Hejka
Wczoraj przesiedziałem cały dzień przed kompem próbując wgrać jakikolwiek rom pasujący do artemisa i nic z tego nie wyszło

Jest jeden szczegół a mianowicie taki że przy wgrywaniu rom-u na działającym fonie , na ekranie pojawia się w prawy górnym rogu napis RUU natomiast w moim przypadku nic takiego się nie pokazuje tylko przechodzi od razu do ekranu pokazującego postęp ładowania.
A co do wypowiedzi kolegi "mgalazka" to nie za bardzo wiem jak to zrobić ponieważ nie mam aktywnego AS a wiem że to działa jak masz uruchomionego fona i AS jest połączony może znasz jakiś inny sposób na odblokowanie tego CID-a.
Fon jest z sieci Orange i wgrywanie tego rom-u kończy się tak samo.
Wiem że można wgrać rom z karty SD ale nie wiem jak to zrobić.
Na forum XDA znalazłem taki Text
"1. Format your microSD on your computer using a card reader (IMPORTANT: Use FAT32 or the device will not see your microSD).
2. On your computer extract the .NBH file from your preferred ROM upgrade: In windows use winrar (right click) to extract the contents of the exe file.
3. Rename the .NBH file to ARTEIMG.nbh and copy it to the root folder of your microSD card.
4. With the microSD card inserted on the phone, start the bootloader (by pressing down the Record button and using the stylus at the same time to press the RESET button on the left side).
5. You should see a white screen asking you “Update SD image?”. Confirm by pressing the volume slider down.
6. Flashing might hang after some time but this is normal. Just wait. Complete flash takes about 30 minutes, so check your battery or connect to charger before the flashing process starts.
SuperCID devices are able to flash any NBH image using this method.
When this process is over you will (probably) land into bootloader 3-colors screen. Softreset with stylus to boot regularly to WM."
Z tego tekstu wynika że trzeba sformatować kartę SD na FAT 32 , potem poszukać i skopiować na SD plik .NBH oraz zmienić nazwę na ARTEIMG.nbh do tego jest jeszcze potrzebny programik o nazwie " NBHextract.exe " który umieszczamy na karcie SD
Umieszcamy kartę SD w fonie i odpalamy fona aktywując tryb BOOTLOADERA wtedy właśnie wyskakuje mi obraz taki jak na fotce nr 3
Jeśli ma ktoś podobny problem to to niech popróbuje tej metody może komuś się uda odblokować lub znajdzie inne rozwiązanie
Na razie pozdrawiam i życzę powodzonka