SPV M650 Mało miejsca

• 5 Odpowiedzi
  • 1398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M650 Mało miejsca
« dnia: Listopad 23, 2009, 21:43:25 »
Posiadam w/w palmtop od 4 dni.. I mam następujący problem.. Telefon mi się wydziera ze ma mało pamięci.. jak wchodzę w ustawienia>system>pamięć  to mi pokazuje ze w Przechow. danych mam wolne 0.94MB i nie wiem co mogę usunąć aby zwolnić trochę miejsca?
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: SPV M650 Mało miejsca
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2009, 21:51:58 »
Sprawdź jakie masz zainstalowane oprogramowanie i jak masz programy instalacyjne do nich, to odinstaluj je i zainstaluj ponownie, ale NA KARCIE PAMIĘCI, a nie w pamięci telefonu.
Niewiele jest oprogramowania, które musi być wgrane w pamięć telefonu. Zdecydowana większość działa z karty.
Zakladam, że nie zapakowałeś pamięci telefonu zdjęciami, czy muzyką. Jeśli tak, to przenieś wszystko za kartę.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2009, 17:02:08 »
Witam
Mam ten sam problem po ponad roku nazbieralo sie smieci i co moglem to wyrzuciłem, prosze o pomoc moze jest jakis program ktory czysci pamiec ze smieci. Nie mam żadnej muzyki czy zbednych programów w pamieci. wiec to odpada :) ale juz mi wyskakuje komunikat ze mam za malo miejsca w pamieci

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2009, 09:48:49 »
prosze o pomoc moze jest jakis program ktory czysci pamiec ze smieci.

HR i będzie czyściutko :)

Zrób backup kontaktów i wiadomości, zgromadź instalki progsów, które używasz i działaj :)

Instrukcja HR http://www.hardreset.eu/htc_artemis_%28p3300%29_hard_reset_soft_reset_en.html

PAMIĘTAJ!

Hard Reset przywraca urządzenie do ustawień początkowych (czysty system) - jeżeli miałeś jakiś customizowany ROM to do domyślnych ustawień tego ROMu.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2009, 16:56:41 »
ok, dzieki zaraz zabieram sie za reset ale bardziej myslalem o jakims programie to ostatecznosc. ale skoro nie ma innych propozycji zrobie tak jak piszesz. Dzieki za pomoc

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2009, 11:55:15 »
ClearTemp czyści pliki temporalne, powstałe przy (zwł. dłuższym) przeglądaniu internetu
OxiosMemory i kilka innych - są do czyszczenia pamięci RAM

Ale jeśli powodem braku pamięci jest zbyt wiele programów zainstalowanych w pamięci, to po prostu trzeba je przeinstalować na kartę pamięci lub zrobić HR i zacząć od nowa...
W pamięci telefonu powinny być głównie programy nieodzowne i wpływające bezpośrednio na system. Wszelkie inne (np. playery) trzeba wrzucać na kartę pamięci
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)