QuickGPS

• 20 Odpowiedzi
  • 7444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
QuickGPS
« dnia: Wrzesień 06, 2007, 14:01:15 »
Mam Artemisa w wersji Orange (SPV M650) i nie mogę aktualizować programu QuickGPS. Pojawia mi sie komunikat za każdym razem: "Niepowodzenie nawiązania połączenia. Spróbuj ponownie później." Czy ktoś z Was rozwiązał może ten problem ? Dodam tylko, że aktualizację próbuje zrobić przez ActiveSync... 

Z góry dzięki za pomoc :)
Napisane: Wrzesień 06, 2007, 13:22:51
Problem został rozwiązany połowicznie - mogę robić już aktualizacje bezpośrednio przez telefon (GPRS) ale nie przez ActiveSync :( Czy ktoś z Was wie jak, co i gdzie poustawiać by można było to zrobić update Quick GPS przez ActiveSync ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline edwinpl

• 23
  • Sprzęt: HTC Artemis WM6 B&B 4.1 , Samsung D600e, Sony PSP x 2
Odp: QuickGPS
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 06, 2007, 15:07:34 »
Musisz mieć połacznie z internetem jesli masz gdzies WIFI czy w domu czy wiesz gdzie jest to musisz się połączyc z internetem i potem nadusic Quick GPS :) Mozesz tez sie połączyc przez Internet Orange :) ale wifi lepsze jesli masz mozliwosc
Przeróbię / Naprawię każda usterkę w każdej każda wersję PSP . Edwinpl@o2.pl

*

Offline bartek1351

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO/ DESIRE HD/ HTC SENSATION ....
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2007, 08:52:52 »
Musisz mieć połacznie z internetem jesli masz gdzies WIFI czy w domu czy wiesz gdzie jest to musisz się połączyc z internetem i potem nadusic Quick GPS :) Mozesz tez sie połączyc przez Internet Orange :) ale wifi lepsze jesli masz mozliwosc

ja mam polaczenie z internetem i nie moge sciagnac caly czas pisze laczenie a potem wyskakuje "Niepowodzenie nawiazania polaczenia. Sproboj pozniej"

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2007, 12:30:08 »
A co masz w USB do komputera w ustawieniach polaczen?
Skazuj zaznaczenie opcji ktora tam jest
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline jutu

• 21
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2007, 12:39:13 »
nic nie dalo odznaczenie tej opcji..dalej Niemoznosc nawiazania polaczenia...

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2007, 13:05:31 »
mam ten sam problem, lacze sie z netem EDGE i pisze "niepowodzenie nawiazania polaczenia........." Przez kompa - activesync to samo :(

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2007, 18:01:58 »
Jeżeli nie możecie zrobić aktualizacji nawet przez połączenie bezpośrednie przez telefon, to znaczy, ze macie coś nie tak z ustawieniami GPRS, musicie tam poszukać, przyczyn i zmienić - ja tak miałem właśnie...
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline bartek1351

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO/ DESIRE HD/ HTC SENSATION ....
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2007, 22:21:20 »
Jeżeli nie możecie zrobić aktualizacji nawet przez połączenie bezpośrednie przez telefon, to znaczy, ze macie coś nie tak z ustawieniami GPRS, musicie tam poszukać, przyczyn i zmienić - ja tak miałem właśnie...

tak to dlaczego storny internetowe normalnie mi dzialaja , GG tez a jakos tylko to nie dziala ??

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 13, 2007, 15:45:41 »
Internet może chodzić przez EDGE, a QuickeGPS potrzebuje GPRS...
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 14, 2007, 07:10:23 »
Internet może chodzić przez EDGE, a QuickeGPS potrzebuje GPRS...

Przecież to to samo  :S

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 06, 2008, 14:54:34 »
Mam Artemisa w wersji Orange (SPV M650) i nie mogę aktualizować programu QuickGPS. Pojawia mi sie komunikat za każdym razem: "Niepowodzenie nawiązania połączenia. Spróbuj ponownie później." Czy ktoś z Was rozwiązał może ten problem ? Dodam tylko, że aktualizację próbuje zrobić przez ActiveSync... 

Z góry dzięki za pomoc :)
Napisane: Wrzesień 06, 2007, 13:22:51
Problem został rozwiązany połowicznie - mogę robić już aktualizacje bezpośrednio przez telefon (GPRS) ale nie przez ActiveSync :( Czy ktoś z Was wie jak, co i gdzie poustawiać by można było to zrobić update Quick GPS przez ActiveSync ?

Jak na moj gust to problem nie lezy po stronie pocketa tylko komputera do ktorego go podlaczasz (LSP). Mialem bardzo podobny problem. Oczywiscie zakladam, ze nie blokujesz polaczenia pocket jakims firewallem.

