Rozpoznawanie odręcznego pisma!!

• 14 Odpowiedzi
  • 2691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dameon

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPhone 4S 32GB White
Rozpoznawanie odręcznego pisma!!
« dnia: Wrzesień 02, 2008, 14:37:11 »
Witam!!

Mam znowu problem z moim Artemisem. Odkąd wgrałem WM6 Ery (wcześniej miałem O2 Premium), nie mam opcji rozpoznawania ręcznego pisma. Czy jest jakiś program, który można wgrać i żeby była ta funkcja. Na początku tęskniłem za językiem polskim, ale ten WM6 Ery mnie tak zniechęcił, że jeśli nie ma programu, który rozpoznawałby odręczne pismo, to chyba powracam do angielskich ROM0-ów.

Pozdrawiam i oczywiście czekam na odpowiedź

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: Rozpoznawanie odręcznego pisma!!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 03, 2008, 00:59:32 »
A szukałeś troszkę, czy dałeś sobie luz z przeglądaniem forum?

Kilka dni temu o tym gadaliśmy:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105755.msg731346#msg731346
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 03, 2008, 21:12:57 »
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj. Ściągnąłem najnowszą wersję tego programu (a propo - wielkie thx malylysy), ale jest komunikat, że aplikacja jest przygotowana na starszą wersję Windowsa, więc nie będzie działać prawidłowo. O co chodzi?? Jak na razie mam tak z każdą aplikacją, która rzekomo "pasuje" na WM5 i WM6, jedyną była AutoMapa 5.0.5. Czy jest jakaś poprawka, którą trzeba wgrać, żeby działały wszystkie aplikacje?? Czekam na odpowiedź (ale ten WM jest skomplikowany).

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2008, 13:52:19 »
Czy oby na pewno masz, że nie będzie działać czy, że może nie działać prawidłowo? Generalnie lwia część oprogramowania przygotowywana jest dla obu systemów WM5 i WM6. Są też starsze, ciągle wspierane WM 2003. Od WM5 nastąpił generalnie przeskok i bardzo wiele aplikacji, zwłaszcza rozszerzających funkcjonalność pod względem layoutu wymagają conajmniej WM5.

Nie spotkałem programu normalnie sprzedawanego lub rozdawanego który wymagałby najnowszej wersji okienek (oczywiście istnieją, ale wątpię żebyś na nie trafił normalnie). Zwróć uwagę czy nie instalujesz czegoś przeznaczonego tylko i wyłącznie dla windowsa mobile 2003 i czegoś dla rozdzielczości VGA (w Artemisie jest QVGA).

WM nie jest skomplikowany. Kwestia ogarnięcia tematu i zdolności do łapania. Z drugiej strony filozofią wielką nie jest, że z możliwościami przeważnie idzie większa złożoność. Jeśli możliwości nie są wymagane to może trzeba się przesiąść na iPhona, nokie czy coś co mimo fajnego wyglądu opcji zbyt wielu nie ma i jest przygotowane bardziej w stylu user friendly.

Życzę powodzenia i wiele radości z korzystania z tego sprzęciku. Potrafi naprawdę przynieść wiele radości i ułatwić życie - trzeba tylko to ogarnąć.

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2008, 15:01:20 »
Napisałem tamten post, jak jeszcze miałem WM6 z Ery. Wtedy żadna aplikacja, w której po instalacji był komunikat, że program może działać nieprawidłowo nie pojawiała się w Programach (Programs :D). Było to z każdą aplikacją, która rzekomo była na WM5 oraz WM6, chociaż nie wiem na jaką rozdzielczość wyświetlacza. A np.: z Paintem na Widnows 2003, to już w ogóle mogłem sobie pomarzyć. A teraz, kiedy wgrałem sobie ROM Vanilla Touch 4.02 with Cube aplikacje, po których instalacji wyświetla się komunikat, że apliakcja może nie być kompatybilna była w Programach i wszystkie działały, np.: ten Paint przeznaczony tylko i włącznie dla WM 2003.

A co do ROM-u Vanilla Touch 4.02: jest idealny pod każdym względem, ale ma jedną dużą wadę. Bateria trzyma mi tylko 4-5 dni. Oczywiście, jak na taki duży wyświetlacz to dużo, ale przy ROM-ie z Ery trzymała mi ona 6-7 dni.

To tyle.

Pozdrawiam

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2008, 16:15:30 »
4-5 dni? 6-7 dni?
Co Ty masz za baterię?
Ja każdego dnia ładuję.
A może... przepraszam ,że pytam, ale mnie zaskoczyłeś. Pytanie brzmi: używasz czasem tego urządzenia?

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2008, 18:42:01 »
Tak. Bawię się aplikacjami, od czasu do czasu gram. Oczywiście nie mam po co kłamać. Tak jest naprawdę. A WM6 z Ery miałem tylko dwa tygodnie. Akurat na dwa ładowania. Jak wgrałem tylko ROM-a z Ery i zacząłem instalować aplikacje, to wystarczyła mi na 6 dni, a w następnym tygodniu na tydzień (przez około 30 minut w tym czasie używałem nawigacji, żeby ją sprawdzić); i oczywiście bawiłem się aplikacjami i grałem, i trochę pisałem SMS-ków). Później ze względu na ograniczenia ROM-u z Ery przerzuciłem się na Vanillę i teraz tyle mi trzyma. Zresztą na dużej ilości aukcji na allegro ludzie piszą, że "bateria, jak na taki sprzęt trzyma bardzo długo".

