SPV M650 - Problem przy aktualizacji AutoMapy do wersji 4.1.2 PL

• 6 Odpowiedzi
  • 1662 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
SPV M650 - Problem przy aktualizacji AutoMapy do wersji 4.1.2 PL
« dnia: Październik 28, 2007, 15:16:55 »
Witam!
Otóż chciałem sobie zaktualizować swoją AM do wersji 4.1.2 PL, którą pobrałem ze strony AM.

Wszystko szło pięknie elegancko aż do ekranu z zapytaniem gdzie instalować AM i czy przypisać ją do karty pamięci - tutaj dałem ciała i nie zaznaczyłem opcji przypisania do karty pamięci.

Niestety od tego momentu już nie pokazuje mi się przy instalacji ekran gdzie mogę wybrać by przypisać instalację do karty pamięci :(

Próbowałem na dwóch komputerach i wszędzie jest to samo więc coś mi się wydaje, że to kwestia SPVa.
Przy pierwszej próbie po takim ekranie:

miałem pytanie na urządzeniu czy chcę instalować, które zaakceptowałem - od tamtego czasu również już na urządzeniu nie pokazuje mi się to zapytanie.

W związku z tym mam pytanie czy można gdzieś usunąć w urządzeniu jakieś pliki tymczasowe aby ta instalacja przebiegała tak jak za pierwszym razem?
Może trzeba jakiś wpis w rejestrze usunąć?

Aktualnie nie mam ekranu z wyborem by przypisać do karty pamięci a cała instalacja zawiesza mi się po wybraniu przycisku dalej na tym ekranie:

Dziękuję za wszelkie rady.
Pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2007, 15:18:44 wysłana przez Masta_J »
Masta_J

*

kepoks

Odp: SPV M650 - Problem przy aktualizacji AutoMapy do wersji 4.1.2 PL
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2007, 11:40:12 »
Miałem to samo. Musisz instalować całą automape wraz z mapami na sformatowaną kartę pamięci. Jak to nie pomoże to zostaje hard reset.

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2007, 11:51:15 »
Miałem to samo. Musisz instalować całą automape wraz z mapami na sformatowaną kartę pamięci. Jak to nie pomoże to zostaje hard reset.

Czyli muszę najpierw sformatować kartę?
Czy to będzie wymagało uwolnienia licencji?

Co dokładnie rozumiesz przez: Musisz instalować całą automape wraz z mapami?

Dziękuję i pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline wild_man

• 14
  • Sprzęt: SPV M650, Omnia II i8000
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2007, 15:57:23 »
uruchom instalke ktora dostales z SPV z orange i odinstaluj AM 4.0 potem ze strony AM sciagnij 4.1.2 ale nie aktualizacje tylko pelna AM 4.1.2( +/-120MB) i zainstaluj (no i zaznacz zeby instalke przypisalo do karty) bedzie dobrze - sam z tym powalczylem :P
btw potem zawitaj na miplo.pl  B)

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2007, 18:01:29 »
uruchom instalke ktora dostales z SPV z orange i odinstaluj AM 4.0 potem ze strony AM sciagnij 4.1.2 ale nie aktualizacje tylko pelna AM 4.1.2( +/-120MB) i zainstaluj (no i zaznacz zeby instalke przypisalo do karty) bedzie dobrze - sam z tym powalczylem :P

Właśnie mam calą ponad 120 MB wersję tej automapy i z nią walczę.
Dzięki za rady, spróbuję.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2007, 21:37:25 »

Kolego chciałem Ci bardzo podziękować bo Twoje rady okazały się nad wyraz pomocne  :ok:

Co prawda przy odinstalowywaniu pokazał się komunikat, że niby się nie powiodło ale po instalacji nowej pełnej wersji wszystko śmiga aż miło.

Jeszcze raz dzięki serdeczne.

Co ciekawego mnie czeka na miplo.pl?

Pozdrawiam,
Masta_J

*

kepoks

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 02, 2007, 14:52:29 »
Sorki, że nie odpowiedziałem ale wyjechałem na parę dni. Co do automapy to sformatowałem kartę pamięci i zainstalowałem nową wersję z mapami.