SPV m650 - Problem z synchronizacja.

• 3 Odpowiedzi
  • 1756 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Aurum

• 2
  • /bin/bash
  • Sprzęt: HTC TyTN II
SPV m650 - Problem z synchronizacja.
« dnia: Sierpień 28, 2008, 08:10:44 »
Witam serdecznie.

Mam maly problem odnosnie synchronizacji SPV'a z ActiveSync. W momencie podlaczenia kabla USB do komputera AS kreci swoja zielona strzalka po czym wyswitla sie komunikat, ze nie mozna ustanowic polaczenia. W tym samym czasie na ekranie PDA pojawia sie komunikat "Laczenie z hostem USB" i na tym sie konczy. W opcjach USB jest odznaczona opcja zaawanoswanych uslug sieciowych, gdyz w momencie laczenia z w/w opcja kopmuter zalicza "zwis". Motyw laczenia byl spr. na trzech roznych komputerach, od siebie dodam, ze w momencie laczenia mojego HTC TyTN II synchroznizacja przebiega bez problemu.
Synchronizacja jest mi potrzebna do wymiany ROM'u orange, poniewaz telefon "muli" i czesto zalicza "zawieszki'. Zdaje sobie sprawe, ze moze byc to problem techniczny urzedzenia, jednak mam mala nadzieje. ze da sie to rozwiazac bez wizyty w serwisie.

Pozdr. Aurum
It's good to be bad.

*

Offline viwaldi

• 45
  • Sprzęt: HTC P3600
Odp: SPV m650 - Problem z synchronizacja.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2008, 14:33:23 »
hi
zacznij od HR. bedzie wiadomo czy cos poprzestawialo sie w sofcie czy sprzet. wyjmij karte sim i sd. to tez moze mieszac.
na wakacjach powalil mi sie soft w m600... wlasnie wtedy jak jechalem za granice, a pda robilo za nawigacje...
soft reset i wyjecie kart nie skutkowalo. wygladalo jakby sie wirus zainstalowal... pda coraj bardziej zwalnialo mimo ze nic nie odpalalem. HR i wszystko znowu dziala.

pozdr
viwaldi
HTC P3600 Trinity

*

Offline Aurum

• 2
  • /bin/bash
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2008, 14:38:56 »
hi
zacznij od HR. bedzie wiadomo czy cos poprzestawialo sie w sofcie czy sprzet. wyjmij karte sim i sd. to tez moze mieszac.
na wakacjach powalil mi sie soft w m600... wlasnie wtedy jak jechalem za granice, a pda robilo za nawigacje...
soft reset i wyjecie kart nie skutkowalo. wygladalo jakby sie wirus zainstalowal... pda coraj bardziej zwalnialo mimo ze nic nie odpalalem. HR i wszystko znowu dziala.

pozdr
viwaldi

Przepraszam, ze nie zawarlem tej informacji w poprzednim poscie, ale zapomnialem ;) Otoz HR byl juz robiony i faktycznie to pomaga, ale do czasu wlozenia wlasnie nieszczesnej karty SIM. Po zainstalowaniu jej w gniezdzie wszystko wraca do stanu poczatkowego przed HR. Z wkladania karty pamiecie w ogole zrezygnowalem, poniewaz telefon "psuje" sie momnetalnie.

Pozdr. Aurum
It's good to be bad.

*

Offline viwaldi

• 45
  • Sprzęt: HTC P3600
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2008, 14:44:15 »
hi
z jakiej sieci jest karta sim? abonament? prepaid?
moze warto pojsc do operatora nich ci wymienia.
ja walczylem z playem. a ze mnie wkurzyli (lipnym roamingiem) to w ogole zrezygnowalem z ich uslug.
na simplusie smiga az milo. na playu efekt jak u ciebie tylko w mniejszym stopniu.

a jak wyglada sprawa jak zalozysz inna karte sim?

pozdr
viwaldi
HTC P3600 Trinity