SPV m650 w plusie a MMS

• 4 Odpowiedzi
  • 1887 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV m650 w plusie a MMS
« dnia: Listopad 09, 2009, 21:49:30 »
Witam wszystkich ludzi z dobrym sercem, uprzedzając niektóre wpisy powiem że wertowałem  neta i korzystałem z googli też. instalowałem cuda co to niby automatycznie konfigurują fona do min. Plusa, a MMS jak nie można wysłać tak nie można. Może ktoś ma SPV m650 w Plusie ( pierwotnie fon był w Orange) i udało mu się przeskoczyć ten problem aby skonfigurować go na MMS. W odróżnieniu od innych modeli tu w żadnych opcjach nie ma czegoś takiego jak ustawienia  czy konfiguracja MMS. Czekam na naprawdę zdolnego gościa aby uprzytomnił mi że jestem głąb nad głąby. Pozdrowienia dla wszystkich i każdego z osobna.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: SPV m650 w plusie a MMS
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2009, 21:52:53 »
Cześć. Pisałem Ci już u mobiego przecież  :O Temat przeniosłem bo masz HTC Artemis, może ktoś coś podpowie, ale nie sądzę, zobaczymy.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2009, 08:38:35 »
Spróbuj doinstalować sobie ArcSoft MMS

Np. stąd http://www.megaupload.com/?d=OJSKBTYP - wersja eng

Możliwe, że w ROMie brakowało tego. Nieraz aby zaoszczędzić pamięci celowo nie jest to instalowane.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2009, 09:47:23 »
Dzięki za zainteresowanie się tematem, ale niestety nie zadziałało. Muszę chyba powalczyć z WAPLOCK-iem, bo chyba mają racje w plusie gdy odpisali mi wczoraj że może być założony przez rozprowadzającego telefon operatora. Spróbuję jeszcze kupić jakiś starter z orange za parę groszy i spróbuję na nim. Jeśli pójdzie to zapewne to wina tego WAPLOCK-a. Ale usunięcie go to chyba jazda na wyższym biegu bo jak narazie z tego co przejrzałem neta to nie za wiele  jest na ten temat. Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2009, 19:49:02 »