pytanie trochę przewrotne - po co WM 6.x?

• 5 Odpowiedzi
  • 1371 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pytanie trochę przewrotne - po co WM 6.x?
« dnia: Październik 30, 2009, 09:26:24 »
cześć
postanowiłem odwrócić problem - po co upgrade do WM 6?
Mam Artemisa z WM5 od krótkiego czasu, wcześniej trochę doświadczenia z PDA WM6 i nie mogę znaleźć konkretnego powodu do upgrade na WM6. Używam głównie do pracy, trochę navi, trochę strony www przez operę.
Brakuje mi chyba tylko jakiegoś gadżetu do wyświetlania uruchomionych aktualnie aplikacji i przełączania między nimi. No może jeszcze czyszczenia pamięci za jednym klieknięciem.
A poza tym - nie widzę różnicy między WM5 a WM6. Może nie ma za wielkiej, a może ja się nie znam?
Warto upgradować, czy raczej poszukać tych kilku dodatkowych programów?

pH

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
Odp: pytanie trochę przewrotne - po co WM 6.x?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2009, 10:51:06 »
1. Obsługa SDHC
2. Office 2007 - obsługa plików .docx itp.
3. Szybkość

Tyle ode mnie

Na chwilę obecną mam WM6.5

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2009, 11:09:44 »
3. Szybkość

Moje dotychczasowe doświadczenie wskazuje, że nowsze systemy na starszych sprzętach chodzą raczej wolniej.
Czy na artemisie 200 MHz WM6.x jest szybszy w "codziennej pracy" czy tylko w benchmarkach?

pH

*

Offline ChomikVader

• **
  • 166
  • Sprzęt: Xperia X8
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2009, 11:25:31 »
Żadnych benchmarków nie robiłem. Codzienne praca. WM6.1 chodził mi szybciutko i bez zwiech. Teraz testuję 6.5 i faktycznie jest wolniejszy.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2009, 12:28:31 »
hmmm....
brzmi kusząco, może jeszcze się ktoś wypowie.
Ja używam teho HTC do pracy raczej, benchmarkami się nie emocjonuję.
Dla mnie prywatnie istotniejsze jest pewne działanie, więc wolę 10-15% wolniej, ale bez zwiech i dziwnych zachowań.

Czy w nowych romach jest już zaszyte narzędzie do szybkiego uwalniania pamięci i przełączania między uruchomionymi aplikacjami (taki alt-tab)?

pH

*

Offline lamix

• 6
  • Sprzęt: HTC Artemis WM6.5 ROMs & Kitchens by SHADY313   23081 Release 2 [09/11/09]
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2009, 18:52:21 »
Tak w większości romów wm 6.5 to narzędzie jest "wbudowane" w rom ;) a co do wersji windy 6.5, są romy lepsze i gorsze. Ja jestem zadowolony z upgrade'u ;) poszukaj w skarbnicy softu do artka ;) http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=362