Mam Artemisa w wersji Orange (SPV M650) i nie mogę aktualizować programu QuickGPS. Pojawia mi sie komunikat za każdym razem: "Niepowodzenie nawiązania połączenia. Spróbuj ponownie później." Czy ktoś z Was rozwiązał może ten problem ? Dodam tylko, że aktualizację próbuje zrobić przez ActiveSync...
Z góry dzięki za pomoc 
Napisane: Wrzesień 06, 2007, 13:22:51
Problem został rozwiązany połowicznie - mogę robić już aktualizacje bezpośrednio przez telefon (GPRS) ale nie przez ActiveSync
Czy ktoś z Was wie jak, co i gdzie poustawiać by można było to zrobić update Quick GPS przez ActiveSync ?
Jak na moj gust to problem nie lezy po stronie pocketa tylko komputera do ktorego go podlaczasz (LSP). Mialem bardzo podobny problem. Oczywiscie zakladam, ze nie blokujesz polaczenia pocket jakims firewallem.
Sugeruje zmienic niedopatrzenie Microsoftu w rejestrze (wartosc LSP). Przyklad dla WinXP:
1. Start > Uruchom
2. wpisz regedit
3. znajdz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services
4. znajdz klucz AllowLSP (lub ja dodaj w tym miejscu - jako Wartosc DWORD)
5. zmien wartosc klucza (lub tak go zdefiniuj jesli nie istnial) na 0 - zaznaczona wartosc szestnastkowa
Mysle, ze Twoje problemy z QuickGPS znikna az do kolejnego przeinstalowania systemu

.
Jesli nie chcesz grzebac w rejestrze to stworz sobie plik txt, wklej to:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]
"AllowLSP"=dword:00000000
zapisz, zmien rozszerzenie na reg i uruchom

.
Pozdrawiam i wszystkiego naj w Nowym Roku.