Sugeruje zmienic niedopatrzenie Microsoftu w rejestrze (wartosc LSP). Przyklad dla WinXP:

1. Start > Uruchom
2. wpisz regedit
3. znajdz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services
4. znajdz klucz AllowLSP (lub ja dodaj w tym miejscu - jako Wartosc DWORD)
5. zmien wartosc klucza (lub tak go zdefiniuj jesli nie istnial) na 0 - zaznaczona wartosc szestnastkowa

Mysle, ze Twoje problemy z QuickGPS znikna az do kolejnego przeinstalowania systemu ;).

Jesli nie chcesz grzebac w rejestrze to stworz sobie plik txt, wklej to:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]
"AllowLSP"=dword:00000000

zapisz, zmien rozszerzenie na reg i uruchom ;).

Pozdrawiam i wszystkiego naj w Nowym Roku.

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2008, 21:18:25 »
Witam
Miałem też ten sam problem z QuickGPS. Szukałem szukałem i znalazłem (przynajmniej u mmnie zadziałało, a mianowicie na naszym telefonie odpalamy IE i wchodzimy na jakąś stronke (u mnie zadziałało z tą: http://lajt.onet.pl) będąc cały czas na tej stronce klikamy start>programy>quickGPS i dajemy pobierz.
Mam nadzieję że i u Was to pomoże
Pozdrawiam

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2008, 08:33:52 »
Panowie coś tu nie tak!QuickGPS jest funkcją programów współpracujących z GPS czyli Nawigacji Satelitarnej!!!Jeśli koles ma poprawnie skonfigurowane polączenie WiFi lub jakiekolwiek inne z Netem to aktualizacja powinna zadziałać.Przyczyn należy szukać w programie który potrzebuje aktualizacji GPS.BTW jeśli to AutoMapa to update do nowszej wersji rozwiąże problem.Miałem ten sam problem.Pzdr! :ok:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2008, 10:32:51 »
a uzywa ktos  SeaSGEE?

a przy okazji - rada aby zalaczyc IE pomogla i oba programy po takiej akcji juz sciagaja co trzeba
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 21:35:53 wysłana przez marx »

*

Offline Cendra

• 10
  • Świeżak...
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 10, 2009, 20:49:15 »
coś mi się zepsuło z nawigacją... mam telefon od tygodnia, nawigacje sprawdzałem dwa razy i działała bez zarzutu. kurcze dziś mi wyskoczył komunikat, że muszę zaktualizować program Quick GPS, no to dawaj pobierz ale nie działało :-? próbowałem znaleźć sygnał GPS i nie chciał się połączyć.
wróciłem do domu, podłączyłem do kompa i program się pobrał (na 2 dni i 23h-tak powinno być?). niestety jak chcę, żeby Automapa wyszukała mi trasę to nawigacja cały czas szuka sygnału :-?
co mogło się pochrzanić ?

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 10, 2009, 21:06:56 »
coś mi się zepsuło z nawigacją... mam telefon od tygodnia, nawigacje sprawdzałem dwa razy i działała bez zarzutu. kurcze dziś mi wyskoczył komunikat, że muszę zaktualizować program Quick GPS, no to dawaj pobierz ale nie działało :-? próbowałem znaleźć sygnał GPS i nie chciał się połączyć.
wróciłem do domu, podłączyłem do kompa i program się pobrał (na 2 dni i 23h-tak powinno być?). niestety jak chcę, żeby Automapa wyszukała mi trasę to nawigacja cały czas szuka sygnału :-?
co mogło się pochrzanić ?

Aktualizacja pozycji satelitów to jedno, a szukanie sygnału GPS, to drugie.

Aktualizacja przez AS jest potrzebna ( wskazana ) co trzy dni i dobrze to zrobiłeś.
Szukanie sygnału GPS zdarza się każdemu i trwa czasem nawet kilkanaście minut.
Nie ma reguł.
A zatem.
Aktualizuj satelity i wszystko będzie ok., a szukaniem sygnału się nie przejmuj.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Cendra

• 10
  • Świeżak...
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 10, 2009, 21:12:54 »
wrzuciłem wskazanie jakieś tam trasy i teraz szuka sygnału GPS, co prawda w pokoju ale cos powinien wyszukać?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 10, 2009, 21:17:08 »
W pokoju to robisz ? Wyjdź chociaż na balkon albo wystaw przez okno Artka.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Cendra

• 10
  • Świeżak...
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 10, 2009, 21:19:46 »
zaraz wyląduje na balkonie :P jak do tej pory ponad 10min w pokoju nie znalazl...

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 10, 2009, 22:38:31 »
U mnie nieraz na parapecie w pokoju łapie :)

*

Offline Cendra

• 10
  • Świeżak...
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 11, 2009, 14:38:30 »
obecnie chyba jest wszystko ok, dziś go sprawdzę w samochodzie.
jak już raz złapał to potem było dużo szybciej :ok:
uff.... :)