Czołem!
Jako nowy użytkownik witam wszystkich serdecznie.
Zainstalowałem sobie ostatnio "Shady313-28005-PLK-R1" i wszystko ładnie, pięknie, sympatycznie... ale... jest jedna, właściwie drobna rzecz, która mnie wkurza. Jestem w Orange (zaczynałem jak jeszcze była IDEA) i na karcie SIM są zapisane nieusuwalne numery typu "Biuro obsługi", "Horoskop", "Idea Profit" i tego typu do niczego nie potrzebne mi bzdety. Wykasować się ich nie da (no chyba, że się da, o czym nie wiem

) jednak w tym właśnie ROMie Shadego jest możliwość zmiany opcji wchodząc w kontakty > menu > filtrój > kontakty tylko z urządzenia (czy coś w tym stylu) i wtedy pokazuje mi jedynie te zapisane na telefonie. Tylko kiedy wyjdę z kontaktów i znowu wejdę, pokazuje ponownie wszystkie razem z tymi SIMowymi. Moje pytanie jest następujące: czy można w jakiś sposób ustawić aby pokazywało cały czas tylko te kontakty z telefonu? Ewentualnie czy jest jakiś sposób na wywalenie tych "nieusuwalnych" z SIM. A może da się pogrzebać w rejestrze żeby ustawić jedno bądź drugie? Chodzi mi właśnie o to czy należy tu szukać przyczyny na poziomie urządzenia czy ROMu?
Mam nadzieję, że jasno się wysłowiłem.

Dzięki za ewentualną pomoc.