Pozdrawiam

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2008, 19:19:49 »
To jestem zaskoczony.
Faktem jest, że dużo gadam i używam telefonu, jeśli używam nawigacji, to tylko na zasilaniu z zapalniczki. Jak mi się zdarzy nie mieć kompa pod ręką, to jeden dzień i mam 20% baterii. Może coś robię źle?
Czesto mam podłączony telefon do laptopa ( synchronizyję kalendarz na bieżąco, bo dużo terminów mi się pojawia i znika. Taka praca ). Może nie powinienem po synchronizacji dalej mieć połączonego z kompem telefonu? Niby wtedy się ładuje, ale może trzeba go do zera wyładowac i znów podłączyć i tak w kółko?
Wiecie coś o tym?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2008, 19:22:15 »
malylysy też jestem zaskoczony wynikiem kolegi dameon  :shock: Ja robiłem tak jak Ty a bateria trzymała spokojnie 2 dni. Może kolega dameon nie zdaje sobie sprawy, że jak podłącza przez kabel USB do PC to wtedy też się ładuje ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 19, 2008, 19:52:39 »
No ok. Dwa dni pewnie mi też pochodzi ( tym bardziej, że mam procek na 247 mhz podkręcony ), ale staram się nie doprowadzać do sytuacji podbramkowej. Jak mam 35% to ładuję z USB, bo jak ktoś zadzwoni i pogadam 20 - 30 minut, to nie może mi paść telefon podczas rozmowy.
Wiem, że podkręcenie procka skraca czas pracy, ale nie z 6-7 dni, do 1,5 dnia. Dodam, że na początku baterię formatowałem trzy razy.
Coś dziwnego, ale cóż. Może Artki to rękodzieło i każdy aparat jest inny :)

*

Offline dameon

• **
  • 187
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 19, 2008, 20:47:32 »
Zdaję sobie z tego sprawę, że gdy jest połączony przez USB to się ładuje. Ale jak tylko wgrałem Vanillę, to wtedy zainstalowałem wszystkie aplikacje na raz. A od tamtego czasu wgrałem tylko 4 aplikacje. Bo do kompa podłączam tylko po to, żeby zainstalować jakieś programy, gry.

Ok, to zrobię test, ile będzie mi trzymać bateria i co dokładnie będę robił.

Na dzisiaj rano miałem naładowaną baterię do 100%. Dzisiaj w szkole grałem w sumie z pół godziny PalmHeroes, ułożyłem raz kostkę Rubika :D, pograłem kilka razy w Sapera, grałem w jakieś różne gry JAVA. Po szkole :D wykonałem 5 minut połączeń, wysłałem 6 SMS-ów, słuchałem gdzieś tak przez 15 minut MP3-ójek, a gdy go nie używałem wyłączałem zasilanie akumulatorowe. I na obecną chwilę mam 84% baterii.

Jedni potwierdzają to, co napiszę, inni nie: podłączając telefon co jakiś czas, żeby podładować baterię "psuje baterię", tj. właśnie skraca jej żywotność. Dlatego unikam podłączania telefonu przez USB.

To tyle, pozdrawiam

*

Offline Ptasior

• *
  • 94
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 20, 2008, 11:41:06 »
Mi jak bateria trzyma 2 dni, z czego staram się nie grać i zredukować używanie aplikacji.
To już jestem zadowolony z tego stanu, ale mieć taką baterię jak kolega to fajna sprawa

*

Offline koliberek

• 25
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 22, 2008, 09:47:47 »
Brak efektu pamięci w bateriach LI-ion to bujda na resorach. Ładowanie baterii każdego dnia wykańcza ją bardzo szybko.
Poprzednio miałem Palma. Kupiłem używany - doładowywany każdego dnia. Bateria trzymała 1 dzień. Podłamałem się... Ale zacząłem ją "dobijać" - kiedy mi się kończyła grałem w jakąś bateriożerną gierkę tak długo aż Palm się wyłączył. Potem podłączałem go do ładowarki na całą noc. I tak w kółko. Po ok. miesiącu takiej zabawy bateria trzymała już tydzień. Po kilku miesiącach wyjechałem na 10 dni, zapomniałem wziąć ładowarki i jak wróciłem to Palm wciąż jeszcze działał.
Dobra rada - nie ładujcie telefonu codziennie. Raz na jakiś czas trzeba baterię rozładować do końca i zostawić na noc podłączoną do ładowarki. Zdecydowanie wydłuża to czas trzymania baterii - mówię to z własnego doświadczenia.
W Palmie była możliwość "zresetowania" baterii. Robiło się tzw. "twardy craddle reset" czyli HR przy podłączonej ładowarce. Bateria gubiła informację o tym ile razy była ładowana i trzeba było ją "formatować" od nowa. Może i na Artka jest jakiś taki sposób.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 22, 2008, 09:55:27 »
koliberek pewnie masz rację ale nie do końca. Nie wiem czy wiesz ale właśnie nie powinno się rozładowywać baterii do końca w PDA. Poczytaj w dziale Wizarda czym to grozi (tam PDA steruje ładowaniem). Jednak zgadzam się, że częste ładowanie być może skraca jej żywotność ale ja się tym nie przejmuję bo dosyć często zmieniam sprzęt  :P Najdłużej miałem Asusa (8 m-cy) i nie zauważyłem żeby bateria krócej trzymała.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 27, 2008, 04:44:41 »
Przeczytałem to co napisał dameon i przypomniałem sobie że model htc p3300 w testach baterii wypada o wiele lepiej niż inne P3300
Stąd może tak długo bateria trzyma.
Ja jak pierwszy raz zabrałem swojego Artka do pracy to wytrzymał mi zaledwie do 14:00 .  Bateria padła z powodu "przedzwonienia" :)

http://www.mobile-review.com/pda/review/image/htc/artemis/battery.png