Poorlyduck's Ultimate Suit QVGA http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430957

Ponadto na tej stronie, na bieżąco można śledzić czy nie pojawiła się nowa wersja (uwaga strona w języku rosyjskim): http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=28500&st=6620

A koniec off-topic - jeden pisze tak że nie wiadomo o co chodzi, drugi czyta - i nie rozumie co czyta  :(
Malylysy to nie mi zależy na nabijaniu postów, tylko tym co bez sensu piszą posty, zupełnie niezrozumiałe. Zatem nie musisz mi dawać czegoś, na czym mi zupełnie nie zależy. Ale jak widać nie zrozumiałeś o co chodzi. Szkoda

*

Offline komancz

• 29
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 11, 2008, 21:42:00 »
Wybacz skończyłem matematykę nie polonistykę i może nie wyrażam się zbyt elokwentnie.
Na forum szukam informacji i odpowiedzi na konkretny temat -  Twoje uwagi odnośnie mojej gramatyki nie wnoszą nic do tematu.

Nie wyręczaj moderatora z jego pracy.
KONIEC

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 11, 2008, 21:58:24 »
Napisałem na priv do kolegi czarki1, (bo nie chciałem nabijac sobie postów) czy testował to, co rekomenduje. Odpowiedzi brak.
Ja się niestety pokusiłem. A zatem piszę na forum, bo może sie okazać ważne.

1. New HTC camera 6.8 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=429621
Na stronie podanej w linku nie piszą, że ten soft działa pod Artkiem. Nie sprawdzałem, bo po próbie zainstalowania Poorlyduck's Ultimate Suit QVGA już nie mam zamiaru.

2. Manila 2D-style Comm Manager (Opal Comm Manager 2.7.1.luzak http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430468
Jeśli się nie mylę ( a chyba sie nie mylę, ale sprawdzać nie będę ), to link do poprawki był już link w jednym z pierwszych postów.

3. Dialer skin from: Poorlyduck's Ultimate Suit QVGA http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430957
Nie wgrywajcie tego caba, bo DialPad całkiem znika po zainstalowaniu tego szitu. Na szczęście można usunąć poprzez Remove Program to dziadostwo i po restarcie znów można dzwonić.

Reasumując.
1. Dzięki czarki1 za błyskotliwe wystapienie w temacie Stabilny rom z Malila 2D i za ciekawe linki z działającym, sprawdzonym softem
2. Nie pisz mi tylko proszę, jak w wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=20029.msg231225#msg231225

Z naleznymi wyrazami
malylysy

« Odpowiedź #43 dnia: Październik 11, 2008, 23:40:10 »
Podanych rzeczy nie testowałem. Nigdzie też nie piszę że to testowałem. Za to pisze skąd to jest wzięte (xda-developers). Tam też o tym pisze, tylko trzeba umieć czytać po angielsku, z tym, iż wielu na tym forum ma kłopoty z czytaniem po polsku. Zatem czego wymagać.

Są tacy to niesprawdzali, a komentują.
Manila 2D-style Comm Manager był owszem w tym temacie, ale tylko jeden. Mój odnośnik przekierowuję to pięciu innych (pięć różnych kolorów ustawień)  :P

Szanownemu koledze malylysy nie zdarzyłem odpowiedzieć na priva na czas, bo nie siedzę non-stop na necie, a on dość niecierpliwy chłop, bo czekał ma mą odpowiedź tylko 20 minut i już sadzi kolejnego posta.
Koledze komancz też wybaczam. Ja także nie kończyłem polonistyki, ale potrafię się wysłowić.

Dodano o 00:04 sprawdziłem Poorlyduck's Ultimate Suit QVGA. Mi działa. Mój rom to: YuE v11.3 3.15.20755 Light Opal Manilla 2D. Jak ktoś ma zainstalowany wcześniej inny skin - trzeba go przed instalacją usunąć, nie resetować i zainstalować ten nowy. Wówczas dopiero reset.

Nie wiem jaki rom ma malylysy  :S Nie piszę tego w swych postach. Pod warunkiem że cokolwiek sprawdzał.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 00:16:57 wysłana przez czarki1 »

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 12, 2008, 01:19:31 »
Panie czarki1,
Może przestanie już Pan poprawiać, pouczać i obrażać uczestników tego forum?
Z jakiegoś Panu tylko znanego powodu w drugim swoim wystapieniu wydało się Panu, że rozmawiamy tu tylko i wyłącznie o romie YuE_v11.1_3.15.20755_Lite_M2D_WWE. Następnie zabrał Pan głos jeszcze kilka razy ale paradoksalnie w swoich wypowiedziach nie koncentrował się Pan na romie z Manilą2D, tylko zaczął się Pan głównie wypowiadać o bajzlu, dzieleniu wątku na części, nabijaniu postów, gramatyce, znajomości języków obcych przez innych uczestników forum i o ich poziomie inteligencji, wkleił Pan ciekawe linki do softu działającego na Kaiserze i Polarisie i zwyzywał mnie Pan w wysłanych do mnie prywatnych wiadomościach.
Zatem skoro Pan zauważył, że wypowiadają się tu same głupki i durnie, których zreformowanie nie jest możliwe, to pozwolę sobie złożyć Panu uprzejmą prośbę: może da Pan sobie już spokój z ocenianiem poziomu innych osób i wypowiadaniem się na ten temat?

Wiem, że jeszcze coś będzie Pan musiał napisać, żeby Pana było na wierzchu, żeby pokazać, że jest Pan od innych forumowiczów lepszy, ale może uznajmy, że już Pan to zrobił, dowalił nam Pan tak, że aż nam w pięty poszło i my teraz dalej sobie będziemy głupoty pisać i czytać bez zrozumienia, a Pan już się nie będzie wypowiadał.

