Problem z instalacją na karcie HTC 3300

• 7 Odpowiedzi
  • 920 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gzubi

• *
  • 56
  • Hard Core still lives !
Problem z instalacją na karcie HTC 3300
« dnia: Październik 05, 2008, 23:36:42 »
Witam, jestem nowym użytkownikiem waszego forum i od paru dni szczęśliwym(albo nie, jezcze nie wiem HTC 3300).
Mam do was takie pytanie próbowałem znaleźć to na forum, ale jakoś mi nie wyszło.
Próbowałem sobie zainstalować:TouchFlo2D, z wszystkimi dodatkami jak google maps, opera, adobe itp itd.
Nie wiem dlaczego chociaż pokazuje mi gdzie chcesz zainstalować w telefonie lub na karcie zawszę instaluje mi na telefonie!! Po zainstalowaniu kilku programów już nie mam pamięci na następne.
Rzeczy jak automapa mam normalnie na karcie i z niej je odpalam.
Co zrobić żeby nie pytał a robił i zapisywał programy które chce zainstalować na karcie.
Prosił bym o pomoc, może jestem laikiem ale kurde bele coś takiego mnie 1 raz spotyka może to problem z softem albo cos ?
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Street racing is not a crime !? Well...it is but f**k it !!

*

Offline LPZ

• 33
Odp: Problem z instalacją na karcie HTC 3300
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 10:09:08 »
TouchFlo2D instaluje się tylko w pamięci. Nie ominiesz tego, chyba że wrzucisz sobie soft z TF2D już zintegrowanym.

*

Offline Gzubi

• *
  • 56
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 10:39:29 »
Ale wszystgkie dodatkowe programy typu Google maps, outlook, adobe flash, contact fix, manager, wszystko to sie instaluje też w pamięci. Program do obsługi Youtube też, nie wiem no wsumie chyba wszystko. Tylko ja instaluje Manile2D, nie wiem czy to to samo. A Touch ze zintegrowanym softem to nowy rom (traci się gwarancję?)? A da się jakoś powiększyć pamięć ram ?
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 11:30:22 wysłana przez Gzubi »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2008, 11:33:49 »
To co widać na screenie to nie są zainstalowane programy tylko pliki cab, które po zainstalowaniu można usunąć/przenieś na kartę pamięci !! Pamięć RAM to nie pamięć ROM i nie ma nic wspolnego z tym co piszesz. Nie da się jej powiększyć.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Gzubi

• *
  • 56
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2008, 13:16:45 »
Czekaj czekaj, wiem że Ram to nie Rom jedna jest Read Access Memory a druga Read Only... czyli, że co sugerujesz, że ramu się nie da powiększyć i nie ma to nic wspólnego z tym co ja pisze ? Hmm... ale mniejsza.
Wkleiłem zdjęcie poglądowe do programów które zainstalowałem ! I chociaż miały się zainstalować na karcie pamięci zewnętrznej zainstalowały się w pamięci telefonu ! I jak się już zainstalują to napisz mi jak je przenieść na karte pamięci. Ja nie mam 5 lat tylko to jest mój 1 telefon z winda ! Hmm... nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem było zostać na symbianie. Mam nadzieje że rozwiąże swój problem. Telefonik superowy i jeszcze ta możliwość rozbudowy !

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2008, 14:03:08 »
Przy każdej instalacji instalator pyta gdzie ma być zainstalowany program. Te pliki cab, które są na obrazku to nie są zainstalowane programy tylko pliki instalacyjne, na które klikasz (z pozycji pda) i uruchamia się instalator. Po zainstalowaniu możesz je wykasować. Do obsługi plików na pda zainstaluj sobie Total Commander for ppc.

http://www.ghisler.com/pocketpc.htm
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Gzubi

• *
  • 56
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 06, 2008, 16:32:45 »
Panie Tomku, wiem, że to sa pliki do zainstalowania na telefonie. Ja tylko wklełem wszystkie programy które chciałem zainstalować. Wszystkie chciałem zainstalować na karcie, ale większość zainstalowała się w pamięci ram i później nic nie mogłem kompletnie zrobić bo brakowało pamięci. O to mi chodzi.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 06, 2008, 17:11:53 »
Dla jasnosci, w pamieci RAM sie nic nie instaluje to jest pamiec to odczytu taka jak w PC. Brakuje Ci miejsca w pamieci wewnętrznej. A może chodzi RAM ? Tej pamieci brakuje jak masz naraz za duzo programow uruchomionych. Najlepiej napisz do mnie na GG. Wieczorkiem Ci posle namiary.