Przejrzałem sporo postów o podobnym problemie jak mój ale odpowiedzi nieznalazłem. Ale od początku. Wpadł mi w ręce SPV M650 (kupiłem na alledrogo), zgodnie z opisem sprzedającego sprzęt stoi "Telefon się uruchamia w trybie BL oraz w trybie hard reset" i na fotce widać telefon z trybem BL i wyświetlane są IPL 3.04.0001 SPL 3.04.0000. Jednak jak juz dostałem paczkę to sprawa wygląda inaczej. Otóż po rozpakowaniu spróbowałem uruchomioć telefon, rzeczywiście pokazał się obraz na wyświetlaczu, który pokazany był na fotce. Spróbowałem wykonać SR i obraz zgasł i juz żadne próby nie są w stanie go ożywić. Nic się nie dziej. Pomyślałem, że padła bateria ale nie, sprawdziłem miernikiem i jest OK i dla pewności naładowałem ją do pełna. Jednak telefo dalej niedaje oznak życia. Próby wprowadzenia HR i BL i nic.
Dlatego mam pytanie i prośbę abyście podpowiedzieli jak zdiagnozować uszkodzenie. A może coś źle zrobiłem (HR i BL). Jak sprawdzić płytę główną? Wiem, że w innych modelach można sprawdzić za pomocą dodatkowych aplikacji stan płyty głównej.