Heh - to ja dorzucę coś od siebie o radyjku. Co do samej antenki zrobiłem kiedyś taki mały projekcik w SE D750i - poprowadziłem od złącza (metodą palpacyjno doświadczalną znalazłem który to pin - a nawet 2 piny) cieniutki jak włosek na łysiejącej głowie drucik -poprzyklejałem wewnątrz obudowy i tak oto uzyskałem wewnętrzną antenę. Do tego trza było sflaszkować sofcik coby bez podpiętej wtyki grało radyjo. Spostrzeżenia: na tej robionej wewnętrznej grało całkiem znośnie, na oryg. słuchaweczkach grało lepiej ale deczeńko gorzej niż przed przróbką. zatem wewnętrzna antena odrobinę przeszkadza gdy jest podpięty zestaw hf.
Teraz co do Artka - pewnie to wszystko można zrobić tak samo, może da sie w rejestrze (wg mnie na 97,534% się da to zrobić) pozmieniać tak wpisy by radyjko zapalało beż wtykniętego mikro USB. Ale to radyjko na zestawie HF gra kiepsko więc chyba lipa z wewnętrzną antenką.
Co do przekierowania strumienia radia do BT HF - jesli wszystkie systemowe dźwięki się da tam posłać, mp3 też to i dźwięki radia powinno się udać upchnąć w falach BT. Chyba że - radio jako hardware sterowane jest OS'em czy tam czymś ale dźwięk radia odebrany analogowo przesyłany jest dalej analogowo do zestawu HF - wtedy do BT go nie pociśnie. A jest taka możliwość - cyfrowe radio takie jak w ARTKU przecierz jest cyfrowe tylko w sferze ustawienia częstotliwości. Tutaj nie dochodzi do konwersji sygnału analogowego na digital i potem znów na analogowy do wzmacniacza i słuchawek więc fala radiowa analogowa jest analogowo przetwarzana i uzyskujemy analogowe sound w słuchawkach.
Zatem konkludując:
* raczej da się włączyć radyjo bez podpiętego miniUSB,
* raczej da się wpakować wewnętrzną antenę,
* raczej nie da sie przesłać słuchanej stacji do słuchawki BT
* zdecydowanie ARTEMIS ( a może tylko mój LOVE p3350) ma kiepsiejsze radyyyjo niż taki sobie 2,5letni SE D750i - mam nadzieję że się mylę.
W związku z powyższą moja nadzieją - czy możliwe że bardzo słaby odbiór radia FM w moim p3350 jest spowodowany sterownikiem. Czy może "ten typ tak ma"