Wyłączający się SPV M650

• 12 Odpowiedzi
  • 1656 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szymciu

• 31
  • Sprzęt: ACER n50, automapa, karta SD 2GB, CF 4GB. SPV M650 2GB AM 4.1
Wyłączający się SPV M650
« dnia: Wrzesień 06, 2007, 15:20:18 »
Witam. Problem polega na tym, że co jakiś czas bez przyczyny wyłącza mi się SPV M650. Nie wiem co jest grane (posiadam WM 5 w sieci orange).
szymcu

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
Odp: Wyłączający się SPV M650
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 06, 2007, 19:48:33 »
może bateria sie wyczerpuje  :ohreally: tak tylko pytam ;)
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline szymciu

• 31
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 06, 2007, 20:00:22 »
No niestety bateria jest full... Zapomniałem dodać, że kiedy jest podłączony do kompa to się nie wyłącza.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2007, 21:19:55 wysłana przez szymciu »
szymcu

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2007, 23:28:14 »
Ktos juz opisywal podobny problem w artemisie. Moze to jakas dolegliwosc tego modelu. Nie pomogl hard reset, ani zmiana romu wiec powiedzialem, zeby oddal telefon do serwisu bo to najprawdopodobniej cos z ukladem zasilajacym. U ciebie tez proponuje przejsc ta sama droge. Najpierw Hard Reset, jak nie pomoze to zmien rom, a jak to nic nie da to reklamacja.

*

Offline edwinpl

• 23
  • Sprzęt: HTC Artemis WM6 B&B 4.1 , Samsung D600e, Sony PSP x 2
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2007, 00:29:14 »
Ogolnie polecam odpuscic sobie brandowy soft orange :) bo nie nadaje sie do niczego.
Przesiądz sie na B&B 4.1
do ściągniecia tutaj http://rapidshare.com/files/51824737/Tom_B_B_v4.1_WWE.exe

Potrzebny USPL
http://rapidshare.com/files/37102721/Artemis_USPL.zip
i instrukcja do niego jakbys czegos nie wiedzial
http://rapidshare.com/files/37102794/Artemis_USPL_Manual.zip

Musisz miec Active Sync 4.5 i nie zrazaj sie jak cos nie pojdzie za 1szym czy 10 tym razem ja sie meczylem długo ale warto.
opis cytuje z któregos tematu nie ja pisałem mam nadzieje ze autorzy sie nie obrażą

Dobra to sie zabieram za upgrade ... czy ta lista postepowanie jest ok? czy cos dodac?
1. Naladowac powyzej 50%
2 Wyjac sim i karte pamieci
3 wlaczyc tel - poczekac az sie wszystko "odpali"
4 podlaczyc kablem USB
5 Activesync musi laczyc tel-komp
6 Odpalic (z rozpakowanego wczesniej katalogu) start_uspl
7 Jak pojawi się okienko dosowe, na dole tego okienka będzie odliczało do stu, co dziesięć, (ty nic nie robisz) następnie zniknie, i pojawi się takie okno, jak byś wgrywał rom, no i postępujesz zgodnie z tym co pisze (ale to tak naprawdę to nie jest rom, po kilkunastu sekundach, może po minucie, wskaźnik nagle pokaże 100%, a Artemis się zresetuje, i następnie, kiedy Artemis ponownie połączy się z ActiveSync wgrywasz normalnie rom, to już zajmie dłużej...Tu mam watpliwosc w manualu pisze, ze po tym pojawi sie ekran PDA Phone ROM Update Utility, a to samo tez sie pojawia jak kliknie sie na paczke z ROM`em (self_extracting_rar?)
8 jak juz sie to pojawi lecimy zgodnie z WIZARDEM
9 restart komorki
10 DONE ?

