Przeszedłem większość ROMów i powróciłem do ROMu ERY i nie mam z nim kłopotów najmniejszych. Nigdy mi się nie zawiesił, nie stracił zasięgu z nowym RADIO ROMem idealnie trzyma zasięg. Jeśli chodzi o wygląd to wszystko jest do zmiany we własnym zakresie. Słyszałem tu na forum opinie kiedy ktoś zapytał czy warto zmieniać Rom WM5 na WM6 i jeden z forumowiczów napisał, że warto nawet na ROM ERY bo jest trzy razy szybszy od WM5, a jak wgrasz Vanille to będzie 10 razy szybszy (czyli 7 razy od ROMu ERY, brednie totalne) Testowałem każdy z ROMów i jeśli chodzi o szybkość między aplikacjami to zgodzę sie, że jest szybciej niż w ERY, ale jeśli chodzi o szybkość programów (tych których używam) nie stwierdziłem takiego przyśpieszenia. Jeśli chodzi o ROM ERY to to jest jedyny ROM, który nie sprawił mi problemu z AutoMapa, a pozostałe z większym lub mniejszym skutkiem takie problemy mi sprawiały. Zastanów się do czego chcesz tego telefonu używać, jeśli do normalnego dzwonienia, pisania smsów, używania GPS i mieć Polskie menu to naprawdę nie zastanawiaj się i ładuj ERE. Jeśli zaś telefon ma służyć jako tester Romów i do ciągłych ich zmieniania to masz do wyboru wiele ROMów i zacznij od początku. To są oczywiście moje doświadczenia i przemyślenia więc możecie sie z tym nie zgodzić.