Samoczynne wyłączanie się SPV M650

• 2 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piotrco

• 11
  • Sprzęt: SPV M650 rom ARTEMIS TOUCH 4.02
Samoczynne wyłączanie się SPV M650
« dnia: Marzec 07, 2009, 22:01:19 »
Witam serdecznie.

Mam problem z moim SPV M650. Od jakiegoś tygodnia nie da się na nim nic zrobić. Samoczynnie wyłącza się zarówno podczas pracy jak i podczas rozmowy. Ekran jest wtedy lekko podświetlony podobnie jak przy wgrywaniu nowego romu. Czasami zaskoczy po chwili i uruchamia się na nowo (jak przy soft resecie), a czasami musze wyjać baterię i dopiero po pewnym czasie się włączy. Obawiam się, że to jakiś problem sprzętowy (zasilanie, płyta lub bateria). Hard reset zrobiony i nic nie pomógł. Kartę pamieci też wyjałem i to samo. Rom ARTEMIS VANILLA 4.01 WWE ROM - WM6.1 Final 5.2.19199. Mam go od roku i nigdy wcześniej nie było podobnych problemów. Poradźcie proszę, co robić i jakich kosztów naprawy mogę sie spodziewać. I czy zna ktoś dobry, tani serwis w Bydgoszczy ? Bez Artemisa jak bez ręki :-) Może ktoś ma Artemisa na części ?

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline benezis

• **
  • 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
Odp: Samoczynne wyłączanie się SPV M650
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2009, 10:15:44 »
Miałem podobnie.
Pomogła wymiana baterii na nową. Ale nie gwarantuje, że w twojej sytuacji jest to samo.
Kiedyś mi ktoś powiedział "..." Wymieniaj baterię co min 6 miesięcy"...".
AM 610 PL

*

Offline piotrco

• 11
  • Sprzęt: SPV M650 rom ARTEMIS TOUCH 4.02
Odp: Samoczynne wyłączanie się SPV M650
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2009, 10:59:57 »
Witam
Czy ktoś z Was zna koszty wymiany płyty głównej w CRC Janki ? Jak rozumiem, po wymianie płyty głównej simlocka nie ma ?
Nie wiem czy warto go naprawiać. Jeżeli będzie drogo sprzedam go jako uszkodzony. Opiszę problem na Allegro i pewnie kupiec się znajdzie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Piotr