Problem z Wi-fi w SPV M650 (ARTE100)

• 4 Odpowiedzi
  • 1555 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
  • Sprzęt: Poszukiwania w trakcie
Problem z Wi-fi w SPV M650 (ARTE100)
« dnia: Marzec 10, 2009, 15:04:35 »
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem SPV'a M650. Palmfona kupiłem na Allegro z simlockiem na orange. W "Informacjach o urządzeniu" i pod baterią jest informacja, że to ARTE100. Jednak w ustawieniach w zakładce Połączenia nie mam Wireless Lan więc nie mogę sprawdzić MAC'a i co się z tym wiąże nie mogę się połączyć z siecią w domu  :(. Jak włączam Wi-Fi w Comm Manager'ze to znajduje mi moją sieć i próbuje mi z nią połaczyć ale ja mam sortowanie po MAC więc się nie da. Musze jeszcze dodać, że mam wgrany nowy system AmiganTomek w wersji full, ale pierwszy ekran przy włączaniu (ten z tymi wszystkimi numerkami od ROM'ow i innych) jest z ERY (niebieskie tło i pośrodku napis ERA Biznes Możesz więcej). Nie wiem co mam z tym zrobić. Bardzo mi zalerzy na tym żeby to wi-fi działało ale nie mogę ustawić. Mam więc prośbe o to czy ktoś nie mógłby mi powiedzieć co mam z tym zrobić i wyjaśnić jak. Byłbym bardzo wdzięczny:)
HTC TyTn -> HTC M650 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> ??

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
Odp: Problem z Wi-fi w SPV M650 (ARTE100)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2009, 20:37:23 »
Nikt nie może mi pomóc? Na pewno nikt nie miał takiego przypadku? Albo może ktoś wie co z tym zrobić?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 21:05:59 »
Ściągasz http://www.maxprograms.pl/plik,542.html instalujesz, włączasz Wifi i uruchamiasz program>pojawi ci się ekran  z ikonką PDA oraz ikonkami nadajników o ile są w zasięgu. Klikasz na ikonę pda i wybierasz "IP Adresses"> odczytujesz MAC :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline damianssj661

• *
  • 75
  • Sprzęt: SPV M650 & AMnTomek lite
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 21:16:04 »
nie mam tego romu wiec troche nie wiem jak to bedzie u ciebie ale ja u siebie mam tak ze jak wlacze wifi to pokazuje nowe okienko i pyta czy polaczyc wtedy klikan na menu po prawo i biore ustawienia tam w "karty sieciowe" i jest kilka do wyboru klikajac w ktoras z nich powinienes znalezc.
Ale jesli ty chcesz jedynie poznac MAC to zrob backup ustawien w routerze zresetuj polacz sie z artka i wejdz w panel sterowania routerem i znajdz logi albo tablice serwera DHCP i wtedy poznasz swoj MAC. Potem wystarczy przywrocic ustawienia do routera wpisac znany juz adres MAC artka i sie cieszysz netem.
p.s u mnie w szkole dzisiaj zamontowali router  :D fajnie sie teraz klasowki pisze

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2009, 15:28:57 »
Wielkie dzięki Wam za pomoc. Sprawdziłem MACa i zaraz biorę się za testowanie.