problem z usb w m650

• 14 Odpowiedzi
  • 4406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z usb w m650
« dnia: Sierpień 12, 2009, 20:24:20 »
witam mam problem z usb a mianowicie telefon laduje sluchawki dzialaja ale komputer go nie wykrywa - sprawdzilem fizycznie gniazdo usb i sa przejscia z pinow usb na plyte glowna spv soft oryginalny z orange z simlockiem ale juz po gwarancji macie moze jakies sprawdzone sposoby na taki problem?? gniazdo i przejscia sa ok brak zimnych lutow wiec sadze ze problem softwarowy a no i w boot loaderze tez mi go nie wykrywa - wylaczylem oba procesy w menedzrerze urzadzen daje ga w bl i komp tez go nie widzi sprawdzalem juz na 5 kompach i na 3 kablach usb mial moze ktos z was taki problem??

*

Offline zabka35i

• **
  • 135
  • Sprzęt: HTC G1
Odp: problem z usb w m650
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2009, 10:46:28 »
Spróbuj HR. Albo wgraj ponownie ROM. Jeśli nie pomoże to w tedy wina leży po stronie sprzętu.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2009, 12:00:24 »
robilem hr nie pomaga moge wgrac nowy rom tylko za pomoca karty sd bo usb nie dziala i to tylko oryginalny z orange bo nie zrobie uspl bo usb nie dziala wiec szukam oryginalnego romu ale ten z rapidshare nie idzie bo wywala invalid certyficates wiec sadze ze jest to juz przerobiony rom - odtworzony jak szukam takiego jak fabryka dala czyli jak by wyszedl prosto z salonu orange

*

Offline Ardeni

• *
  • 80
  • Sprzęt: xda II- xda Orbit->Kaiser->Raphael ->LG Optimus 7
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2009, 22:09:19 »
Mam dokałdnie ten sam problem ze swoim xda Orbit, Gniazdo, działa, ładuje, wszystko bangla prócz synchronizacji.... jestem zmuszony robić to przez bluetooth, ale tym sposobem romu nie zmienie.... Znacie jakiś serwis najwlepiej z Bydgoszczy/okoic który mógłby się podjąć serwisu sprzętu?

*

Offline busaba

• *
  • 70
  • Sprzęt: Htc Sensation
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2009, 22:59:51 »
spróbujcie START-->USTAWIENIA-->SYSTEM-->USB do komputera PC--tam odhaczyć-->włącz zaawansowane funkcje sieci(ma być bez ptaszka pusty kwadracik)

*

Offline Ardeni

• *
  • 80
  • Sprzęt: xda II- xda Orbit->Kaiser->Raphael ->LG Optimus 7
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2009, 09:28:35 »
wszystko próbowane....

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 01, 2010, 19:58:05 »
mam identyczny problem, tylko że do tego tel nie ładuje.
Gniazdo było wymieniane i dalej nie działa.
Jedynie słuchawki działają
Jeśli coś ktoś wie na ten temat to proszę o info

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 02, 2010, 10:21:27 »
witam mam problem z usb a mianowicie telefon laduje sluchawki dzialaja ale komputer go nie wykrywa - sprawdzilem fizycznie gniazdo usb i sa przejscia z pinow usb na plyte glowna spv soft oryginalny z orange z simlockiem ale juz po gwarancji macie moze jakies sprawdzone sposoby na taki problem?? gniazdo i przejscia sa ok brak zimnych lutow wiec sadze ze problem softwarowy a no i w boot loaderze tez mi go nie wykrywa - wylaczylem oba procesy w menedzrerze urzadzen daje ga w bl i komp tez go nie widzi sprawdzalem juz na 5 kompach i na 3 kablach usb mial moze ktos z was taki problem??
Mam taki sam problem. Ładuje za każdym razem, słuchawki działają ale synchronizacja nie za każdym razem łapie. Tzn czasami musze kilka razy odłączyć i podłączyć spowrotem wtyczke przy telefonie i za którymś tam razem łapie i synchronizuje po czym normalnie moge wgrać nowy rom itd.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2010, 15:17:20 »
mam teraz innego artka ale wisi na logo orange i w bl widzę ipl 1.38.0001 spl 1.38.0000 wiec wywalony jest soft wiec uspl mu nie zrobię murze wgrać oryginalny orenzowy rom ale ten WM5_PL_OS_1.38.0.0_Radio_2.95.90_pl_orange nie wchodzi - wywala invalid vendor id przy ładowaniu z sd lub error 270 prze usb z bl ma ktoś jakiś sposób na to??

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 23, 2010, 21:03:18 »
artek już postawiony za pomocą gold card :> teraz mecze się ze swoim starym by przywrócić mu synchronizacje przez usb tak jak pisałem w 1 poście :/

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 08, 2010, 20:57:55 »
Ja również mam problem z połączeniem XDA Orbit do komputera.
Kabel musi działać, ponieważ telefon jest ładowany, zaznaczam i odznaczam w nieskończoność połączenie za pomocą USB ( jak ktoś napisał w którymś poście)
Raz nawet zaskoczył i udało mi się wgrać sofcik oryginalny O2 ale od tamtej pory ponad tydzień i nic a męczę się codziennie.
Mało tego nie mogę mu zrobić Hard Restartu.
Może ma ktoś jakiś pomysł na połączenie urządzenia z komputerem.
Zna ktoś może jakiś inny program niż soft Microsoft

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 08, 2010, 22:53:27 »
witam. mam dwie sztuki tego sprzętu. w jednej z nich tez mam ten objaw. nie można połączyć przez as. hr x 100 i za którymś razem łapie połączenie ale nie ma reguły. zazwyczaj łapie połączenie po hr raz i na tym koniec. Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 09, 2010, 13:45:42 »
Jeżeli nie mogę się połączyć przez ActiveSync
czy jest jakaś możliwość zdjęcia simlocka łącząc się przez bootloadera
Może zna ktoś jakiś inny program do połączenia z komputerem poza ActiveSync
Coś słyszałem o zmianach w rejestrze systemowym ale nie wiem jak to zrobić
Może ktoś zna jakieś linki odnośnie rejestru?
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 10:16:40 wysłana przez lobol »

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 15, 2010, 15:57:55 »
U mnie jest tak samo jak u was. Ładuje, słuchawki działają. zauważyłem też ze gdy włączę jakąś muzykę w mda to wtedy zaczyna się synchronizacja.
-------
EDIT: A może powodem tego ze się nie  łączy jest to że posiadam nieoryginalny kabel a tylko zwykły USB--MicrouUSB. Czy mógłby ktoś z was sprawdzić jak zachowuje się wasze MDA podlączone do komputera zwykłym kablem i czy po włączeniu muzyki zaczyna się łączyć??
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2010, 10:26:46 wysłana przez levy22 »

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 16, 2010, 13:49:15 »
To raczej nie wina kabla
Mam 4 kabelki i na żadnym się nie łączy przez activesync
Sprawdzałem na trzech systemach
Za każdym razem to samo - pierwsze połączenie z komputerem łączy się synchronizuje i na sam koniec tego procesu coś się dzieje ze sterownikiem w kompie, rozłącza i na tym komputerze już nie chce się więcej połączyć.
Nowszy ROM wgrywam za pomocą bootloadera z kompa ale tylko oryginalny O2 UK
Włączyłem muzykę też się nie połączył. :(
Może zna ktoś jakiś sposób żeby za pomocą karty usunąć CID
a może jakiś inny program do połączenia się z komputerem.