Problem z bluetooth w spv

• 13 Odpowiedzi
  • 5816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bern32

• 2
  • Sprzęt: SPV M650
Problem z bluetooth w spv
« dnia: Wrzesień 24, 2008, 20:53:49 »
Witam, może pomożecie. W moim SPV mogę wysyłać pliki do innych telefonów przez bluetooth, ale jak próbuje ktoś do mnie wysłać jakiś plik to w niektórych telefonach łączy na sekundę i rozłącza, a w innych od razu odpowiada, że nie może wysłać. Nie znam się na tym wszystkim za bardzo.

Odp: Problem z bluetooth w spv
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2010, 23:28:18 »
Witam
Przepraszam że odgrzewam stary temat, ale ja też mam taki problem. Pojawił się po zmianie romu na AMIGAnTOMEK_6.1_LITE_FINAL, zainstalowałem program moblue ale tam też nie działa bluetooth. Czy może mi ktoś pomóc?
pozdrawiam.

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2010, 12:06:17 »
Wejdź w Start=>Ustawienia=>Połączenia=>Transmisja=>Zaznacz "Odbieraj wszystkie nadchodzące transmisje"=>Zatwierdź

Tak poza tym google twoim przyjacielem...

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2010, 13:38:42 »
Zrobiłem sam to co napisałeś, doszedłem do tego. Ale niestety po tym dalej nie działa. Na SE k510i wyskakuje komunikat że: "element niezaakceptowany przez drugie urządzenie czyli moje m650"  masz może jeszcze jakieś porady?

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2010, 20:10:03 »
Mam to samo :/ od czasu wgrania roma od AmiganTomek... też próbowałem już wszystkiego ale niestety nie pomaga.... bez problemu wysyłam pliki przez BT ale nie moge odbierać. "Odbieraj wszystkie nadchodzące transmisje" włączone, widoczność włączona, folder w obex inbox ustawiony, nic nie pomaga. Szkoda bo to świetny rom a będzie trzeba zmienić :/.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2010, 20:37:30 »
Właśnie ja też żałuje bo bardzo mi się podobają romy AmiganTomek, a może polecasz jakiś dobry warty wgrania?

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2010, 20:43:20 »
heh sam dopiero zaczynam zabawe z tym cudem ;P także niestety nie orientuje się jeszcze tak bardzo żeby polecić jakiś inny rom...

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2010, 22:46:09 »
Ludziska nie wiem co wam nie działa :mysli: Mi na romie AmiganTomka wersja SuperClean WM 6.1 Final wszystko działa, więc nie wiem co Wy robicie :O Polecam Wam zrobić HR i spróbować jeszcze raz przesłać/odebrać plik. A jeśli HR nie pomoże to proponuję zapytać się autora rom-u, może on zna na to rozwiązanie.

*

Offline mariuszg73

• 11
  • Sprzęt: M650  AMIGAnTOMEK 6.1 Lite FINAL
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2010, 00:29:04 »
A w ustawieniach "Comm Managera"  macie włączoną "Transmisje" ??

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 19, 2010, 08:31:23 »
Tak wszystko jest włączone, hard reset zrobiony, autora romu pytałem ale on też nie wie  bo już nie ma Artemisa. Czyli zostaje zmiana na jakiś inny :-|

*

Offline mariuszg73

• 11
  • Sprzęt: M650  AMIGAnTOMEK 6.1 Lite FINAL
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 19, 2010, 11:53:36 »
To musi być coś z ustawieniami. Sam miałem już chyba trzy różne romy kolegi AminganTomek, obecnie mam ostatnią wersje 6.1 FINAL FULL i wszystko działało bez problemu  :ok: Zauważyłem, że jeżeli w "Comm Manager'e" ( START => PROGRAMY=> COMM MANAGER=> TRANSMISJA ) nie będzie włączona "Transmisja"- musi być podświetlona na niebiesko, mimo że wszystko inne jest włączone i zaznaczone, to nie można nic odebrać przez bluetoth. Może wyłącz też "wymagane uwierzytelnienie (hasło)" w ustawieniach bluetoth. Kombinujcie, to musi działać. No chyba, że sam bluetoth jest uszkodzony  :(

« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 22:53:20 wysłana przez mariuszg73 »

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 19, 2010, 12:10:17 »
Uszkodzenie odpada, bo na innym romie blue działa. Eh trudno trzeba szukać innego romu:(

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 19, 2010, 17:18:44 »
Na bank nie uszkodzenie - miałem już dosyć kombinowania i zmieniłem rom na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=546805 bluetooth działa bez zarzutu.... Niestety teraz na "czystym" romie widze dopiero ile autor musiał się napracować żeby stworzyć AmiganTomek 6.1 !  :O niestety ten nie jest też bez wad bo np. bateria pokazuje cały czas 100%  :S ale bez offtopów - bluetooth na bank nie jest uszkodzony.

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 21, 2010, 11:22:56 »
Witam. Próbowaliście po sparowaniu urządzeń ze sobą ustawić wybierając sparowane (widoczne) urządzenie "Port szeregowy". Domyślnie u mnie było Dialup Networking i też nie mogłem odebrać nic . Teraz wszystko jak trzeba.