Przeróbię / Naprawię każda usterkę w każdej każda wersję PSP . Edwinpl@o2.pl

*

Offline szymciu

• 31
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2007, 08:16:52 »
Właśnie cały czas biję z myślami czy wgrywać nowy ROM (boję się, że coś spieprzę).
szymcu

*

Offline edwinpl

• 23
  • Sprzęt: HTC Artemis WM6 B&B 4.1 , Samsung D600e, Sony PSP x 2
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 07, 2007, 11:10:09 »
Szczerze powiedziawszy to jak tel ma dziwne dolegliwości i sie wylacza to lepiej isc do Orangu i sie upewnić czy to nie sprawa sprzetowac bo moze byc i soft i sprzet a jesli jest sprzet i przy wgrywaniu nowego roma tel sie wylaczy to moze byc nie miętko :) Raczej trudno bedzie tym sposobem cos zepsuc jesli dobrze wgrasz USPL to nawet jakby sie cos zepsulo to mozesz wszystko uratowac ;)

Radziłbym isc do orange i sie upewnic ze sprawa nie lezy po stronie sprzetowej a jesli tak to wtedy ewentualnie po wymianie / naprawie wgrac nowy ROM :) i nie ma sie co zastanawiac ja tel dostalem o 15 a o 20 juz nie mialem ROMu orange . Prawda jest taka że z softem Orange jest to telefon z funkcja PDA a z tym co Ci podalem PDA z fukcja telefonu :)
Przeróbię / Naprawię każda usterkę w każdej każda wersję PSP . Edwinpl@o2.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 07, 2007, 11:14:37 »
a nie straciles gwarancji wywalajac ROM Orange?

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 07, 2007, 12:07:26 »
Najlepiej od razu isc do servisu, ale telefon na 2-3tyg przepadnie. Pewnie jak sie wyklucisz to dadza ci zastepczaka (ja tak zrobilem), ale nie bedzie to zadna rewelacja.

A co do gwarancji po wgraniu innego Romu. Zawsze mozna wrocic do starego Romu i nic ci w serwisie nie udowodnia. WM z ORANGE i ERY mozna znalezc na tym forum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2007, 12:09:33 wysłana przez kubaswielgus »

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 07, 2007, 12:27:31 »
witam, ja tez miałem taki problem, ale w COMPACT III - hard nie pomógł, wiec odesłałem go do Janek (dwa tygodnie bez pocketa - tragedia).  nie stwierdzili usterki. Nie wiem co powoduje wyłączanie się (@kubaswielgus: wyłączanie, a nie przechodzenie w stan oszczędności  :mrgreen: ). zrobiłem jeszcze kilka hard resetów i problem pojawia się znacznie rzadziej - najczęściej po synchronizacji.
pozdrawiam.

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 07, 2007, 12:52:15 »
Qwasnydeszcz - czyli jednak serwis nic nie pomogl  :-| Kiedys wyslalem plyte glowna do serwisu ze wskazaniem na to ze siadl Bios. Po 2tyg odeslali mi plyte i powiedzieli, ze plyta jest sprawna wiec nic nie zrobili. Komputer nie dzialal wiec oddalem ja do innego punku (tym razem zaplacilem 40zl) wgrali mi nowy Bios i komputer zaczal dzialac :) Problemy same z tymi serwisami. Najgorsze jest to, ze tej usterki od razu nie widac. A przyczyna moze byc jakis element, ktory sie przegrzewa (ale dziala). Jeszcze jedna rzecz mi przychodzi do glowy. Moze to karta pamieci? Wyjac ja na jakis czas i sprawdzic jak sie telefon zachowuje.

*

Offline ernest1992

• *
  • 64
  • Sprzęt: Asus P527 ; SZAJSUNG ZŁOMNIA II
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2008, 11:33:02 »
a miga ci lampka zielona ze pocket jest uruchomiony??
BYŁO:
>SPV:C550>M650>Samsung I550W
JEST:
Nokia 6300, Samsung OMNIA II,                  Regulamin polecam albo warn !

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:19:52 »
Jeśli lampki migają a ekran nie chce się włączyć i włącza się podczas podłączenia kabla USB to może pomóc ci to:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87069.0
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2008, 21:59:59 wysłana przez RuTa »

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09