SPV M650 - pomocy - licze na WAS :)

• 12 Odpowiedzi
  • 2697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline polonus

• 20
  • Sprzęt: SPV M650
SPV M650 - pomocy - licze na WAS :)
« dnia: Sierpień 01, 2007, 10:44:16 »
Witam
od wczoraj mam spv m650 i mam kilka pytan do zaawansowanych posiadaczy :)
Po pierwsze to bardzo nurtuje mnie jak dzialaja kontakty w tym urzadzeniu.
Kupilem 2 urzadzenia i w jednym z nich byly kontakty, wlozylem swoja karte, stare zniknely a sa moje - a nic nie kopiowalem
Wyjalem moja karte i tez sa juz tylko te moje. Czy moge jakos odzyskac te stare ktore byly od nowosci ?
Druga sprawa to jak zaznaczyc np wszystkie kontatky na raz - w wiekszosci tel jest opcja zaznacz wszystko i wtedy mozna usunac lub skopiowac, ew. przeslac na inny a w spv nie mam pojecia jak to zrobic.
Kolejne pytako dotyczy softu jaki jest dostarczony z tym urzadzeniem a raczej jego brak - na plycie mam activ sync, ktorego juz z reszta wiekszosc osob baiwaca sie tel juz posiada oraz outlook; a co z Windowsem ? Kolejne pytanie dotyczy kopiowania np kontaktow - czy to mozliwe tylko przez outlooka ? Bez instalowania outlooka przegladalem usulnie zawartosc tel i karty ale nic nie znalazlem :(
Zeby juz wiecej nie przynudzac chyba ostatnie pytanie dotyczace automapy - standartowo jest ona na karcie 512 - co zrobic zeby wpakowac 2 giga i zeby wszsytko dzialalo ? Skopiowalem cala zawartosc 512 na 2 i automapa sie zainstalowala, ale niestety przy wczytywaniu mapy wyskakuje blad. wiec wlozylem spowrotem 512 i dziala ok    ----------------     ten klopot juz chyba rozwiazalem - a mianowicie napisalem do automapy i odpisali mi ze nalezy odblokowac klucz licencyjny - to oni robia - a nastepnie na nowej karcie zainstalowac i zarejestrowac automape - sprawdze w najblizszym czasie i dam znac :)

Mam jeszcze jedno :) pytanie jak zarejestrowac sie na stronie producenta Automapy - mam juz nr licencji ktory jest na karcie ale skad wziac nr rejestracyjny ?? Na stronie pisza ze jest podany przy uruchomieniu programu a u mnie nic takiego nie ma :(

A dla ogolnie zainteresowanych tym sprzetem - bawilem sie do tej pory FS N560 z navigo 2 i destinatorem, niby szybszy procesor - ale z spv jestem duzo bardziej zadowolony

Bede bardzo zobowiazany za pomoc :) sorki 4 any mistakes
Pozdrawiam
Tomek 
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2007, 15:37:05 wysłana przez polonus »

Odp: SPV M650 - pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2007, 09:04:58 »
Atomapa z SPV w informacjach o programie pokazuje, ze jest zarejestrowana na Orange więc nie trzeba jej osobno rejestrować. Pewno Orange zrobiło to hurtem kupując określoną ilosc softu
Pzdr
h.

*

Offline xMark

• 25
Odp: SPV M650 - pomocy - licze na WAS :)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2007, 12:12:07 »
i jak dziala ci automapa na 2gb karcie? bo sam chce przeniesc ja na nowa karte

*

Offline Faun77

• 22
  • Sprzęt: HTC TYTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2007, 14:10:33 »
Po pierwsze to bardzo nurtuje mnie jak dzialaja kontakty w tym urzadzeniu.
Kupilem 2 urzadzenia i w jednym z nich byly kontakty, wlozylem swoja karte, stare zniknely a sa moje - a nic nie kopiowalem
Wyjalem moja karte i tez sa juz tylko te moje. Czy moge jakos odzyskac te stare ktore byly od nowosci ?
Druga sprawa to jak zaznaczyc np wszystkie kontatky na raz - w wiekszosci tel jest opcja zaznacz wszystko i wtedy mozna usunac lub skopiowac, ew. przeslac na inny a w spv nie mam pojecia jak to zrobic.
---------
Kontakty są wyświetlane z pamięci telefonu i karty SIM, inne maja ikonki.
Można zablokować wyświetlanie kontaktów z SIM modyfikując rejestr lub instalując plik .cab.
Jeśli jakieś kontakty utraciłeś to prawdopodobnie z wyniku synchronizacji w komputerem.
Nie wiem czy można je odzyskać.
Zaznaczanie robi się rysikiem.
Faun

*

Offline soko

• *
  • 60
  • Sprzęt: Spv M650, SE X1
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2007, 12:25:43 »
jesli rozwiazales sprawe kopiowania Automapy na 2 GB bylbym zobowiazany,
jesli mozesz napisz tez co i gdzie trzeba odczytac (numery licencji czy czegos tam) gdzie podac i ile to trwa
pozdrawiam
soko

