problem z ładowaniem

• 5 Odpowiedzi
  • 980 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z ładowaniem
« dnia: Luty 05, 2010, 17:34:21 »
mam problem z ładowaniem jak podłącze ładowarkę na chwilę zapala się dioda potem zaczyna mrugać telefon pod ładowarką trzymam już 2 godziny i dalej bateria słaba co morze być przyczyną zapomniałem dodać, że mam ROM AMIGAnTOMEK i to, że w BL ładuje normlanie
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2010, 15:15:23 wysłana przez Haker5 »

Odp: problem z ładowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 01:18:03 »
witam
mam ten problem od dawna i wydaje sie ze poza wizyta w serwisie zostaje ladowanie w trybie bt. Na forum xda rowniez nie potrafia rozwiazac tego problemu,ktorys uzytkownik zwracal uwage ze prawdopodobnie jest to wina czujnika temperatury baterii.niemniej jesli trafisz na rozwiazanie mam nadzieje ze sie podzielisz:)

*

Offline zenq

• 22
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2010, 00:07:49 »
co to znaczy ze w BL laduje normalnie oraz ze pozostaje ladowac w trybie bt?

mi siadlo ladowanie wlasnie, nie reaguje wogole na ladowarke:/

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2010, 12:29:07 »
Koledzy jako, że nie dawał mi ten problem żyć to jako zapaleniec od Artemisa doszedłem do przyczyny nie wiem jaka może być u was ale ja po rozebraniu telefonu odlutowałem styki baterii i przylutowałem je jeszcze raz i problem został rozwiązany pewnie gdzieś nie stykało mi dokładnie do płyty i był brak ładowania.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2010, 13:50:23 »
witam,
mam ten sam problem, nowe gniazdo usb, nowe zlacze ladowania baterii i nowa bateria a efekt- nadal brak ladowania i mruganie pomaranczowej diody :(
oddalem do serwisu artka do diagnozy uszkodzenia, serwis stwierdzil ze uszkodzony czujnik pomiaru temperatury, koszt naprawy od 80zl w gore.
po zaladowaniu do artka programu do informacji o baterii, temp jej jest 130 st. C, tu moje pytanie, czy ktos orientuje sie gdzie ten czujnik jest na plycie glownej? bardzo prosze o wszelkie wskazowki, mam inna uszkodzona plyte i moge go podmienic.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2010, 21:05:14 »
Również mam problem z ładowaniem. Mogę dodać kilka spostrzeżeń od siebie, może podsuną komuś jakiś pomysł i ktoś kiedyś ten problem rozwiąże :/
U mnie wygląda to tak:

- po zakupie artka (używanego) ładował bez problemu dołączoną oryginalną ładowarką. Po jakimś czasie ładował już tylko jeżeli stan baterii przekraczał chyba ok 10%.
- Następnie zupełnie przestał ładować oryginalną ładowarką, natomiast bez żadnego problemu ładowałem go ładowarką brata który ma Tytna II ( ale jego ładowarka nie - jest chyba oryginalna, wygląda na taką "allegrową" np do motoroli).
- obecnie sprawa wygląda tak, że ładowarką brata ładuje tylko jeżeli poziom baterii przekracza 10%, jeżeli jest mniej to dioda mruga tak jakby co chwile "załapywał" i rozłączał. Zostawiam go w takim stanie i za jakiś czas jeżeli poziom przekroczy 10% ładuje normalnie...

Dodam jeszcze, że po podłaczeniu do kompa ładuje normalnie, zawsze, bez różnicy jaki jest stan baterii....