RDS? IRDA? tajemnicza dziurka

• 17 Odpowiedzi
  • 4202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ShaVo

• 18
  • Śpiewa Ci obcy wiatr a serce teskni
  • Sprzęt: SPV M650
RDS? IRDA? tajemnicza dziurka
« dnia: Maj 27, 2008, 19:56:16 »
mam 3 pytanka czy artem ma radio z rds ? ja jakos tego uswiadczylem ... czy jest irda ? wszedzie pisze ze tak , dzwonilem do boku orangutana i tam powiedzieli ze absolutnie tak :/ i jeszcze jedno po co jest ta dziurka po boku z lewej strony?
Więc głowa do góry, gdy dzień wstaje rano We dni, czy gorsze, czy lepsze Ten jest ostatni, który nie pierwszy Brzdęk, pękła czara pełna goryczy Rozlanych kropel już nie policzę Który dzień będzie ten dzień ostatni Byłem czy miałem - dwie zagadki

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: RDS? IRDA? tajemnicza dziurka
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2008, 20:00:11 »
Nie ma RDSu. IRDA też nie ma. Ta dziurka służy do zrobienia Resetu (restart jak na PC) za pomocą rysika  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline ShaVo

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2008, 20:01:34 »
dziekowac :D masz browca
Więc głowa do góry, gdy dzień wstaje rano We dni, czy gorsze, czy lepsze Ten jest ostatni, który nie pierwszy Brzdęk, pękła czara pełna goryczy Rozlanych kropel już nie policzę Który dzień będzie ten dzień ostatni Byłem czy miałem - dwie zagadki

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2008, 20:07:27 »
Wiem, że wszędzie pisze, że jest podczerwień ale u mnie to nie działa. 
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline ShaVo

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2008, 20:28:21 »
prawde mowiac o rds - ie tez gdzies czytalem ze jest ... na tym forum tez pisano ze jest ale niepelny czy jakos tak :) no ale coz :) i tak telefonik jest swietny :)

co byscie wybrali nokie n95 czy spv - ke ? sorka za off

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2008, 21:39:31 »
Jest wielu kolesi co mówią że prawdziwy men ma nokie,po czym wykłada dwie he he!Moja przygoda z N95 8G american version skończyła się,używa tego moja żonka.Nokia to śmieć tak jak i symbian w niej,żyje jeszcze kilka milionów fanatyków urządzenia "Nokia" i tego ten przemysł się łapie od lat.Przewaga da się zauważyć nawet u od niedawna producenta GSM-iPhona.Nikt kto ma pojęcie o możliwościach technologicznych WindowsaMobile nie dyskutuje czy Symbian jest lepszy...A tobie drogi kolego polecam kupić dwa te urządzenia(jedno po drugim) by stwierdzić czy klikam prawdę! :mrgreen:
Napisane: Maj 27, 2008, 21:10:29
Sorrki,a gdzie to pisze albo jest napisane że Artemis ma IRDA??tomaszkap poczytałeś co kupiłeś?Czy zaraz zaczniesz bajerke na 4 gwiazdy Clubowicza że Artemis ma IRDA??I pewnie poradzisz by zmienić ROM na taki co masz teraz i tam jest IRDA....Widzisz gdzieś na swym PDA port IRDA???? :mad:
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 21:44:33 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2008, 21:55:29 »
!Novy co ty taki nerwowy ?? Na Allegro gdzie kupiłem i gdzie większość pewnie kupiła w opisie aukcji np. tutaj:

http://allegro.pl/item364850808_nowy_spv_m650_orange_real_foto_poznan.html

Czy zaraz zaczniesz bajerke na 4 gwiazdy Clubowicza że Artemis ma IRDA??
Zazdrościsz mi gwiazdek czy masz jakiś gorszy dzień ?? Każdy się myli bo jest człowiekiem i nie ważne ile ma gwiazdek.

P.S.

Jednak widzę, że masz gorszy dzień bo Twoje posty są raczej dzisiaj obraźliwe:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98959.0;topicseen
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 21:57:45 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2008, 21:57:14 »
Spox ,na luziku to napisałem...ale po co taka ściema ?Po tym sie port  IRDA  urodzi ?Czy co?A jak nie wiem-pisze nie wiem i to jest luzik!
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 21:58:49 wysłana przez !Novy »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2008, 21:59:22 »
Stary, jaka ściema ??

Dużo opisów aukcji i BOK Orange tak mówią więc napisałem, że  mnie nie działa. Gdzie tu ściema ???

Drugi post w tym wątku:

Nie ma RDSu. IRDA też nie ma. Ta dziurka służy do zrobienia Resetu (restart jak na PC) za pomocą rysika  OK

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 27, 2008, 22:06:25 »

P.S.