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
  • Sprzęt: SPV M650 (HTC P3300)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2007, 02:52:39 »
Witam
Znalazłem takie info na stronie Automapy
W przypadku zakupu AutoMapy w wersji OEM czyli gotowej do użycia zainstalowanej na karcie pamięci dostarczonej w zestawie nawigacyjnym (np. Nokia 330, SPV M650 itp.) 10-znakowy numer licencji wygrawerowany jest bezpośrednio na karcie pamięci. Dodatkowo, w formie elektronicznej, numer licencji znajduje się w pliku tekstowym: AutoMapa.lic w kartotece na karcie pamięci: AutoMapa EU|Maps|[kartoteka mapy].

oraz takie coś odnośnie przenoszenia tej licencji np na nową kartę...
Licencja AutoMapy pozwala na korzystanie z programu i map na jednym urządzeniu.
Rejestracja wiąże numer licencji z urządzeniem, na którym instalujemy AutoMapę. Tzn. z komputerem PC, urządzeniem przenośnym lub z kartą SD (tylko w przypadku instalacji na urządzeniu przenośnym).
W każdym z tych przypadków użycie AutoMapy na innym komputerze, urządzeniu lub karcie jest niemożliwe bez odblokowania licencji.
Odblokowanie następuje automatycznie co 6 miesięcy. W razie konieczności wcześniejszego przeniesienia licencji prosimy o kontakt z działem pomocy technicznej

czyli trzeba do nich "szrajbnąć" o przeniesienie licencji ... sam mam zamiar to zrobić jak zakupie wieksza kartę.

*

Offline soko

• *
  • 60
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2007, 10:27:16 »
mi na razie funduszy nie wystarczy, ale jesli ktos to zrobi od poczatku do konca, mala instrukcja mysle sie przyda
pozdrawiam
soko

*

Offline polonus

• 20
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 14, 2007, 13:46:12 »
jesli rozwiazales sprawe kopiowania Automapy na 2 GB bylbym zobowiazany,
jesli mozesz napisz tez co i gdzie trzeba odczytac (numery licencji czy czegos tam) gdzie podac i ile to trwa
pozdrawiam
soko

Tak jak kolega napisal ponizej - nalezy napisac do pomocy technicznej Automapy i oni odblokowuja licencje - a nr licencji jes wybity na karcie
Probowalem instalowac ja na 2 gb, ale niestety jest to tylko mozliwe z karta w urzadzeniu i sie poddalem - moze  w weekend podejme probe z 4.1

Jak sie uda dam znac :)

*

Offline ingram

• 19
  • Sprzęt: XDA.O2.Orbit (Touch4.02+AM5.3) 8GB
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:16:37 »

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
  • Sprzęt: SPV M650 (HTC P3300)
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 16, 2007, 17:02:48 »
dokladnie tak jak pisza ludzie w tamtym watku w kilka godzin otrzymalem odpowiedz:

Licencja zostala odblokowana do ponownej rejestracji.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen,
AutoMapa (ap)
i mapa zainstalowala sie bez problemu na nowej karcie

*

Offline soko

• *
  • 60
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 23, 2007, 00:03:57 »
a gdyby tak po kolei, zeby nie musiec skakac po wątkach.

Chcac skopiowac AM na wieksza karte co po kolei trzeba zrobic?

rozumiem musze do AM napisac, zeby odblokowali mi licencje.

co pozniej? kopiuje pliki na druga karte i juz po krzyku? czy gdzies musze wchodzic i to aktywowac? bo tego to nikt jasno do konca nie napisal

jak by ktos mogl to wypunktowac, mysle ze wielu z nas to sie przyda

pozdrawiam
soko

*

Offline m1chul

• **
  • 102
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 23, 2007, 01:26:28 »
a gdyby tak po kolei, zeby nie musiec skakac po wątkach.

Chcac skopiowac AM na wieksza karte co po kolei trzeba zrobic?

rozumiem musze do AM napisac, zeby odblokowali mi licencje.

co pozniej? kopiuje pliki na druga karte i juz po krzyku? czy gdzies musze wchodzic i to aktywowac? bo tego to nikt jasno do konca nie napisal

jak by ktos mogl to wypunktowac, mysle ze wielu z nas to sie przyda

pozdrawiam
soko

Jak masz odblokowaną licencje, ściągasz najnowszą ver. z serwera automapy i normalnie instalujesz od nowa na karte 2GB wpisując swoj aktualny kod
Nic wiecej

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 14, 2007, 20:46:39 »
Mam pytanie o AM, czy ta wersja z Orange jest już zarejestrowana? Bo tak sobie pomyślałem że jeżeli nie jest można by poczekać i tym samym przedłużyć sobie okres licencji :) Ale pewnie bez rejestracji nie dało by się jej zainstalować (legalnie).