czytam czytam i nadal się waham więc wolę zapytać.
pobrałem już potrzebne pliki tj: "Artemis_USPL" oraz "YuE_v11.3_3.15.20755_Lite_M2D_WWE.zip"
po wypakowaniu mam folder "RUU_Artemis" a w nim pliki między innymi "ROMUpdateUtility.exe"
i rozumiem że ten plik mam wskazać jako rom. (na marginesie po co są inne pliki -one też biorą udział w instalacji?)
Jednak czytając forum znajduje 2 sposoby instalacji w jednym wątku:
"2. Teraz w folderze Artemis_USPL (powstał po rozpakowaniu Artemis_USPL.zip) uruchamiamy aplikację start_uspl.exe (pojawi się okno DOSowe, należy odczekać 5-10 min).
3. Kiedy okno się zamknie a wyświetlacz Artemisa zaświeci na czarno lub biało uruchomi się aplikacja umożliwiająca wgranie nowego ROMu.
4. W oknie PDA Phone ROM Update Utility zaznaczamy (o ile nie jest zaznaczone) "I understand the caution..." i klikamy NEXT.
5. Dalej postępujemy zgodnie ze wskazówkami ww programu (komunikaty są po angielsku ale całość ogranicza się do wskazania pliku z nowym ROMem i klikaniu NEXT)."
zaś w innym:
"4. Odnajdujesz rozpakowany folder i klikasz na żółtą ikonkę (chyba to kurczak) z napisem "start_uspl"
5. Wyskakuje okienko DOSowe i lecą % (wartości co 10 i pomiędzy tylko kropeczki) KURNA NIC NIE ROZŁĄCZAJ - czekaj do końca, aż zniknie okno DOS i będzie komunikat o sukcesie - w tym czasie PDA może mrugać (przeładowywać ekran, linie itp)
6. Masz czas na herbatkę, browar (lepiej później od razu 2), dopieścić kobietę Twojego życia itp. Mr. Green
7. Następni klikasz RumUpdateUtylity - i tutaj PDA przechodzi automatycznie w stan bootloader (ekran może być biały, 3-4 kolory, wyświetla IPL, SPL i na dole USB - czyli ma połączenie z PC mimo rozłączenia AS)
8. Na ekranie PC wyskakują okienka czy chcesz zrobić upgrade ROM dla urządzenia (jest nawet fotka - albo MDA Compact III, albo XDA Orbit) więc zaznaczasz co chcesz zrobić i że jesteś świadom, next, next i poszło
9. Ekran PDA zrobi się biały z paskiem postępu (taki sam pasek będzie na PC) - CZEKASZ aż dojdzie do 100% i masz czas na pkt 6 Mr. Green
10. Nic nie robisz bo automatycznie PDA się zbootuje z nowym ROM (pokaże wersję IPL, SPL, Radio, System) przeskoczy obrazek (może motyw) i wyskoczy Windows... Pod drodze będzie chyba najpierw customizacja a potem kalibracja ekranu i"
Więc pytam jak mam to zrobić czy też może oba sposoby są dobre
Mam nadzieję że nikogo nie urażę pytaniami może i o oczywiste sprawy jednak nie wszystko co czytam jest zgodne a wole dopytać przed niż po...
i ostatnie pytanie czy później będę mógł wgrać inny rom w ten sam sposób
Napisane: Październik 09, 2008, 18:38:25
no dobra nie wytrzymałem i wgrałem Działa:)
najpierw wgrałem USPL nic nie musiałem wskazywać a potem odpaliłem właściwy rom no i działa.
Jakie to proste jak się jest już po:)
Jeszcze nie testowałem to wiele nie powiem ale co do pamięci to mam tak
Storage 52,93MB czyli więcej niż na WM 5 Orange i Program 23,27MB - nieco mniej
dziękuje za pomoc i pozdrawiam