SPV M650

• 9 Odpowiedzi
  • 1675 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M650
« dnia: Lipiec 23, 2009, 18:25:41 »
Witam wszystkich
Dopiero zaczynam moją przygodę z spv a dokładniej zmusiła mnie sytuacja.
Mam spv od orange ale ostatnio kompletnie zwariował. Zrobiłem mu przywrócenie ustawień fabrycznych ale jest jeszcze gorzej. Nawet nie idzie odbierać telefonów, wiesza się na maxa itd.
Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach. Starałem się coś wyczytać na forum ale nic nie rozumiem jakieś romy, atemisy itp. Czy mógł by ktoś mi pomóc i wytłumaczyć najprostszym językiem co mam zrobić z tym problemem?
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: SPV M650
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2009, 22:33:33 »
Ok, ale co czytający może wywnioskować z Twojego opisu: "ostatnio kompletnie zwariował", "jest jeszcze gorzej", "nie idzie odbierać telefonów", "wiesza się na maxa" itd.

Jeśli nie sformułujesz precyzyjnego pytania (chociażby w jakich okolicznościach się zawiesza, co to znaczy "nie idzie odbierać telefonów"?, ile masz pamięci wolnej (może nie zamykasz programów tylko minimalizujesz? - to może być jedna z wielu przyczyn Twoich problemów itp.)  to pewnie nie doczekasz się sensownej pomocy...
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:11:27 »
To dokładniej.
Ktoś dzwoni to klawiaturą nie mogę odebrać naciskam "odbierz" na wyświetlaczu zaczyna się rozmowa i koniec. Nie można rozmawiać ani ja ani dzwoniący sie nie słyszymy, telefon wtedy nie odpowiada na żadne przyciski. Dopiero jak zostawię go na jakiś czas to sie odblokuje.
Próbując włączyć menegera plików też się czasem zawiesi i na nic nie odpowiada.
Budzik raz zadzwoni a raz nie mimo że wszystko  jest dobrze ustawione.
A programy zamykam jak nie normalnie to przez zamknięcie wszystkich aplikacji.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:14:08 »
A instalowałeś coś przed tą sytuacją ? Ja bym zrobił Hard Reset na początek.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:19:05 »
Oj ale to instalowałem z pół roku temu.
Jeśli hard reset to przywrócenie ustawień fabrycznych to już robiłem.
Wyciągałem kartę sim i kartę pamięci. Wyczyściłem go. Kartę pamięci tak samo.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:41:42 »
No to zmień ROM np. na któryś Amiga&Tomek. Instrukcja jest w wątku przyklejonym (najpierw USPL.exe) a potem ROM.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:57:01 »
Właśnie wyczytałem na forum jak robi się hard reset odpalam go trzymając klawisz dyktafonu i wyskuje kolorowy wyświetlacz z napisem chyba typu systemu. Czy to już się czyści czy robić coś jeszcze?

*

Offline chrisk89

• 4
  • Sprzęt: SPV M650+WM5.0+SD 2 GB
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2009, 09:53:42 »
 :terrified: Słucham???! HR z klawiszem dyktafonu??!!! Czy my na pewno piszemy o SPV m650???

Hard Reset (HR)- powoduje usunięcie wszystkich danych, informacji z pamięci głównej (nie dotyczy kart pamięci) i zainstalowanie systemu od nowa. Wykonanie czynności:
- Wciśnij oba softkeye (dwa klawisze sprzętowe, oznaczone pozioma kreska) trzymając je wciśnięte, wciśnij na sekundę dziurkę od soft resetu
- trzymaj dalej wciśnięte softkeye, aż na ekranie pojawi się komunikat z zapytaniem o formatowanie pamięci
- potwierdź zieloną słuchawką

Trzeba odróżnić HR od SR

Soft Reset (SR) - spowoduje ponowne uruchomienie naszego urządzenia. Jeżeli wszystkie otwarte dokumenty są zapisane, wykonanie SR nie powoduje utraty żadnych danych.  Czynności do wykonania:
- wciśnij na sekundę stylus w otworek SoftResetu, który znajduje się obok złącza synchronizacji.

Pamiętaj! HR usunie WSZYSTKO z pamięci telefonu! (kontakty, notatki z kalendarza, ustawienia telefonu)!!!!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2009, 10:10:33 wysłana przez chrisk89 »

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 24, 2009, 10:38:58 »
Zrobiłem HR i zobaczymy co będzie.

*

Offline tomekts

• 17
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 24, 2009, 18:09:59 »
mam pytanie czy on ci sie zawiesza tak ze czeba robic reseta czy poprostu sie na chwile przytnie jak sie wiesza ze nic sie nie da z nim zrobic to mam chyba dla ciebie przykra wiadomosc padly ci chyba pamieci