Xda Orbit

• 6 Odpowiedzi
  • 2071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Xda Orbit
« dnia: Maj 16, 2008, 00:47:12 »
Witam!!! przymierzam się do kupna Xda Orbit.najprawdopodobniej będzie to sprzęt z anglii z sieci o2 z angielskim menu.chciałbym sobie po kupnie odrazu wgrać WM 6 po polsku.tu moje obawy.nie wiem jakiego romu szukać.czytam na forum i czytam i już się gubię.jestem zielony jeśli chodzi o WM ale w zwykłym sobie radzę.nie wiem czy mam szukać tylko i wyłącznie pod Xda Orbit czy może być jakiś od spv m650,poczytałem też o jakimś "erowskim".czeski film.czy w ogóle bez przeszkód będę mógł wgrać takiego WM samodzielnie w domu?.poproszę o nakierowanie mnie i pomoc.
HTC One V

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Xda Orbit
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2008, 08:36:08 »
na wstepie moze miec cid locka i simlocka

simlocka mozna zdjac (niestety platnie), a cidlocka mozna ominac i wgrac np polski erowski rom.

wgrywaie romu trudne nie jest wiec jesli sie zapoznasz z wlasciwymi watkami odnosnie tego tematu to sobie poradzisz

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2008, 09:04:40 »
z opisu wynika że palm simlocka nie ma więc kierować się będę w stronę ROM-u erowskiego.to już mi trochę rozjaśnia umysł :)jak czytam instrukcje wgrywania WM 6 to faktynie wielkiej tragedii nie ma ale zapytam.jak bym coś spaprał ile kosztuje wgranie nowego oprogramowania w serwisie?
HTC One V

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2008, 09:07:44 »
serwis to nie bawi sie w unbrick , powiedza że cala plyta glowna do wymiany :) i koszt wtedy spory.

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2008, 12:18:18 »
z opisu wynika że palm simlocka nie ma więc kierować się będę w stronę ROM-u erowskiego.to już mi trochę rozjaśnia umysł :)jak czytam instrukcje wgrywania WM 6 to faktynie wielkiej tragedii nie ma ale zapytam.jak bym coś spaprał ile kosztuje wgranie nowego oprogramowania w serwisie?

XDA Orbit z O2 nie ma simlocka, a karta sim O2 loguje sie do Ery :). cid lock Cię nie ominie. Co do romu ERY- hmm. tak szczerze w pockecie to nie ma tak dużo tego "angielskiego" i może zamiast koncentrować się na romie z polskim językiem to lepiej wybrać taki, który ma w sobie "zaszyty" dodatkowy soft, dzięki czemu nie musisz już praktycznie nic dodatkowo z tych rzeczy instalować. Wybór jest spory. Ja też kiedyś szalałem aby mieć koniecznie polski język, zaczynałem sam sobie spolszczać, próbowałem różnych nakładek, ale po tygodniu używania pocketa z angielskim językiem to sam z siebie sie uśmiałem. Choć nie neguję - wszystko jest kwestią gustu. Osobiście wolę angielski z mnogością dodatkowych opcji i softu w romie.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2008, 14:02:57 »
wlasnie mam podobny problem ;)
mam xda orbit z O2... ostatnio zaczal zwalniac :/ robilem HR ale tez kiepskie efekty...
wiec postanowilem wgrac nowego softa podoba mi sie vanilla lub artemis touch.
pewnie mam CID'a ale to niby da sie ominac programem... tylko pytanie skad pobrac dobra wersje tych softow? i jaki bedzie najlepiej sie sprawowal?

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
  • Sprzęt: HTC
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2008, 14:07:38 »
Tu powinieneś znaleźć wszystko co cie interesuje http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=362