Możemy się tak umówić?

*

Offline helfi

• *
  • 83
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 12, 2008, 09:09:53 »
Przpraszam, że przerywam tą porywajacą polemikę ale mam takie pytanie : czy zauważyliście, że na romach manila 2D są jakieś problemy z ekranem dotykowym ? Ja u siebie muszę troszkę niżej naciskać żeby cokolwiek uruchomić. Tylko mi nie piszcie, że mam zrobić na nowo kalibracje bo mam to na każdym romie z manilą.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 12, 2008, 09:27:53 »
Nie mam takich objawów. Na całej powierzchni danego przycisku wszystko działa. Dokładnie i zgodnie z obrysem przycisku.
Tak jest na romie YuE_v11.1_3.15.20755_Lite_M2D_WWE, który mam obecnie i tak było na pozostałych opisanych w tym wątku, a testowałem wszystkie.

Mam SPV M650

« Odpowiedź #47 dnia: Październik 12, 2008, 09:33:17 »
Sprawdziłem przed chwilą u siebie na wirtualnej klawiaturze i jest ok. Nawet wskazując rysikiem na granicy jednego i drugiego klawisza klawiatury - odczyt jest prawidłowy i jest wciskany ten klawisz, którego dotyka rysik.
Używam klawiatury firmy Resco. Sprawdzałem też na oryginalnej klawiaturze - tam jakby wprawdzie precyzyjność jest mniejsza (ale dotyczy to zarówno odczytu położenia rysika góra-dół, jak i lewo-prawo i być może jest to moje tylko subiektywne odczucie), ale takie efektu też nie zauważyłem.

*

Offline LPZ

• 33
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 12, 2008, 19:28:21 »
Niestety prostym sposobem nie da się zwiększyc ilości kontaktów w M2D.
Kolejna sprawa, nie wrzucajcie linków do cabów, których sami nie przetestujecie, Camera 6.8 nie działa na Artemisie i żadna nowsza też nie.
Jak juz wrzucacie sobie rom YUE to tylko ten nowszy 11.3 .
Malylysy w jakim sensie nie działa Ci wifi? Tez mam Spv m650 i śmiga az miło.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 12, 2008, 19:55:54 »
Z jakiegoś powodu w Comm Manager WiFi nie było aktywne i nic nie mogłem kliknąć. Od początki. Od wgrania romu tak było.

Wgrałem ten pierwszy wklejony przez Ciebie rom i jest ok.

Przy nim zostanę.

*

Offline LPZ

• 33
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 12, 2008, 20:51:19 »
Wifi jest nieaktywne kiedy jestes podpięty kabelkiem do kompa ;-)
Kolejny plus wersji 11.3 to mniejsze wysysanie baterii i audiomanager działający po wygaszeniu (cos dla słuchających muzyki)

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 12, 2008, 22:02:12 »
Choroba, może i był kabelek podpięty, kiedy sprawdzałem ustawienia. Nie pamiętam. Całkiem możliwe, że bez potrzeby zmieniłem rom, bo wszystko było ok.

Wiekszej różnicy w długości pracy na baterii nie widzę ( za krótko może mam ten rom ), więc mi nie przeszkadza.

*

Offline LPZ

• 33
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 12, 2008, 22:22:55 »
Szybkie rozładowanie baterii w romie 11.1 własnie jest przy używaniu wifi i aparatu.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 15, 2008, 18:18:32 »
Normalnie czytając takie wątki zaczynam żałować, że sprzedałem swoją SPV-kę

*

Offline Romik

• 20
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 17, 2008, 18:15:17 »
mam pytano, może by ktos mi powie dlaczego nie moge zainstalować wersji ARTE_WM6.1_3.15.08.33B_B20755_Manila2D z dysku twardego? Inne wersje jak choćby vanila 4.02 ładuja się dobrze. Tak samo dobrze zainstalowała się wersja YuE_v11.3_3.15.20755_Lite_M2D_WWE.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 17, 2008, 19:46:27 »
Nie napisałeś za dużo o swoim problemie. Nie wiadomo, co masz na myśli pisząc "dlaczego nie mogę zainstalować ..."
Może podobny problem miał helfi. Zobacz co zrobił i pomogło. Może i Tobie pomoże ( jeśli masz podobny problem do niego)?
Cytat z wypowiedzi helfiego:
" Zrobiłem ostatnią próbę i sam się z siebie smieję. Rwąc ostatkiem sił resztę włosów z głowy nagle mnie olśniło i  zrobiłem ..ZMIANĘ NAZWY PLIKU Z YuE_v11.3_3.15.20755_Lite_M2d_WWE.nbh NA RUU_signed.nbh i rom się wgrał."

Pozdro

*

Offline Romik

• 20
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 17, 2008, 20:05:36 »
Fakt nie podałem, że mam komunikat Error [260] problem z podłaczeniem. Wyjałem kartę SD i SIM. I nic z tego nadał ten sam bład. nazwa jest poprawna RUU_signed.nbh. Przed instalacja podłączenie do kompjest OK.

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 17, 2008, 20:08:32 »
Zrób restart kompa i HR telefonu i dodatkowo na czas wgrywania romu wyłącz skaner antywirusowy (odłącz kompa od internetu).
Jak wtedy nie pójdzie, to ja odpadam.

Napisz jak Ci poszło

*

Offline LPZ

• 33
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 17, 2008, 20:13:21 »
A byliby chętni na romka 6.1 PLK z TouchFlo 2D ?   B)

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 17, 2008, 20:16:34 »
AAAAAAAAAAAAAAAA Dawaj!!!!!!!!