Jednak widzę, że masz gorszy dzień bo Twoje posty są raczej dzisiaj obraźliwe:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98959.0;topicseen

Masz 4* więc korzystasz ze ściemy BOK Orange czy z instrukcji urzadzęnia które kupiłeś?Powinieneś wiedzieć co kupiłeś,nie da się inaczej.Co do mojego gorszego dnia to...nie ..denerwuje mnie to że pokazuje to co czego inni muszą poszukać i jeszcze mówią że to lipa..
Napisane: Maj 27, 2008, 22:00:07
A propos BOK Orange -To wyjaśnia wsioo!Ehh i powiedz mi czy zaobserwowaleś coś w swym PDA co choćby przypomina port IRDA?
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 22:08:47 wysłana przez !Novy »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 27, 2008, 22:07:48 »
Zanim coś napiszesz to przeczytaj cały wątek a zwłaszcza drugi post w tym wątku. Co ja kupiłem to moja sprawa a żeby przeczytać instrukcję to najpierw musiałem kupić SPV. Przeczytałem opis aukcji i dlatego napisałem
Może jutro jak wrócisz do "normy" to będziesz w stanie to ogarnąć ??

A jak sobie dobrze przypomnisz to pierwsza wersja Vanill 4.02 miała bug w postaci braku Bluetotha więc zmiana ROMu ma czasami coś do rzeczy.

I pewnie poradzisz by zmienić ROM na taki co masz teraz i tam jest IRDA
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 22:10:48 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 27, 2008, 22:09:56 »
Jestes ok Koleś ale...czy widzisz port IRDA w swym HTC ARTEMIS???Więc z kąd to..cyt:Wiem, że wszędzie pisze, że jest podczerwień ale u mnie to nie działa.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 27, 2008, 22:11:35 »
Nie , nie widzę i portu BT też nie  :P

A jak sobie dobrze przypomnisz to pierwsza wersja Vanill 4.02 miała bug w postaci braku Bluetotha więc zmiana ROMu ma czasami coś do rzeczy.

I pewnie poradzisz by zmienić ROM na taki co masz teraz i tam jest IRDA

estes ok Koleś ale...czy widzisz port IRDA w swym HTC ARTEMIS???Więc z kąd to..cyt:Wiem, że wszędzie pisze, że jest podczerwień ale u mnie to nie działa.

Skąd wiesz czy jestem spoko ??? Na pewno nie jestem "Koleś" a tym bardziej dla Ciebie. Zauważ jak ja się do Ciebie odnoszę (podpowiem Ci - duże litery)
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 22:13:43 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 27, 2008, 22:14:16 »
O ile port BT można nie zauważyć(niebieska dioda tylko w trakcie działania) to port IRDA da się zauważyć bo to ...port .Czerwona szybka na krańcach  urzadzenia....Na krańcach bo potrzebuje bezposredniego kontaktu

*

Offline ShaVo

• 18
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 28, 2008, 00:05:12 »
tomaszkap gratuluje cierpliwosci i przede wszystkim kultury :) temat do zamkniecia :) dzieki

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 28, 2008, 00:11:46 »
No tak kultura to teraz taka dziedzina wiedzy która nie dopinguje do odczytu tego co mówią i piszą inni,nawet Ci którzy mają w tej dyskusji jedyne zdanie.Można pisać co się chce innym ...IRDA itp.Ważne by Ci co czytają wiedzieli co czytają.E.Kant kiedyś napisał:Jak można cokolwiek sądzić o rzeczach na podstawie przedstawień?Do wypowiedzi tomaszkap (pare postów o tym  o czym nie ma nawet w instrukcji-IRDA)pasuje idealnie i tyle mam do dorzucenia....
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2008, 00:19:10 wysłana przez !Novy »

*

KrzychuM

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 28, 2008, 08:48:20 »
irdy nie ma w nowych urządzeniach i tak rzadko występuje chyba nokia E51 to jeszcze ma

RDS artek posiada ale nie w pełni go wykorzystuje brak pełnych informacji
np. "rmf fm najlepsza muzyka" i to wszystko a na zwykłym radiu jeszcze jest godzina i jaki program w danej chwili leci w eterze i jak jest samochodowy to automatycznie zmienia zakres w artku tego nie ma

o tej dziurce z boku to już było powiedziane reset sam się ostatnio od kolegi dowiedziałem

*

Offline ShaVo

• 18
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 28, 2008, 10:33:03 »
Ty na serio masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :) jesli tego nie ograniasz to nie komentuj :) i skoncz bo robisz z siebie tylko idiote